About Me

SKIN: Vitamine C doet wonderen voor je huid? | Kiehl’s

15/02/2018

Tijdens de winter hebben we al wel eens een extra kick nodig en helpen we ons lichaam graag een handje. Dan slikken we al wel eens vitamine C. Maar wist je dat het ook doet wonderen kan doen voor je huid? Zo bespreek ik vandaag de Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate van Kiehl’s, een geliefd merk onder de skincare-lovers, mede door het gebruik van natuurlijke ingrediënten.

Waarom Vitamine C? 

Vitamine C of ascorbinezuur is de bekendste vitamine. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

Je huid en vitamine C

Er zijn ook skincare producten op de markt met Vitamine C. Logisch, aangezien zijn functionele werking. De vitamine is één van de ster ingrediënten als het gaat om vroege tekens van huidveroudering. Denk: fijne lijntjes, rimpeltjes en doffe huid.

Kiehl’s lanceerde onlangs opnieuw zijn populaire Vitamine C serum, Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate. Het serum komt op de proppen met een nieuwe formule met hoger hyaluronic acid. Wij zoeken uit of deze een must is in je skincare routine!

Wist-je-dat: vele dermatologen raden aan om een product met Vitamine C in een donkere verpakking aan te schaffen: zo vermijdt je overbelichting, die kunnen zorgen voor afbraak van het product en minder effectief maken. Aha!

Review: Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Powerful-Strength Line-Reducing ConcentratePowerful strenght Line Reducing Concentrate van Kiehl’s – 50ml €59,00

Ik smeer sinds mijn 25e skincare-producten die huidveroudering zouden tegen gaan. Stel je hier geen zware anti-rimpel crèmes voor die je tweedagelijks verplicht moet insmeren. Want daar is mijn huid nog iets te ‘jong’ voor. Maar wat gebruik je dan best wel? Ik ben intussen fan van serums die een brede werking hebben en geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Het serum van Kiehl’s is daar één van: het product is ideaal voor alle huidtypes, en gaat fijne lijntjes en rimpeltjes tegen op een zachte manier en zorgt voor een gezonde glow.

De checklist

De geur: De geur is heel fris en subtiel, en ruikt naar – je kan het al raden – appelsien, maar op een zachte manier.
De structuur: het serum heeft een zachte crèmeachtige structuur die uiterst makkelijk uitsmeert en heel licht aanvoelt zodra je hem op de huid aanbrengt.
Het gebruik: je brengt een serum altijd best aan net vóór je dagcrème en/of ‘s avonds voor je gaat slapen op een gereinigd gelaat. Ikzelf gebruik het serum liefst ‘s avonds net voor dat ik ga slapen, zo kan het product ‘s nachts zijn werk doen. Hoewel ik ontdekt heb dat je het serum ook best goed als ‘primer’ kan gebruiken omdat het product een héél egaal effect achterlaat op je huid. Ondertussen smeer ik het product dus twee keer per dag!
Ideaal om: fijne lijntjes en rimpeltjes tegen te gaan (ik gebruik het product bv. graag op plaatsen waar er lachrimpeltjes ontstaan) een gezonde huid en glow.
Score: 8/10

Conclusie

Ik gebruikte ‘s avonds al een serum, maar deze had ik al best snel ingewisseld met dit serum van Kiehl’s. Het product voelt zo ontzettend ‘smooth‘ aan, al bij de eerste aanraking van je huid. De geur is heel subtiel en zacht met een vleugje van appelsien. Een geur waar ik – eerlijk waar – vrolijk van word. Met als resultaat dat ik het serum zelfs tweemaal daags gebruik. Kortom, ben je op zoek naar een subtiele en natuurlijke serum om fijne lijntjes en rimpeltjes op een zachte manier tegen te gaan? Dan is dit de ideale aanvulling voor je beautyroutine!

Zelf aanschaffen?! Op de website van Kiehl’s kan je dit serum bestellen.

In Home by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

2 Comments

 • Lindsey Beljaars

  Kiehl’s is echt fantastisch, staat bij mij heel erg hoog op mijn favorietenlijstje qua skincare 🙂

  16/02/2018 at 12:18 Reply
 • Fleur

  Producten van Kiehl’s zijn altijd erg fijn. Ga deze ook zeker eens proberen

  16/02/2018 at 18:15 Reply
 • Leave a Reply