About Me

SKINCARE: 5 tips om je huid te beschermen tijdens de wintermaanden

13/11/2020

De wintermaanden kunnen grote schade aanrichten aan je huid, waardoor deze droog, jeukend en geïrriteerd raakt. Koude weersomstandigheden buiten kunnen je huid rauw laten aanvoelen, terwijl warmte binnenshuis vocht uit de lucht en van je huid wegzuigt.

Maar er zijn eigenlijk heel wat eenvoudige manieren om de oorzaken van een droge winterhuid te bestrijden en je huid het hele winterseizoen vochtig en soepel te houden. In dit artikel behandelen we 5 eenvoudige veranderingen in je dagelijkse routine of maatregelen die je kunt nemen om je huid te beschermen tijdens de wintermaanden.

Drink genoeg water

Je huid zal tekenen vertonen als je niet genoeg water drinkt. Tijdens de wintermaanden is het soms uitnodigend om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water niet te drinken als je het te koud hebt in plaats van te warm. Gehydrateerd blijven is echter essentieel voor het handhaven van een gezond winterdieet en een stralende huid. De aangewezen hoeveelheid water die je moet drinken ligt op 4 liter voor mannen en 3 liter voor vrouwen, ook tijdens de winter.

Neem vitamine D-supplementen

Vitamine D wordt aangemaakt in onze huid na blootstelling aan zonlicht, maar wordt ook aangetroffen in bijvoorbeeld vette vis, paddenstoelen en verrijkte zuivel- en niet-zuivelvervangers. Tijdens de winter is het door de mindere hoeveelheid zonlicht essentieel voor onze goede gezondheid om voldoende vitamine D binnen te krijgen, via voeding of supplementen. Om dit tekort in de winter op te vangen, wordt aanbevolen dat volwassenen een vitamine D-supplement nemen om dit te compenseren.

Vermijd lange, warme douches

In de winter is het aantrekkelijk om lange warme douches te nemen om te compenseren voor het koude weer. Het is echter eigenlijk niet aan te raden om tijdens de winter warme douches te nemen. Warme douches en baden kunnen de huid namelijk doen ontsteken, roodheid, jeuk en zelfs vervelling veroorzaken en de natuurlijke vochtbalans van de huid verstoren. Houd het douchen daarom tot het minimum in de ochtend.

Verzorg je huid

Tijdens de winter is het belangrijk om er een gewoonte van te maken om je huid goed te reinigen en dagelijks te hydrateren. Dit betekent niet alleen een vochtinbrengende crème voor je gezicht, maar ook voor de rest van je lichaam, wat niet dezelfde producten zijn. Producten voor het behandelen van je huid kun je makkelijk online terugvinden en thuisgeleverd krijgen. Reinig je huid goed, maar overdrijf er echter niet mee want dit kan contraproductief werken.


Gebruik crèmes en zalven

Gebruik zo min mogelijk zeep, kies indien nodig voor vochtinbrengende preparaten of overweeg zeepvrije producten zoals crèmes en zalven. Het gebruik van een goede crème of zalf is essentieel om het natuurlijke vocht van je huid vast te houden tijdens de winter. Een verzachtende en beschermende crème of zalf voorkomt uitdroging en houdt je huid gezond. Het is heel belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de winteromstandigheden om je huid perfect gezond te houden.

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply