About Me

SWIMWEAR: Badpak of bikini deze zomer? | by Doutzen Kroes

09/07/2018

Waar kies jij deze zomer voor? Kies je voor een bikini, of toch liever een badpak, of ga je liefst voor de ideale afwisseling tussen beiden?

Het badpak maakt dan ook terug een heuse opmars sinds enkele zomers en ook deze zomer zullen we leuke exemplaren kunnen spotten aan het strand. Toch blijft een bikini zijn voordelen hebben (#bruinebuik, duh). Ontdek onze keuze en waarom.

Swimwear collectie Doutzen Kroes – By Hunkemöller

We zijn al even fan van Doutzen Kroes, een prachtig Nederlands model dat het heel erg ver schopt in de modewereld. Van catwalks voor Victoria Secret tot een eigen swimwear-lijn die ze uitbracht in samenwerking met Hunkemöller. Wij gingen shoppen bij Hunkemöller en snuisteren in de collectie van Doutzen. Ze kiest in haar collectie voor basic bikini en badpak modellen met toch dat tikkeltje meer. De keuze tussen een bikini en badpak is niet makkelijk!

Triangle bikinitop Divine

hunkemöller bikini
Één van Doutzen’s favorieten en ook eentje van mij: deze trendy triangel bikinitop! Een zwarte bikini zal nooit ontbreken aan mijn swimwear gardarobe. Een elegante klassieker, met net dat tikkeltje meer.  Het leukste vind ik de gedetailleerde afwerking van de bikini: dubbele straps en de unieke achterkant met kruis. De uitvoering met strappy bandjes geeft een leuke finishing touch.

Top – 27.99 euro


Bikinislip -17.99 euro

De tanga bikinislip is afgewerkt met touwtjes aan de zijkanten, waardoor je makkelijk de maat kan bijstellen. De achterkant van de slip is afgewerkt met een Doutzen hangertje.

Witte crochet sjaal

De witte pareo van Doutze is zo ontzettend elegant! Ik draag ze rond mijn middel en bind ze met beide uithoeken vast. Zo draag ik ‘m het liefst. Als het snel moet gaan, draag ik ze soms ook rond mijn schouders, of ik bind ze gewoon wat hoger als ik helemaal “bedekt” wil zijn.

TIP: wil je ‘s avonds nog wat gaat eten, en toch iets over je schouders dragen? Deze pareo is ideaal! Hij maakt je outfit elegant én lekker luchtig tegelijkertijd.

Crochet sjaal – 17,99 euro

En dan nu: bruinen maar!

Khaki Jungle badpak

Al lang kijk ik uit een leuk badpak. Niet eentje zoals we vroeger droegen tijdens de zwemlessen L.O. (de erg comfortabele speedies), maar een toch wel wat sexy exemplaar waar je je zelfzeker in voelt. Al vaker zocht ik naar badpakken, maar al te vaak zat de pasvorm erg tegen: bandjes die te los of te vast zijn, een insnijding aan de heup die niet goed aanvoelt, te los of te dunne stof aan de borsten, te sportief (lees: speedo’s) of te ‘toe’.

Khaki-jungle badpak van Doutzen collectie Hunkemoller –  59.99 euro

Bovendien worden in badpakken weinig tot geen voorgevormde cups geplaatst, waardoor je borsten minder geaccentueerd kunnen worden. Met een badpak worden ze dus al snel ‘platgedrukt’ (grrmm). Ik zocht dus een badpak dat mijn decolleté toch wat in de verf kon zetten, aangezien ik mij over dit deel van mijn lichaam zelfzekerder voel. Het dieper ingesneden badpak van de collectie van Doutzen was dan ook helemaal wat ik zocht. Al zijn hier ook geen voorgevormde cups, toch bleven ‘ze’ goed op hun plaats. De stof is dan ook dik genoeg. Natuurlijk komen ze hier minder in uit, maar dit in vergelijking met mijn bikini’s die steeds voorgevormd zijn.

Na wat gezwommen te hebben, merkte ik wel op dat een badpak als deze meer aanvoelt als een tweede huid. Ook het zonnen op je buik gaat een stuk makkelijker: geen beugels die je storen tijdens het bruinen. Helemaal into relaxingmodus dus! Het is dus even wennen, zo zonder voorgevormde cups, maar ik zou het iedereen aanraden.

Heb je wat kleinere borsten? Kies dan misschien voor een badpak met voorgevormde cups (al is dit moeilijk te vinden) of vind het gewoon oké en speel je andere troeven uit.

Het zit in de details!

  • Dit badpak heeft een diep uitgesneden open rug, dus ik was onmiddellijk verliefd. #doorslaggevend
  • Het sexy gedeelte uit zich in zijkanten van het badpak met een face-up detail. Deze zomer zullen we deze details waarschijnlijk nog vaak zien terugkomen.
  • De bandjes op de achterkant (racerback!) zijn te verstellen, zodat dit badpak me als gegoten zat. Ook de stof is heel aangenaam. Er zit een leuk reliëf in en maakt dat je niet zoals een gladde paling gaat blinken (dat hebben de wat goedkopere badpakken wel al snel en is dan ook minder elegant).
  • Naar de laatste swimwear-trends die we zien op instagram, is het accepteren van onze heupen à la Kim Kardashian helemaal het-van-het. Ook dit badpak is hoger ingesneden en gaat dus helemaal mee met de laatste trends. Show your hips en wees  er fier op.

Gekleurde pareo

Een pareo kan je echt voor alles gebruiken. Eerst en vooral om op je zwemkledij te combineren, maar daarnaast ook als sjaal als je ‘s avonds laat nog gaat dineren aan de kustlijn (lees: zeebriesje). Ik koos deze pareo omdat er ook kaki accenten in terugkwamen. Het lijkt dan ook alsof het uit dezelfde collectie komt, maar dit is niet zo #hihi.

Zo combineer ik een pareo op het strand:

Pareo Mosaic – 14,99 euro 

& OH JA.. Wissel op vakantie af tussen een badpak en een bikini. Bij een badpak is het natuurlijk zo dat je niet zal bruinen op je buik en een deel van je rug. Daarom is het verstandig regelmatig te wisselen van bikini of badpak. Zo vermijdt je te opvallende tanninglines.

Dan de ultieme vraag: Bikini of badpak? Wat kies jij?!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply