About Me

SKINCARE: huidanalyse & verzorging bij Ikari

26/12/2018

Onze huid goed verzorgen én op de juiste manier, is erg belangrijk voor ons. Maar welke verzorging is nu de beste voor onze huid? Met deze vraag in ons achterhoofd, lieten wij een huidanalyse doen bij Ikari. Zo kunnen wij met specifiek advies onze huid verzorgen.

“Elke huid is uniek en verdient cosmetica op maat.” Onder dit motto streeft Ikari naar de beste verzorging voor elke huid, want elke huid is nu eenmaal anders. Ikari draagt producten met natuurlijke ingrediënten en persoonlijk huidadvies hoog in het vaandel. Daarom begint elke consultatie bij Ikari met een gratis huidanalyse. Hier kijkt de huid expert in detail naar jouw huid, spoort eventuele beschadigingen op en kijkt welke producten het best bij je huid passen.

De huidanalyse bij Ikari

We werden met open armen ontvangen in een zeer aangename ruimte. Het schoonheidsinstituut oogt erg clean en wit. Het Ikari team is erg vriendelijk en je krijgt van iedereen de breedste glimlach. Wij voelen ons meteen thuis!

Om de juiste producten, advies en tips voor jouw huid aan te meten, start Ikari dus met de huidanalyse. Dit gebeurt eerst met een lijst die je moet invullen, om meer over je huid en levensgewoonte (roker/niet-roker, etc.) te weten te komen. Nadien wordt er met een – volledig pijnloos – machientje over je huid gescand. Hieruit kunnen ze héél wat informatie aflezen. Zoals: hoe vet je huid is, de rimpels, structuur van je huid, gevoeligheden voor de zon enzovoort. De scanner leest zelfs door je make-up.

De huid van Helena

Op het eerste – zeer ingezoomde – beeld zie je ietsje te veel talg, wat dus wil zeggen een redelijk vette huid op dat moment. Op de tweede foto mijn rimpels in extreme zoom mét duidelijke highlighter (oops!). Deze vielen gelukkig nog heel goed mee.

De huid van Nele

De eerste foto meet de hoeveelheid vet. Mijn huid was die dag erg vet #oops en dit kon liggen aan de BB-crème die ik ‘s morgens had aangebracht. Op de 2e foto kan je de structuur van mijn huid zien. Mijn huid heeft de conditie van een normale 24-jarige. Lucky me! Maar het kan dus wél beter. Hoe beter we onze huid verzorgen door een optimaal klimaat te creëren, hoe langer onze huid er goed zal uitzien.

Skincare producten op maat

Uit de huidanalyse blijkt welke de beste skicare producten zijn voor onze huid. Ikari is gespecialiseerd  in zachte producten die op de beste manier zorg dragen voor de huid.  Het brede skincare gamma bestaat uit verschillende ‘cures’ die we telkens aangeraden krijgen op basis van onze resultaten van de huid analyse.

De dag- en nachtcrème

Een dag-en nachtcrème krijgen we als eerste aangeraden. Een logische, maar ook een hele belangrijke dat dit de juiste is voor je huid.  Deze crème is licht genererend en dient ook als ideale make-up basis.

Het serum

Onze tweede stap is een ‘filling’ serum. Een serum breng je elke dag onder je dagcrème aan op een gereinigde huid. Dit serum zorgt voor opvulling en een relaxerend gevoel van de huid. Een serum breng je daarom ook best vooral aan op de expressie lijntjes en rimpels in je gezicht.

TIP: breng een serum aan met je vingertoppen, beginnend van je centrum van het gezicht naar buiten toe.

De scrub

Om ons ideale huidritueel volledig te maken, raden ze ons ook een milde gezichtsscub aan. De exfoliërende scrub gaat onze huid nog zachter maken en ervoor zorgen dat onzuiverheden weg zullen gaan en wegblijven bij regelmatig gebruik. Omdat de scrub zo mild en zacht is voor je huid, maar je de scrub 2 tot zelfs 3 keer gebruiken per week. Een kleine hoeveelheid volstaat al om je hele gezicht te scrubben.

TIP: Breng een dun laagje aan met je vingertoppen op een vochtige huid en masseer zachtjes met lichte ronddraaiende bewegingen. Vergeet ook zeker je hals niet! Spoel na met water.

Minerale make-up

Eén van de grote stokpaardjes van Ikari is absoluut hun gezonde make-uplijn. Ze werken uitsluitend met minarale make-up. De minerale pigmenten reflecteren immers het licht en doen de huid er stralend, gezond, glad en jonger uitzien. In de make-up zitten geen bewaarmiddelen en is dus gezonder voor de huid. Deze cosmetica laat de huid niet alleen ademen, maar ook vederlicht aanvoelen. Wij gaan de test aan!

Make-up look by Ikari

 

Conclusie huidanalyse & minerale make-up

Door de huidanalyse zijn we meer te weten gekomen over de onze unieke huid en hoe we die het best verzorgen. De huidanalyse is een absolute eye opener over de gezondheid van je huid.  De analyse gaat heel snel en makkelijk, waardoor je meteen snel je skincare ritueel kan aanpassen op de juiste manier.

De minerale make-up voelt echt licht aan op de huid. Hoewel we écht moet wennen om geen vloeibare foundation te gebruiken, maar enkel lichte poeder. Als je veel make-up gewoon bent, stap je hier net iets moeilijker vanaf. Maar wetende dat het zoveel gezonder is voor de huid, zeker in de toekomst, neigen we al veel sneller om enkel de poeder te gebruiken op dagen dat we geen avondje uit gaan.

Wil jij ook een huidanalyse?!

Een afspraak voor gratis huidanalyse en expert advies op maat, kan je maken bij Ikari in Antwerpen. Alle informatie kan je terugvinden op hun website: www.ikariskincareexperts.com

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply