About Me

VISIT: Onze reis naar Corsica | Vakantie tip

19/09/2018

Zonvakantie, aaah, het lijkt plots zo lang geleden. Tijd om terug te blikken naar onze vakantie samen en zomerse herinneringen op te halen. Dankzij Hedgren en The Kube zakten wij samen in juli af naar het mooie Corsica voor 4 dagen. En of dit genieten was! We hadden onze eigen ‘blog’ vakantie in Frankrijk gewonnen. We kunnen onze vakantie samenvatten in 3 hastags: #awesomedrinks #posing en #1001beautifulviews

Corsica is dan ook een bestemming die we erg graag met met jullie delen.

Corsica in 4 dagen

Vier dagen, heel erg kort dus om dit prachtige eiland te bewonderen, want Corsica heeft super veel te bieden.

  1. Wat ons opviel is de prachtige natuur. Het eiland bezit nog veel ongerepte stukjes natuur. Je kan hier dus prachtige wandelingen maken. De wandelaars en sportievelingen onder ons kennen ongetwijfeld de GR20.
  2. De authentieke dorpjes, heerlijk om hier rond te dwalen.
  3. Fashion is belangrijk. Ondanks dat het een eiland is (waarbij we denken aan trends die later toekomen) zijn hier enorm hippe winkels en stijlen te spotten. Het is en blijft natuurlijk een Frans eiland, dé voorlopers in fashion. Zeker eens de moeite om een half dagje kleren te gaan spotten (én te kopen).

Autoverhuur: voor ons een tegenvaller #meh

Corsica ontdekken doe je het beste met de auto. Wij kozen ervoor geen auto te huren, omdat we maar enkele dagen in Bastia vertoefden. Bovendien waren de kosten enorm hoog als we een auto gingen huren. Dit omdat Helena nog niet mocht rijden, want blijkbaar moet je je rijbewijs al 3 jaar hebben (lees: rijbewijs 2 jaar en 10 maanden – echt waar) en indien Nele zou rijden, moesten we een fikse toeslag betalen (-25 jaar) dus laat ons zeggen dat we F***** waren. Laat dan nog buiten beschouwing dat de bestuurder een creditcard op zijn of haar naam moet hebben en guess what: dat hadden we niet. Dus…. geen auto voor ons.

Ga je toch een langere tijd naar Corsica én ben je boven de 25 jaar én in bezit van een credit card, neem dan zeker een auto in overweging.

Ondanks we geen auto in ons bezit hadden, hebben we super veel gedaan. Zo bezochten we – obviouslyBastia, de stad waar we verbleven en meteen ook één van de grootste trekpleisters in Corsica. De 2e dag bezochten we Saint-Florent, een klein schattig plekje met helderblauw water.

Zelf zin om te vertrekken? Plan zelf een vakantie naar Frankrijk!

Onze tips: deze plekken moet je bezoeken in Cap corse.

1. Boottrip Cap Corse

  • Met een speedbootje met max. 8 personen Cap Corse ontdekken was voor ons dé activiteit. Dit was puur genieten. Meestal zijn die boottripjes very cramped and gewoon overbevolkt van toeristen. Dat was hier gelukkig niet zo. Het grote voordeel is dat je maar met enkele personen een kleinere speedboot op kruipt. Zo zie je erg veel in korte tijd! TIP: probeer helemaal vooraan te zitten in de ‘snuit’ – nee we kennen helaas niet de echte boottermen – van de boot. Zo heb je het gevoel dat je volledig alleen aan het varen bent.
  • Kies dus voor een kleine boot, kom op tijd en bemachtig net zoals ons de voorste plaatsjes op de boot #hihi. Reserveer zeker ook op tijd. De boottrip die wij hebben gedaan, vertrok vanuit de haven van Bastia en duurde 4-5u (53 euro p.p.). Tussendoor zochten ze een leuke plek uit om heerlijk te snorkelen in het helderblauwe water. TIP: vergeet dus zeker je snorkel niet! Wij vinden een ‘face mask’ helemaal the way to go!

2. Lekker eten in Bastia

Goed en lekker eten is automatisch onderdeel van een goede vakantie, voor ons dan toch. Lekker eten kan je bijLavezzi’. We vonden deze pizzeria en pasta-restaurant – zoals vaak – heel toevallig, op zoek naar lekker eten en onze neus leidde ons hiernaartoe. Zegt genoeg, denken we dan.

TIP: vraag een plekje op het balkon van het restaurant met zicht op de haven van Bastia.

  • Fantastisch en vers eten, een dromerig zicht, een plekje tussen de locals en zeer schappelijke prijzen. Wat wil je nog meer?! (Geen te hoge toeristen prijzen voor een doctor Oetker pizza dus ;-)).
  • Dit schattige resto’tje is zo goed meegevallen dat we meer van het menu wilde proeven en gingen de dag nadien gewoon terug voor onze lunch. Voor dit restaurant zouden wij nog eens terug keren naar het eiland.

3. Gezelligste bar in Bastia: La piscine.

Net zoals eten, dragen wij we een heerlijk apero momentje ook hoog in het vaandel op vakantie. De eerste avond ontdekte wij dit gezellige ‘Ibiza-like’ plekje al. We werden hier omringt door – wél erg vriendelijke – locals en eveneens ook lokale producten. Een mini kaart, maar met maxi smaak! Hier kwamen wij meermaals terug voor een heerlijke ‘Cap Corse’ cocktail, die overigens ook werd aangeraden door de lokale barman. Dat spul is echt dé smaak ontdekking van onze vakantie. De cocktail is een combinatie van Cap Mattei (aperitief) en cava. Ook de apero hapjes met worst, kaas en paté was een winnaar voor ons.

La Piscine: een gezellig, lokale bar met ‘Ibiza’ vibes. Drink hier de Cap Mattei cocktail.

4. Kaas & wijn in Bastia

Tinella (op een worp van La Piscine: jaja, goede combinaties zijn zeer makkelijk te maken ;)), is eerst en vooral een super goede kaas- en wijnbar, waar je bovendien overdag kan genieten van een lekker ijsje. Wij bezochten de bar het liefste ‘s avonds: het pleintje is erg gezellig ‘s avonds en meestal met leuke animatie op het plein. (Yes, dinner with a show). Je kan kiezen tussen verschillende menu’s van kazen.  Zo suggereren ze dan welke kaas je best eerst eet en met welke je moet eindigen om de volledige smaak ervaring mee te krijgen. Want let’s face it: je kan niet in Frankrijk geweest zijn, zonder van een plankje kaas en glaasje wijn te hebben genoten.

5. Bezoek aan Saint-Florent

Als je net zoals ons geen auto ter beschikking hebt, dan is het openbaar vervoer nog steeds een mogelijkheid. We namen vanuit Bastia een shuttle bus naar Saint-Florent (informeer je even op de toeristische dienst). Dit voor een spotprijsje van 9 euro/rit p.p. Je rijdt met de bus doorheen de meest prachtige natuur en bergen van Corsica en je kan hier ook allerlei dieren op de weg spotten (#koe).

Saint-Florent is een gezellig, best toeristische dorpje. Wij maakten hier een gezellige strandwandeling, slurpten een drankje aan helder blauw water, (liepen ook even verloren), gingen zwemmen in heerlijk warm water (precies een bad!) en zonnebaden aan het strand. Op dit strand worden ook veel sporten aangeboden zoals kajakken, pedalo of paddle.

TIP: Voor een ultiem zeezicht met een cocktail in de hand, maak je best voor of na je wandeling een stop aan de citadel van Saint-Florent (in het noorden van S.F). Achter de citadel verscholen vonden we een gezellige bar op een rots met zicht op de helderblauw zee.

Voor een ultiem zeezicht maak je een stop aan de citadel van Saint-Florent. Achter de citadel verscholen vonden we een gezellige bar op een rots met zicht op de helderblauw zee. Instagramproof verzekerd.

Saint-Florence uitzicht

6. Slenter rond in de haven van Bastia

Als je Bastia bezoekt kom je ongetwijfeld langs de haven. Hier kan je iets lekker eten, al vinden wij de restaurants die zich in de zijstraten van Bastia bevinden, toch dat tikkeltje meer.

7. Maak een wandeling naar het oude stadsgedeelte van Bastia

Rond dwalen en jezelf verliezen in de schattige straatjes van Bastia is heerlijk! Om het oude stadsgedeelte te bereiken moesten we eerst wat trappen trotseren en dat ging als een fluitje van een cent! (Aheum) Eenmaal boven heb je zicht op de zee en de vuurtoren. Je kan ook een bezoek brengen aan het ‘Palais des Gouverneurs’.

Eenmaal boven dronken we een lokaal biertje, slenterden we doorheen de smalle straatjes en daalden we terug af. #fieuwtie

Kortom, Onze vakantie was een groot succes: vol verrassingen, leuke ontdekkingen, prachtige uitzichten en heerlijke smaak ervaringen. Ga je binnenkort zelf naar Corsica en heb je vragen? Laat ons dan zéker iets weten!

xoxo

Helena & Nele

 

 

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply