About Me

VLOG: krullen voor kort haar | Review José Eber krultang

28/02/2017

Puur per toeval (écht waar) kwam ik de krultang van José Eber tegen. Onlangs kwam ik bij de Bijenkorf in Maastricht, waar iemand me tegenhield: “hou je van krullen?”, gho ja, maar niet als ik ze zelf zet. “Dit is écht gemakkelijk”. Jaja, die truc heb ik al vaker gehoord. Maar hey, ik moest die avond weg, dan had ik meteen krullen in mijn haar, why not.

Zonder al te veel verwachtingen, en met de – oh nee, dadelijk moet ik die dame alweer teleur stellen omdat ik niets koop – stress, plofte ik dan toch maar neer in de stoel.

De krultang

Rond de tang zit er geen klem, wat je bij een andere krultang vaak wel hebt. Hierdoor kan je makkelijker draaien (zonder ribbels of knikken). De warmte wordt constant verdeeld over de hele lengte. De krultang is keramisch gecoat en bevat negatieve ionen die de vochtbalans op peil zouden houden. In de doos zit er ook een handschoentje, die je vingers beschermt tegen de hitte.

José Eber krultang – 19 mm

De werking

Na enkele seconde was ik eigenlijk al verkocht over de werking van de krultang: het duurde slechts 5 seconde (of nog niet eens) om een mooi gevormde krul in mijn haar te zetten.  (Oeps, ik wist niet dat dat zo snel kon gaan!). Na een 10-tal minuutjes was mijn hele linkerkant al gekruld. (kleine note: ik had toen nog lang haar). “wil je zelf eens proberen?”, really? Was ze dan zo zeker dat ik hetzelfde kon als haar? Na een korte instructie, ging het eigenlijk papgemakkelijk. And again: zó snel.

Resultaat

Je kan de krullen makkelijk hoog of wat lager aanbrengen. Ik koos ervoor om ze hoog te laten zetten, want mijn haar valt wat platter. Dit brengt snel volume. Waw, de krullen vielen echt mooi. MAAR: mijn krullen blijven nóóit lang. Maximum een dag. Hoe mooi ik ze dus ook vond, ik stelde de aankoop toch uit, want ik wist dat krullen voor mij vaak maar een momentopname zijn.

Niets was minder waar: de volgende dag én de dag daarop, vielen mijn krullen nog steeds goed, met een mooie slag. What kind of sorcery is this?! Je kan het vervolg al wel raden: hup, terug naar Maastricht. Vastberaden ging de José Eber krultang over de toonbank.

 

VOOR

NA


“De volgende dag én de dag daarop, vielen mijn krullen nog steeds goed, met een mooie slag. Al vlug ging de José Eber krultang over de toonbank.”

Voor- & nadelen

PRO

 • Mooi gevormde krul (zonder knikken)
 • Makkelijke bediening door draaibaar snoer
 • Snel warm
 • Krult snel (in enkele seconden)
 • Droogt het haar én de punten niet uit
 • Het haar blijft glanzen en pluist niet

CON

 • Na gebruik, kan je de tang niet makkelijk neerleggen om af te koelen
 • Je kan je snel verbranden (tenzij je bijgeleverd handschoentje gebruikt)

Mijn allereerste video blog

Bekijk hieronder hoe ik tewerk ga met mijn krultang, in mijn – jawel – eerste vlog! #excited #jaikbenvanlimburg

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

7 Comments

 • Leen

  Een leuke tip is ook bij het krullen af te wisselen van draai richting.
  De voorste kan je best naar binnen draaien en daarna afwisselen.
  Dit geeft een meer natuurlijk effect.

  28/02/2017 at 14:35 Reply
  • Helena

   Wat een leuke tip! Bedankt Leen, die neem ik zeker mee!

   01/03/2017 at 09:22 Reply
 • Summerproof met deze tips & tricks | niet te missen accessoires – Five More Minutes

  […] lokken, maar krul ze met een smalle omtrek. Zo creëer je waves in plaats van krullen. In dit artikel lees je hoe wij krullen zetten met een dunne krultang, die ideaal is om ook beachwaves te […]

  09/06/2017 at 15:50 Reply
 • restaurant en livraison

  I seriously love your site.. Great colors & theme.
  Did you build this site yourself? Please reply
  back as I’m looking to create my very own blog and want to find out where you
  got this from or exactly what the theme is called.
  Kudos!

  16/09/2017 at 23:12 Reply
 • broderie

  Hello to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this web site,
  and your views are nice in support of new visitors.

  17/09/2017 at 23:24 Reply
 • Rina Brandts

  ik overweeg om er 1 aan te schaffen. ik heb jouw lengte van haar en dikte schat ik in. Ik houd van natuurlijke grove slag. zou 32 mm te groot of goed zijn voor mij?

  15/11/2018 at 11:11 Reply
  • Helena & Nele

   Hi Rina, wat leuk! De grote is inderdaad voor een grove slag. Al raden wij aan om de kleine te nemen als je dun haar hebt, want de dikke warmt iets minder snel merken wij. Maar bij dikker haar is deze zeker aangewezen! xoxo

   22/02/2019 at 12:06 Reply

  Leave a Reply