About Me

SKINCARE: pigmentvlekken behandelen met Eucerin Anti-pigment gamma | Review

16/07/2019

Pigmentvlekken, iedereen kent ze wel én ook iedereen heeft ze. Bij de ene is dit al wat meer zichtbaar dan de andere. Heel wat factoren kunnen meespelen. De zon, hormonale invloeden en ouderdom kunnen allemaal hyperpigmentatie veroorzaken. Hierdoor kan de huid soms een ongelijkmatige indruk achterlaten. Daarom testen we het Eucerin Anti-Pigment assortiment, wat speciaal ontwikkeld is om pigmentvlekjes en helpt te voorkomen.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment, melanine. Dit is zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Een toename van pigment wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken en zorgen voor een opeenhoping van pigment op een bepaalde plek. Pigmentvlekken komen meestal voor in het gezicht en op de handen, omdat deze gebieden makkelijk in de zon komen. Pigmentvlekken kunnen al aanwezig zijn bij de geboorte, maar ook later in het leven ontstaan, als het gevolg van huidveroudering en hormonale veranderingen. Ook moedervlekken of sproetjes zijn een opeenhoping van pigment.

Wist-je-dat: Maar liefst 1 op 3 vrouwen heeft er last van: bruine vlekken leiden tot een minder egale teint. De zonhormonale invloeden en ouderdom kunnen hyperpigmentatie veroorzaken.

Hoe voorkom je pigmentvlekken?

Als je erfelijk belast bent met een gevoeligheid voor pigmentvlekken, dan is het helaas ietsje lastiger, maar verder zijn er zeker een aantal dingen die je kan doen om pigmentvlekken preventief te voorkomen.

  • Zorg in de eerste plaats voor een goede huidverzorging waarbij je bepaalde harde ingrediënten zoals uitdrogende alcoholen en parfum vermijdt en scrub je huid regelmatig om de celvernieuwing te stimuleren.
  • Vermijdt direct zonlicht en het onder de zonnebank gaan zoveel mogelijk.
  • Maar vooral: smeer je gezicht iedere dag in met een zonbeschermingsproduct met minimaal factor 30.

Als je deze tips doorvoert houd je de kans op pigmentvlekken in ieder geval zo laag mogelijk.

GETEST: Anti-pigment gamma van Eucerin

Als je last hebt van pigmentvlekjes, dan is een goede huidverzorging extra belangrijk. Zo kan je ervoor zorgen dat er geen nieuwe vlekjes ontstaan én zelfs verminderen. Met kan met de juiste huidverzorgingsproducten, gericht op het verminderen van pigmentvlekken.

“Al van toen ik jong was had ik wel wat pigmentvlekjes in mijn gezicht. Het heeft me nooit echt gestoord, want het ziet er eigenlijk uit als normale sproetjes. Maar door blootstelling aan de zon zijn de vlekjes ietsjes zichtbaarder geworden. Ik kan ze wel best makkelijk verbergen met foundation, maar door een juiste huidverzorging voorkom ik liefst vorming van nieuwe vlekjes.” – Helena

Hoe werkt het?

De Anti-pigment lijn van Eucerin ontwikkelde producten met een krachtig ingrediënt dat in staat is om de productie van melanine te beperken, zodat de pigmentatie van de huid haar evenwicht terugvindt. De vlekken worden kleiner, minder intens, ze verschijnen minder snel opnieuw en de teint wordt egaler.

Het gamma

Het gamma van Eucerin bestaat uit:

  • Anti-Pigment Serum Duo – € 36,90
  • Anti-Pigment Dagcrème SPF 30 – € 30,30
  • Anti-Pigment Spot Corrector – € 19,40
  • Anti-Pigment Nachtcrème – € 30,80

Meer info over de producten? Bekijk dan de website van Eucerin voor meer uitleg.

Hoe aanbrengen?

De crèmes zijn voelbaar aangenaam op de huid en hebben een romige structuur, die zachtjes in te masseren zijn. Ze zijn licht geparfumeerd, waardoor we het aanbrengen erg aangenaam ervaren. Om een merkbaar resultaat te behalen dienen we de crèmes dagelijks aan te brengen. Het serum ‘s morgens aanbrengen samen met de dagcrème en ‘s avonds opnieuw het serum in combinatie met de nachtcrème. De stick kan dan weer gebruikt worden als precisie tool voor kleinere plekjes, deze stip je met een dunne laag aan direct op de pigmentvlekken.

Ervaring & resultaat

De pigment vlekjes in mijn gezicht zijn niet extreem zichtbaar, maar ze zijn er wel. Daarom was ik erg benieuwd naar dit gamma. Ik heb de gezichtcrèmes intussen 3 weken getest en merk al een beetje verschil. Uiteraard zijn mijn vlekjes niet als de sneeuw voor de zon verdwenen, maar mijn teint ziet er wel ietsje egaler uit. Ik heb de producten braaf elke avond en ochtend aangebracht in combinatie met het serum. Ik was eerst bang dat de crème mijn huid wat zou uitdrogen, omdat ik nogal een droge huid heb, maar de crème is erg zacht en droogt gelukkig niet uit.

VOOR
Op deze ‘voor’ foto kan je zien waar de pigmentvlekken zich bevinden. Voornamelijk op mijn voorhoofd en aan de zijkant van mijn wang.

NA

Ik zie in de spiegel wel een licht verschil en een ‘opgelicht’ resultaat al na 3 weken gebruik van het gamma.

Conclusie

De producten van het anti-pigment Eucerin gamma zijn makkelijk en aangenaam in gebruik, ruiken lekker en laten mijn huid met goed gevoel achter. Na de test zie ik een verschil met een opgelicht en frisser resultaat. Ik ga de producten dus zéker nog verder gebruiken om de pigmentvlekjes nog verder te vervagen en – onder het motto van ‘beter voorkomen dan genezen’ in de toekomst te voorkomen.

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply