About Me

Try Out | Wonder Castorolie

08/07/2017

De Castor- of wonderolie van ‘De Tuinen’ is een pure en kalmerende olie die uitdroging van de huid helpt te voorkomen en maakt de huid weer soepel. Ook je haar, je wenkbrauwen en wimpers kunnen meegenieten van deze wonderolie. De castorolie is dus een ALL IN ONE pakketje wat we maar al te graag uittesten voor jullie.

De Castorolie van De Tuinen bevat 150 ml waar je €9,39 voor betaald.

PUUR PUUR PUUR

De castorolie bevat geen kleurstoffen, is conserveringsvrij, ongeparfumeerd én 100 % natuurlijk. De geur is dan ook heel fris, natuurlijk en bijna hemels te noemen en ergens ruik je ook iets kruidigs.

Castorolie is, net zoals Arganolie, één van de geheimen van Moeder Natuur. De olie komt uit vruchten van de wonderboom. #soundslikemagic

ALL IN ONE 

Castorolie is zowel voor je huid als je haar te gebruiken. Als extra kan je hem gebruiken voor je wenkbrauwen en wimpers!

Als huidverzorging

De olie is ideaal als verzorging van een droge huid. De olie heeft een dikke textuur en na het afwassen van de olie voel je echt dat je huid intens gevoed is. De olie plakt wel erg wat het minder praktisch maakt. Voor mijn huid (normaal huidtype) is deze olie misschien net iets té voedend en maakt mijn huid ook wat vettig op de oh-zo-typische T-zone. Daarom gebruik ik hem niet voor mijn geheel gelaat. Af en toe wrijf ik een droog plekje met de olie in en dat geeft zichtbaar resultaat. #pureskin

De casterolie wordt omschreven als een olie voor alle huidtypes, al ben ik van mening dat je deze olie best gebruikt op een droge huid of op droge plekjes of als wekelijks/maandelijks gelaatsmasker.

Als haarmasker

Droog haar? Dan is deze olie ideaal om te gebruiken als oppepper. Net zoals het de huid enorm voedt, voedt het je haren ook. #hairmask

Hoe ga je dan juist te werk?

 • 1. Masseer de olie in je haar en laat minimaal 15 minuten intrekken.
 • 2. Hierna goed uitwassen met een milde shampoo want anders kom je met een vettig kopje uit de douche.

Resultaat? 

 • Je haar gaat mooi glanzen en ziet er echt weer gezond uit. Je kan deze olie dus vergelijken met een intens voedend haarmasker.
 • Het lijkt wel dat je haar sneller groeit van deze wonderolie (positive or not?).
 • Best wel logische, wetende dat mijn wenkbrauwen hier ook volumineuzer van werden (lees: eyebrow).

Als wimper- en wenkbrauw serum

Deze olie is ook ideaal voor je wimpers en wenkbrauwen. Klinkt misschien wat gek? Net zoals ons haar en huid verdienen onze wenkbrauwen en wimpers toch ook eens een verzorgingskuur?

Hoe ga je juist te werk? 

 • Het product is heel simpel in gebruik als wimper- en wenkbrauwserum:
 • 1. voor het slapengaan breng je de olie aan op de wimperrand en over de lengte van de wimpers of op je wenkbrauwen.
 • 2. De dag erna is de olie zo goed als ingetrokken. Was eventuele restjes er ‘s ochtends weer van af.
 • Tip: gebruik een lege mascararoller of een wenkbrauwborsteltje om de olie aan te brengen op je wimpers en wenkbrauwen.

Resultaat?

 • Naar mijn gevoel stimuleert de olie de haargroei (zowel wimpers, wenkbrauwen en haar). Natuurlijk is het ook zo dat als je de haarwortels stimuleert door je haren te borstelen, dat dit de haargroei ook stimuleert.
 • Het maakt je haartjes voller. Ook heb ik het gevoel dat er minder haartjes uitvallen en bijgevolg dus ook voller lijken, leuk toch.

 

Hebben jullie deze olie al uitgetest?

 

 

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply