About Me

SHOE SHOPPING: een tweede leven voor onze oude schoenen || het verhaal

07/09/2018

Ben jij ook zo’n schoenen fanaat, net als ons? Maar moet je ook net als wij DRINGEND plek maken voor je nieuwe aanwinsten? Dan hebben wij de perfecte oplossing! Doe mee met de oude schoenen actie van de Brantano: ruil je oude schoenen in bij Brantano en geef je schoenen een tweede leven én krijg shoptegoed in ruil.

Deze actie gaat al erg lang mee en het concept zit dan ook helemaal goed. Wij brachten zoals elk jaar onze oude schoenen binnen bij Brantano en wisselde deze in tegen nieuwe schoenen. Lees ook zeker het verhaal achter onze oude schoenen.

Hoe gaat de oude schoenen actie in zijn werk?

  1. Neem mentaal afscheid van je oude schoenen
  2. Breng de schoenen naar je dichtsbijzijnde Brantano
  3. Per ingeleverd paar krijg je shoptegoed van 12,50 euro (per aankoopschijf van 50 euro). Koop je dus schoenen voor de prijs van 150 euro, dan kan je 3 bonnen gebruiken (= 37,5 euro korting).
  4. Koop nieuwe schoenen
  5. GENIET en maak nieuwe herinneringen.

Schenk je oude schoenen & steun het goede doel

Het mooiste aan deze actie? Je steunt het goede doel met jouw gift.  Bovendien maak je jezelf blij met een paar nieuwe schoenen (of meer #hehe). Over een win-win situatie gesproken. De schoenen gaan naar Curitas waar ze gesorteerd en verzameld worden, waarna ze een tweede leven krijgen in ontwikkelingslanden. Bovendien schenkt Brantano Curitas 0,10 euro per paar dat integraal naar goede doelen gaat (kinderkankerfonds, brantano schoenenfonds, stichting tegen kanker, school zonder pesten). Dit kunnen wij alleen maar steunen.

ONS VERHAAL – Wij nemen afscheid van onze oude schoenen #snif

Afscheid nemen is niet altijd makkelijk. Ook niet van onze schoenen. Alle ‘zotte’ of emotionele dingen die je schoenen hebben meegemaakt, de mooie herinneringen die de schoenen met zich meedragen. Kortom, het is geen makkie om van deze herinneringen afstand te nemen.

“Ik haalde mijn rijbewijs met deze laarzen”

Helena: “Ik noemde ze altijd “mijn rijlaarsjes”. Deze beige laarzen van Esprit zaten altijd zó comfi, dat ik ze altijd droeg als ik een rijles kreeg. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar eigenlijk zit er zoveel meer achter dit verhaal. Ik heb heel veel moeite gehad met het behalen van mijn rijbewijs. Mijn papa leerde me rijden op een leeftijd wanneer iedereen er zowat mee begon. Maar net rond die tijd heeft mijn papa de diagnose van de ongeneeslijke ALS ziekte gekregen. Zijn spieren werden zwak en hij kon stilaan niet meer schakelen met een auto. Rijden werd gevaarlijk. 

Mijn rijlessen hebben zo een heel tijdje stil gelegen. Na een zware periode heb ik uiteindelijk de stap gezet om terug achter het stuur te kruipen met volle moed. Ik had gelukkig iemand gevonden die me graag rijles wilde geven. Saartje, mijn buurmeisje, had voor mijn papa stierf beloofd om deze taak over te nemen van hem. En dat heeft ze ook gedaan. Met als gevolg dat ik de eerste keer meteen geslaagd ben voor mijn rijexamen. Mét deze laarsjes. Papa zou erg trots geweest zijn.”

“Ik beleefde een geweldige periode met mijn ex-vriend”

Nele: “Ik geef met pijn in het hart mijne oude schoentjes weg. Ze zijn dan ook best versleten, maar laten me terugdenken aan het einde van mijn schoolcarrière op KCST. De lage schoenen waren toen helemaal in en was dan ook erg blij toen ik ze gevonden had. Ik heb enkele zomers erg veel plezier gehad van deze beauty’s. Ook in dat jaar heb ik mijn vriend Piet (ondertussen ex-vriend #toobadd) leren kennen en dat was een gewéldige periode. Als ik deze schoenen terugzie denk ik dan ook spontaan terug aan alle leuke dingen van toen. Deze schoenen wegschenken betekent symbolische dat ik afstand neem van deze periode en dat is een gekke gedachte. Ik heb me toen zot geamuseerd, maar het is nu weer tijd voor wat nieuws #newshoes.’

Onze nieuwe aanwinsten van Brantano

Nele’s aanwinsten

Ik koos allereerst voor deze zwarte PUMA’s én ben hier hartstikke blij mee. Deze waren er ook in het wit en in pasteltinten. Mijn schoenenkast wordt door een grote meerderheid bezet door sneakers, maar dan vooral Nikes. Het werd dan ook tijd dat er puma’s aan de collectie werden toegevoegd #excuusvooralles. Deze laqué puma sneaker met brede veters zijn een echte must-have voor de donkerdere herfst- en wintermaanden. Combineer zot: onder een boyfriendjeans, onder een kleedje of met sportieve sokken.

Als tweede koos ik lage enkellaarsjes met gespen van ‘No stress’. Uit ervaring met dit merk weet ik dat ze super goed zitten en lang meegaan. Ook hakken in dit merk zitten gewoon geweldig. ‘No stress’ is naast Tamaris één van mijn  lievelingsmerken voor lederen schoenen. Deze laarsjes zijn erg sierlijk en hebben een eerder dunne ‘snoet’. Ze passen dan ook mooi op een eenvoudig kleedje, maar evengoed ook op een gewone of eerder losse broek. Voor de koudere herfstdagen doe ik onder het kleedje/jurkje dikke kousen aan.

Helena’s aanwinsten

Deze zwarte hakken van ‘No stress’ zijn basics waar elke vrouw ten minste 1 paar van in huis zou moeten halen!  Ze zijn extra verstevigd en hebben een zachte zool, waardoor je langer op deze hakken kan blijven rond wandelen. Toch zien ze er erg elegant en tijdloos uit. De lichte verhoging vooraan aan de voetzool zorgt voor een comfortabel gevoel, waardoor je toch op ‘hoge’ hakken kan lopen. Ideaal voor dat ene feestje en je liever geen ‘platte’ schoenen in je handtas wil proppen.

Ik ben gék op een ‘patchwork’ look, dus waarom ook niet voor mijn schoenen? Deze hippe sneakers van Esprit zitten als gegoten en zijn meteen een eyecatcher bij een simpele outfit. Zo blaas ik mijn oude ‘rijlaarsjes’ van Esprit, waar afscheid nemen zwaar viel, toch een beetje nieuw leven in. We spotte ze ook al eerder op het launch event van Brantano enkele maanden geleden, waar we toén al verliefd waren. Echte toppers deze!

Actie details: de oude schoenen actie

Vanaf 1 september tot en met 16 september 2018 kun je bij Brantano langsgaan met al je oude schoenen. Voor elk paar oude schoenen ontvang je €12,50 shoptegoed per aankoopschijf van €50. Tot 30 september 2018 kun je van je extra shoptegoed genieten zowel in onze winkels als op brantano.be.

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply