About Me

TREND: glitter oogschaduw | ideaal voor de feesten!

19/12/2017

De feestdagen komen er aan en wij willen stralen! Ook een beetje letterlijk dan. Wat dacht je om dit jaar helemaal voor de ‘glitter’ look te gaan? Wij zijn alvast verkocht aan het idee!


Sparkle all the way

Wij zijn niet bang van een beetje glitter om onze look die extra touch te geven. Ook tijdens de feesten is dit de ideale eyecatcher! Wij testen de pressed glitters van Laguna Cosmetics. Hun gamma bestaat uit meer dan 50 glamoureuze glitter kleuren. Daarnaast heb je ook de keuze tussen pressed glitters en chuncky glitters. 

Uitgetest: onze glitterlooks

The blonde


Ik ga voor Hot ‘n Gold pressed glitters!

We beginnen bij het begin: Ik startte bij het maken van een smokey eye met zwart en donkerbruine tinten zodat ik een mooie overgang kon maken naar de ‘golden glitters’. Het is zo dat ik altijd een bepaalde weerstand gehad tegen te donkere make-up omdat ik met het idee zat dat een blondie met te donkere oog make-up een no go was. Een serieuze misvatting zo blijkt 😀 Ik heb nog veel te leren dus! #Helenawhereareyou?

Pressed glitter: Hot ‘n Gold

Vervolgens duwde ik met een rond penseel (een niet te dik, niet te dun penseel, afhankelijk of je het subtiel of obvious wilt opbrengen) de glitters op mijn bewegend ooglid. Spannend konden we onze ‘first time’ met deze pressed glitters zeker wel noemen.

De frisse Hot ‘n Gold glitters zorgde ervoor dat de donkere eye shadow opklaarde. Deze kleur glitters is dus erg toegankelijk. Ga je liever voor iets gewaagd? Dat kan zeker. Blauw, groen, oranje, go all the way!

The brunette


Ik ga voor de ‘honeymoon’-look.

“YES! Uitleven met glitters: daar is al-tijd tijd voor. Ik ga voor een pressed glitter met rode tint.
Om de kleur extra krachtig te maken, ga ik eerst aan de slag met een oogschaduw, die ongeveer dezelfde kleur heeft. Daarmee kleur ik het hele bewegende ooglid in. Dan werk ik naar buiten toe met een zwarte kleur, om de ogen extra diepgang te geven. De basis ligt bij een gewone ‘smokey eye’ dus.

En dan, here comes the fun part: je duwt het penseel (best een penseel kiezen dat niet te groot is voor je oog, zodat je de glitters goed kan plaatsen en aanduwen) in het glitter pallette, en dept het penseel op de plaats waar de glitter moet komen. Ik doe dit op het bewegende ooglid. Een tweede laagje is aangeraden voor die extra glam.

Daarna werk ik nog een beetje af, door zwart aan de zijkanten van mijn ogen toe te voegen. Et voila! Sparkle all day!

Pressed glitter: Honeymoon

HOW TO: de glitters aanbrengen

 1. De smokey eye is the first step: zorg dat je voldoende hoog gaat in de arcadeboog van je oog (Dit is de rand van het bot van de oogkas) zodat je oog een vergrotend en liftend effect krijgt.
 2. Dep voorzichtig wat glitters op je penseel. Neem te veel in één keer, maar zeker ook niet te weinig! Let op de grootte en vorm van je penseel. Waar werk jij het liefste mee? Wij gaan kiezen voor een oogschaduw penseel, die zeker niet groter is dan ons bewegend ooglid.
 3. Breng de glitters zachtjes aan op je ooglid, op de plaats waar jij dat wil, totdat je vindt dat je voldoende ‘blinkt’
 4. EXTRA: Werk eventueel nog af met de chunked glitters in je binnenste ooghoek.
 5. TIP: Van plan om oud en nieuw te vieren met deze glitters? Probeer de glitters dan eerst even uit, probeer en experimenteer! Dan gaat het echte werk op een pak sneller!

 

Sparkle all day?! Go creative met de glitters van Laguna Cosmetics!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

1 Comment

 • FASHIONTIP: DONC Label - Five More Minutes

  […] gaan we eens graag over the top met glitter of een lange maxidress (lees: TREND: glitter oogschaduw), al vinden we dat we het ‘less is more’ gegeven zeker niet mogen vergeten. Haal die […]

  05/01/2018 at 16:46 Reply
 • Leave a Reply