About Me

TRAVEL: 5 dagen in New York City

30/09/2019

New York: een absolute droomreis, eentje die al héél lang bovenaan onze bucket list stond te pronken. Dit jaar mochten we afzakken naar the Big Apple! Samen met Cosmocafé en De Blauwe Vogel, mede partners van het hipste event in Sint-Truiden ‘Cosmosjiek‘.

Benieuwd naar onze reis in New York? Bekijk hieronder onze video!

New York: the city that never sleeps

Wij bezochten de grote stad met een georganiseerde groepsreis, wat het heel makkelijk maakte om te plannen: een volledige agenda werd ons voorgeschoteld met alle activiteiten die je zéker moet gedaan hebben als je in New York bent. Ideaal als je een eerste keer naar de Big Apple afzakt. Want er is ongelooflijk veel te zien en te beleven in the city that never sleeps.

Yellow cabs, streetfood & overweldigende skylines

Onze verwachtingen van onze reis naar New York werden vanaf dag één al ingevuld: overweldigende gebouwen, prachtige skylines, gezellige drukte, food trucks op elke hoek van de straat en ‘yellow cabs’ overal. Dit. Is. New York.

Op de agenda: van Times Square tot Statue of Liberty

Vijf dagen lang hadden we heel wat op de planning staan. Na een 8 uur durende vliegreis vlogen we er meteen in om aan de activiteiten te beginnen. De Nederlandstalige gidsen ter plaatse (van BE NY) zorgde voor een ultieme opvolging en uitleg van die planning.

Ons hotel bevond zich heel dicht in de buurt van het befaamde ‘Times Square’. Onze eerste activiteit sprak dus ook voor zich. Je bent niet in New York geweest als je de gigantische reclameborden en drukte van Times Square niet ondervonden hebt. Een beeld wat je o.a. meteen zal herkennen van vele Amerikaanse films!

Al snel op de planning stond ook Rockefeller Center in Midtown Manhattan. Een absolute treffer als het gaat om het bewonderen van de prachtige New York skyline in een art-deco omgeving. In Rockefeller Center word je overdondert met adembenemende vergezichten waar je uren naar kan staren. Door de glazen bebouwing bovenaan het gebouw, kan je langs alle hoeken en kanten genieten van de skyline.

Het klinkt misschien cliché, maar statue of Liberty is zeker eentje die je niet mag missen als je de eerste keer naar New York gaat. De beste manier is een hop-on-hop-off boot te nemen, zo vermijd je een hoop drukte en gedoe!

Het kippenvel moment van onze reis was met zekerheid ons bezoek aan het 9/11 museum. Een museum volledig toegewijd aan de aangrijpende gebeurtenis van de aanslagen op 9/11. In de ‘memorial timeline’ ruimte, kan je de gebeurtenissen minuut per minuut waarnemen met beelden, spullen en zelfs echte geluidsfragmenten. Een moment om stil van te worden.

Onze must do’s & see’s in NY

💓 Een ‘Yellow Cab’ nemen: gewoon omdat het kan! In New York rijden er in elke straat gele taxi’s. Dit is er eentje om van je must-do lijstje te schrappen.

💓 Een Broadway show meepikken: Eén van onze absolute hoogtepunten tijdens onze New York reis, de broadway show. Richting time square kan je elke dag de meest populaire shows bekijken: van The wicked witch tot Chicago en van Frozen tot de Lion King. Wij pikte de broadway musical van Aladdin mee. Wat een top keuze! Denk: een prachtige zaal, fantastische acteurs met engelenstem, schitterende dans en decors, met een meeslepend verhaal. Heel wat talent dus op enkele uurtjes tijd.

💓 Fastfood eten bij de Shake Shack: Amerika staat bekend om zijn fastfood. Naast McDonald’s en Burger King kan je er nog heel wat andere vinden. Onze absolute favoriet? De Shake Shack. Een doorsnee fastfood plek, maar met enorme populariteit! Wij denken omwille van hun lekkere hotdogs en typische ‘curly fries’. Toegegeven, één van onze lekkerste stops in New York!

💓 Gospelviering in Harlem bijwonen: In de wijk Harlem in New York zijn er veel gospelkerken waar je als buitenstaander de dienst mag bijwonen. Een mis die er vaak heel anders aan toegaat dan bij ons: zang, dans en zelfs knuffelen. En jawel: ‘oh happy day’ zat ook in het repertoire.

💓 Een wandeling maken op de Brooklyn Bridge: Deze stond niet op onze initiële planning, maar we zijn erg blij dit uiteindelijk gedaan te hebben! De Brooklyn Bridge is een adembenemende brug, zowel van ver als dichtbij. De brug bewandel je op een klein half uurtje en voorziet opnieuw een prachtige skyline over New York. Om nog maar te zwijgen van de very instagrammable foto’s die je kan nemen vanaf de brug!

Wist-je-dat over New York?

  • Het is verplicht om fooi te geven in een restaurant of bar. 10% ‘tip’ geven is het minimum, 20% is doorgaans gebruikelijk. De obers worden immers voornamelijk betaald met de fooi die wordt neergelegd.
  • De heen- en terugvlucht naar New York duurt niet even lang. De terugvlucht duurt 2 uur korter dan de heenvlucht.
  • Het is niet zonder reden dat skyscrapers in New York een dak hebben met hoeken en punten. De gebouwen zouden de zon te veel wegnemen als ze dit niet zouden doen.
  • De taxi’s in New York hebben de bekende gele kleur. Waarom precies? Omdat de oprichter van het eerste taxibedrijf had meegekregen dat het menselijk oog het meest gevoelig is voor de kleur geel.
  • Als straatmuzikant moet je auditie doen om in de tunnels van de New Yorkse metro te mogen spelen.
  • Alcohol onder de 21 is een no go. Jongeren onder de 21 krijgen zelfs vaak geen toegang in de meeste rooftop bars. Ze mogen ook nooit plaats nemen aan de bar zelf.

Ook een onvergetelijke reis inplannen?

Een groepsreis was voor ons zeker dé ideale gelegenheid om een verre reis zoals New York te ontdekken. Reisbureau De Blauwe Vogel regelt zulke groepsreizen om een stressloze vakantie tegemoet te gaan!

Of wil je jouw kans wagen om ook een reis van je dromen te winnen? Cosmosjiek gaat deze week weer van start! Elke eerste donderdag van de maand kan je een reis winnen. Lees er meer over in onze blogpost over Cosmosjiek.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

 

In Travel by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply