About Me

TRENDING: Wandelen met alpaca’s | VLOG

23/01/2018

Ze zijn lief, ze zijn zacht én ze zouden therapeutisch werken. We hebben het natuurlijk over de alpaca! Sinds kort kan je nu ook gaan wandelen met deze lieve snuiten. Wij zijn mega fan van de vrolijke diertjes en konden dan ook niet wachten om er eentje mee op wandel te nemen. Wij trokken daarom naar Ham om de alpaca’s te ontmoeten.

De eerste ontmoeting met alpaca’s

Eerst ontmoetten we alle alpaca’s op de wei (dat zijn er maar liefst 20!). Ze kwamen nieuwsgierig kijken wie je bent en vooral of je iets lekkers meebracht voor hen. Met enkele schijfjes wortel wisten we hen voor ons te winnen, en konden we ze aaien. We kwamen dan ook heel dicht bij alle alpaca’s en de jonge alpaca’s (die echt té cute waren).

En toen gebeurde het: Nele kreeg een flinke spuug in haar gezicht. Echt. Waar. #lachenvoorHelena. Dit spugen doen de dieren regelmatig naar elkaar toe als ze wat geïrriteerd zijn of ergens niet mee akkoord gaan… en ja, af en zo – zo blijkt – mag de mens ook eens meegenieten van de maagsappen. And believe us, het rook allesbehalve lekker!

Nadat Nele het goedje uit haar gezicht en haar had gevist, gingen we kennis maken met onze 2 macho’s (= mannetjes alpaca’s), die mee op wandel gingen. Meet… Alfa en Beaufort.

Alfa & Beaufort, onze macho’s voor de wandeling!

“Je kan niet naar een alpaca kijken zonder te glimlachen”

Die ongelooflijk blinkende kijkers van de alpaca’s in combinatie met hun fluffly uiterlijk en mini neusje én dan nog de manier waarop ze zich voortbewegen: we worden gedwongen om ons lachspieren volop te laten werken. #waggelwaggelwaggel

De wandeling met alpaca’s

In Ham kan je onder toeziend oog van eigenaars Guy en Ria alpaca’s knuffelen en ermee gaan wandelen.

Een wandeling met alpaca’s zou therapeutische werken, en dat kunnen we alleen maar beamen! Wanneer je met ze gaat wandelen denk je aan niets anders dan de diertjes die naast je waggelen en de heerlijke boslucht om je heen. Tijdens de wandeling kom je mensen tegen die meteen beginnen te glimlachen. Daar worden wij alleen maar happy van.


Nu even iets anders: een zoekertje. Zoek de gelijkenis tussen Nele en de Alpaca’s. Zie je het of zie je het niet?
* tijd gaat nu in* – *tiktaktiktak*

Antwoord: Nele wordt zelf een Alpaca met dank aan de geweldige teddy jas. Sowieso dat de spuug-alpaca (Lemony, de stouterd) jaloers was op Nele’s prachtig vachtje. #paybacktime

Grappige weetjes over de alpaca…

  • Mannetjes alpaca’s worden ook ‘macho’s‘ genoemd.
  • Vrouwtjes alpaca’s krijgen de verzamelnaam ‘Hembra‘ en de kleine alpaca’s ‘Cria‘.
  • De wol van een alpaca voelt veel zachter aan dan schapenwol, bovendien is de wol ook véél warmer.
  • Alpaca’s spugen enkel naar elkaar. Heel soms ook op mensen. (Right Nele?!)
  • Ze eten heel graag wortels als snack.
  • Alpaca’s graven graag een kuil in de grond om zich één voor één te gaan rollen en erin te spelen.

Een winkel vol wol

Hot hotter hottest! Alpaca wol is zo zalig zacht én dan nog absurd warm. Helaas is het vaak zo dat al die lekker warme wolle accessoires immens prikken. Do you know the feel? *prikprik* *krabkrab* Dat is bij alpaca wol niét het geval! Hoe hemels zijn die dieren toch. #alpacalovers

Twijfel dus niet en ga voor alpaca handschoenen of een sjaal of misschien ben je zelf wel gedreven in het breien van een pull?!

Ook gaan wandelen?!

Ook de Alpaca-kriebels te pakken gekregen? Plan zélf een wandeling in met de aaibare en zachte diertjes. Wees er wel snel bij, want de wandel-momentjes zitten snél vol! Eerder into een fotoshoot met deze cuties? Allemaal mogelijk!

Neem zeker een kijkje op de website van Alpaca Pachmana, en ervaar zelf het hoge knuffelgehalte van de alpaca!

Alpaca, wandeling

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply