About Me

ZONNEBESCHERMING: dit is de juiste factor voor jouw huidtype!

08/07/2018

De laatste maanden zijn we al erg in de weer met hoe we ons voorbereiden op de vakantie en onze vakantie samen in Corsica. Wat betreft swimwear, zwembadaccessoires en summer essentials zijn we helemaal covered! Maar het aller belangrijkste mogen we zeker niet vergeten: het beschermen van onze huid! Welke zonnecrème factor gebruiken we nu best?! Wij deden de test!

Hoe beschermen wij onze huid tegen de zon?

Beiden hebben we verschillende huidtypes…

Helena: Ik heb een huid die erg snel verbrand, en niet makkelijk bruin wordt. Mijn vriendinnen zijn altijd verbaast als ik dit vertel. “Maar jij hebt donkerbruin haar en bruine ogen?! Jij moét toch goed bruinen?”. Niets is minder waar dus. De eerste stap is om je huid goed te kennen. Als je snel verbrandt moet je altijd voorzien zijn met de juiste factor voor je huid en weten dat je je meerdere keren op een dag moet insmeren. Al betrap ik mezelf er heel soms er wel eens op dat ik denk niet te hoeven smeren voor ‘maar even’ naar buiten te gaan in de zon, en beter zou bruinen. Maar ervaring leert me dat een beschermde huid gezonder en sneller mooi bruin wordt.

Nele: Ik heb een huid die snel bruint, maar als ik niet goed smeer verbrand ik wel. Ik zorg voordat ik in de zon kom, dat ik mijn huid goed gescrubd en gehydrateerd heb ter voorbereiding van een goed zonnebad. Ik weet dan ook uit ervaring dat je bruin veel langer blijft als je dit doet en zeker als je ervoor zorgt dat je geleidelijk bruint. Op vakantie heb ik steeds een bus zonnecrème bij, om zo mezelf en anderen steeds in te smeren, want je hoort steeds vaker dat er gesproken wordt van huidkankers en hier ben ik dan ook erg bang voor.

Hoe kies je de juiste zonnecrème? 

Enkele zaken waar je zeker op moet letten? Op de website van Newpharma kan je alle informatie vinden, om erachter te komen hoe jij de juiste zonnecrème kiest. Wij deden zelf de oefening!

 • Ken je eigen huid.
  • Helena: type 3
  • Nele: het is moeilijk te zeggen in welk fototype ik me bevindt. Ik schommel zo een beetje tussen foto 2, 3 en 4. Ondanks dat ik groene ogen heb, heb ik een beste getinte huid. Mijn blonde haren zijn helemaal zo blond niet (ik ben eigenlijk een brunette, sst).

 

 • Kijk naar de SPF-aanduiding (sun protector factor)
  • Een factor van 30 zal weliswaar beter beschermen als die van 15. Als je een hele lichte huid hebt, is een factor 15 bijna nutteloos.
 • Zoek een SPF die met je huidtype overeenkomt.
  • Helena: Best gebruik ik bescherming 30 of meer. Ik zorg er zeker voor dat mijn schouders en gezicht nooit in aanraking met felle zon komen zonder ingesmeerd te zijn. Toch bruinen ze nog steeds goed. Als de zon wat minder hard schijnt kan ik wat verminderen in factor en dan gebruik ik meestal 20. Handig dus om meerdere factors in huis te halen.
  • Nele: Uit de tabel blijkt dat ik best factor 30 gebruik of meer. Deze factor smeer ik sowieso indien ik in de vlakke zon kom. Soms durf ik ook een lagere factor te smeren (factor 15), maar deze blijkt dus iets te weinig voor mijn huidtype te zijn. Fixeer je ook niet puur op deze tabellen. Zo weet ik dat ik ook iets lager kan gaan qua factor, aangezien mijn huid gemakkelijk bruint.

Meer info over welke zonnecrème jij best kiest, kan je hier vinden.

Wij testen de ‘Louis Widmer’ zonnecrème reeks

Er zijn heel wat goede zonnecrèmes op de markt. Als het om bescherming van de huid gaat, kiezen we graag voor een betrouwbaar merk. Louis Widmer is daar zeker één van. Het merk heeft zich al eerder bewezen met zijn doeltreffendheid en de extra verzorgende functie. Deze zonnecrème reeks is zeker een aanrader om in huis te halen: een heerlijke neutrale geur, met een makkelijk smeerbare structuur. Geen moeilijke crème die wit op de huid blijft zitten dus. Oef!

Meer over deze Louis Widmer producten? Lees het hier! 

Hoe bescherm jij je huid?! Laat het ons weten!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply