About Me

Waarom wenkbrauwen zo belangrijk zijn | Tips & tricks

07/02/2017

Je zou verwachten dat de ogen, of je mond het meest opvallend zijn in gezicht. Maar verassend genoeg zijn dit de wenkbrauwen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de wenkbrauwen het meest de aandacht trekken. Ze geven je gezicht namelijk karakter en helpen ons het beste om gevoelens uit te drukken, om een bange of boze blik te maken bijvoorbeeld.

Dáárvoor dienen die wenkbrauwen

Onze wenkbrauwen hebben verschillende functies. Enerzijds zorgen ze ervoor dat vuil, stof en zweet zich geen weg baant naar je ogen. Maar daarnaast zijn ze uiteraard heel belangrijk bij het uiten van emoties en expressie. Wanneer wenkbrauwen de verkeerde vorm krijgen, kan dit soms heel vreemd overkomen. bv. iemand die er de hele tijd verbaasd uitziet omdat de wenkbrauwen te hoog en te rond geëpileerd zijn. Onderzoek toont aan dat ze ook heel belangrijk zijn om gezichten te kunnen herkennen.

Tips voor de perfecte wenkbrauwen

 1. Modelleren
  De meest gebruikelijke vorm om je wenkbrauwen in model te brengen is door ze te epileren met een pincet. Het gaat snel en kan het regelmatig bijhouden. Maar waxen en threaden (met touw) zijn ook populaire technieken. Als je wil dat de haartjes langer wegblijven is waxen een goede optie. Kies eerder voor threaden als je echt rechte en strakke lijnen wil.
 2. Borstelen
  Door je wenkbrauwen al simpelweg te borstelen, zien ze er meteen al verzorgder uit. Kam ze met een klein wenkbrauw-borsteltje in de richting van je haarrichting mee.
 3. Kleur aanbrengen
  De meest gebruikte producten om kleur aan te brengen zijn wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Maar natuurlijke oogschaduw werkt ook perfect om je wenkbrauwen in te kleuren. Begin bij de binnenste hoek van de wenkbrauw en vul van daar op met snelle en korte bewegingen/streepjes. (zoals de haartjes van je wenkbrauwen) Als je te lange lijnen gaat trekken of inkleuren, ziet het er snel niet natuurlijk uit.
  Tip: als je niet goed weet welke kleur je moet kiezen, probeer je best een kleur die ietsje lichter lijkt dan je wenkbrauwen, omdat het op de huid altijd donkerder uitpakt.Onze favoriet:
  goof-proof-pencil-component_0
  Wij kiezen liefst voor wenkbrauwpoeder in potloodvorm. Héél handig om aan te brengen, en geeft een natuurlijke look die niet te hard oogt.
  Goof proof brow pencil – Benefit
 4. In de juiste vorm houden
  Om je wenkbrauwen ook in die juiste vorm te houden, kan je dit best doen door een gel aan te brengen. De pas aangebrachte make-up blijft mooi op z’n plek én de gel zorgt ervoor dat je wenkbrauwen er volumineuzer uitzien.
  Onze favoriet:
  gimme-brow-hero_new
  Je kan de gel makkelijk aanbrengen met het borsteltje (zoals een mascara) en ziet er heel natuurlijk uit!
  Gimme Brow – Benefit

 5. Bezoekje aan de ‘Browbar’
  Trek jij je wenkbrauwen al op bij al dat werk? Dan kan je er ook voor kiezen om je te laten verwennen bij de schoonheidsspecialiste om je wenkbrauwen te laten shapen. Of breng een bezoekje aan de ‘Browbar’, waar je in alle glitter en glammer je wenkbrauwen kan laten waxen of epileren én persoonlijke tips krijgen die bij jouw wenkbrauwen passen en welke producten je best kan gebruiken.


  De Benefit Brow Bars vind je in Antwerpen (Inno, Meir 80) en Brussel (Inno, Louizalaan 12, Inno Nieuwstraat, Inno Woluwé). 

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply