About Me

Toerist in eigen land: Brugge | toffe adresjes

14/02/2017

Aaah Brugge, het kleine Venetië van het Noorden. Het is ondertussen een jaarlijkse gewoonte geworden om tijdens de winterperiode een bezoekje te brengen aan de idyllische stad. Voor limburgers zoals wij, ligt Brugge ver genoeg om je als een echte toerist te wanen in eigen land.

Maar toch voelt deze stad altijd een beetje anders dan de rest van België. Met zijn massa’s chocolade- en bierwinkels trekt het dan ook heel wat buitenlandse toeristen. Intussen voelen wij ons al iets minder toerist en iétsje meer local. Dit staat zeker op de planning als we weer naar het westen van België trekken!

Naar het hotel met… de fietstaxi!

Milieuvriendelijk, best snel, eens iets helemaal anders en lachen, gieren, brullen met de fiets-chauffeurs. Wij zijn echt hélemaal fan van dit initiatief. We vonden de fietstaxi aan het station, maar je kan ze ook gewoon opbellen. Je stapt in hun ‘koets’ (waar je overigens je gsm kan opladen én je eigen muziek kan afspelen) en kan meteen genieten van het Brugse plaatje rondom je. Daarbovenop word je ook nog eens gereden door een stelletje sympathieke fietsers.

Prijs: wij betaalde 10 euro in totaal voor een rit naar ons hotel (in de stad)
www.greenrides.eu


Culinair genieten bij ‘Quatre Mains’

Wie houdt van kleine lekkere gerechtjes om te delen, moet zeker eens bij Quatre Mains langslopen. Ideaal voor apero, lunch of dining. Met een uitgebreide keuze aan heerlijke tapas, met nét dat ietsje meer.


MUST try: de ‘Fancy’ hotdog. Om je vingers bij af te likken!
www.4mains.com

Wining bij Riesling en Pinot

Heel toevallig liepen we hier langs. En oh, wat zijn we blij. Een ontzettend ‘cozy’ wijnbarretje, helemaal in teken van wijn uit Riesling (Duitsland). Je krijgt niet alleen een glas wijn voorgeschoteld, maar ook een flinke portie aan kennis en informatie over de wijn die je aan het drinken bent. Eindelijk uitpakken met die wine-skills!
www.riesling-pinot.be


Lokale gezelligheid bij Groot Vlaenderen

We vroegen enkele lokale Bruggenaars wat nog een leuke plek was om wat te drinken. Als tip kregen we de über gezellige ‘Groot Vlaenderen’ bar. Waar lekkere apero en cocktails centraal staan. He-le-maal fan! Thank you Brugge! Als je van op-en-top cocktails houdt (met een uitgebreide keuze), zet dan deze zeker (bovenaan!) op je lijstje.

Aanrader: Lazy red cheeks cocktail
www.grootvlaenderen.be

Aperitieven bij Bar Jus

Valt het op dat wij van wijn houden? Want ook van dit héél klein, maar héél gezellig wijnbarretje zijn wij in de zevende hemel. Je neemt plaats rond de bar die zich in het midden bevindt. Probeer zeker de heerlijke charcuterie schotels!

Bar Just @FB

A volonté genieten bij Bones

Het concept is leuk en simpel: ribbetjes eten à volonté. De sfeer in het resaurant is naargelang de gerechten: gezellig vleesrestaurant met de typische rood-wit geruite tafelkleedjes. De ribbetjes worden geserveerd met een heerlijke aardappel met kruidenboter. Al zijn frietjes voor ons toch wel een groot gemis bij ribbetjes, maakte de aardappel veel goed.
www.bonesbrugge.be

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply