About Me

SNEAKER CRUSH: chunky sneakers of witte sneakers?

13/02/2019

Onze garderobe zou geen goede garderobe zijn zonder een paar degelijke sneakers. Want als je er over nadenkt heeft het dragen van sneakers bíjna alleen maar voordelen. Zo zitten ze heerlijk comfortabel, kun je er úren op rond slenteren én zijn ze ook nog eens goed voor je voeten (#winwinwin). Een waanzinnig goede investering, vinden wij.

We gingen beide voor een paar sneakers in onze eigen stijl, die we gespot hadden op www.vanharen.be. Nele koos voor een very 90’s feel: de chunky sneaker van Fila en Helena ging voor de tijdloze witte sneaker van Adidas.

De witte sneakers – Adidas

Sneaker modellen komen en gaan, maar sommige zijn everlasting. Zoals deze. Ik kies voor een tijdloze witte sneaker met de typische ‘Adidas’ strepen aan de zijkant. Wél opgeleukt met een ‘peach’ kleur. Deze comfi Adidas sneakers schalen we in de categorie ‘ultimate classics‘, maar dan met een extra toets.

Ik ben absoluut fan van witte sneakers. Ik maak er ook een wedstrijd met mezelf mee, hoe lang ik ze wit kan zien te houden. Want knal wit, vind ik ze extra opvallen. Pas op, de “vuil” festival sneakers kan ik zeker appreciëren, maar dan mogen ze toch al wat langer in mijn schoenkast schuilen.

TIP: deze sneakers zijn ideaal te combineren, draag ze onder een skinny broek om de schoenen meer te laten opvallen of draag ze samen met je favoriete jurkje om je look toch casual te houden.

Mijn sneaker liefde bestaat het hele jaar door, ze kunnen zowel in de winter als in de zomer gedragen worden. Lekker handig! Hoewel dit model net iets zomerser aanvoelt door de happy rozige perzik kleur.

Witte adidas sneaker vs advantage – 49,99 euro 

Chunky sneakers – Fila

De chunky sneaker trend (of soms ook wel ‘ugly’ sneaker genoemd), you love it or you hate it. Het lijkt wel alsof veel mannen dit maar niets vinden. ‘Het zijn net klompen‘, hoor ik van het vriendje, maar ik trek ik mij niet veel van aan. Ik ben helemaal fan van deze sneakers!

Tijdens de fashion weeks wereldwijd werd deze sneaker al veelvuldig gespot. Balenciaga, Raf Simons, enzovoort hebben ze zelfs in hun nieuwe lijn opgenomen. Dat zegt toch voldoende?! Ze zijn dus (volgens ons) niet enkel erg trendy, ze zitten bovendien nog eens zalig.

Toegegeven, ze zijn very ninties: deze sneakers laten mij spontaan terugdenken aan de tijd dat ik veel ging inlineskaten. Ik heb in die tijd ook Fila skates en de voering was net zoals bij deze schoenen erg dik. Ze sluiten mooi aan aan je voet en het lijkt alsof je op kussentjes loopt. De dikke zool geeft een stoere uitstraling en de veters zijn opvallend geweven.

Witte ugly sneaker Fila – 59,99 euro 

Weetje: Chunky sneakers worden ook wel eens ‘dad sneakers’ of ‘Ugly sneakers‘ genoemd. What’s in a name!

TIP: Als je gaat voor schoenen die groter ogen zoals deze sneakers, maak je optisch gezien je benen slanker.

Oops, wij trekken onze stoute schoenen..uh, sokken aan!

Foto’s: Kris Van de Sande

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply