About Me

REVIEW: All Nighter Concealer | Urban Decay

31/03/2018

Een concealer die de hele dag (of nacht) goed blijft zitten? De ‘All Nighter’ concealer van Urban Decay belooft tot 24 uur te blijven zitten. De concealer is bovendien waterproof (yes, ideaal in de zomer) en werkt af met een matte finish. De All Nighter is een ultra gepigmenteerde concealer, waardoor je makkelijk imperfecties (dus ja, ook onze wallen) kunnen maskeren. We waren erg benieuwd of deze concealer zijn werk ook echt ‘all night’ doet.

GETEST: All Nighter | Waterproof Full-Coverage Concealer van Urban Decay

De verpakking

Eén blik op het strakke design van deze All Nighter concealer, en we zijn verkocht. Geef toe: het opvallend knappe luxueuze metallic verpakking, die wil je toch meteen tentoon stellen in je badkamer. Maar is het product zelf net zo’n pareltje als het elegante design?

Het product

De concealer van Urban Decay heeft een zachte en ultradunne structuur. Heel aangenaam voor de huid dus: zeker onder de ogen, waar de huid het meest gevoelig is. Ook voor de voor iets gevoeligere huid is deze concealer zeker een aanrader! De erg droge huid moet wel opletten dat de matte finish de droge huid niet gaat benadrukken. Maar toegegeven: de kwaliteit van het product is volgens ons evenredig met de styling van het flesje.

Goed om te weten: De producten van Urban Decay  zijn 100% cruelty-free.

All nighter Waterproof Full-Coverage Concealer – Urban Decay | 25,50 euro

De concealer belooft een matte dekking die ook lang blijft. De All Nighter dekt goed en er is duidelijk een verschil te zien zonder de concealer. Toch blijft het product natuurlijk ogen en lijkt het niet alsof je je wallen of andere probleemzones bedekt onder verschillende lagen. Eén laagje is meer dan genoeg, wil je toch die éxtra dekking voor dat avondje uit, kan je gerust voor een laagje meer gaan, zonder dat je de natuurlijke look verliest.

Blijft de ‘All Nighter’ Concealer ook écht lang?!

Ja, deze concealer blijft lang. Als je de All Nighter correct gebruikt, kan hij ook je werkdag of een nachtje door overleven. Af en toe zal je wel eens moeten bijwerken op de zones waar je geregeld mee in aanraking komt. Na 12 uur zal hij wel een beetje minder worden dan als je hem pas aanbrengt, maar hij zit er wel nog steeds. Ook na het gebruik van een zakdoekje is de schmink logischerwijs van je neus af, daar moet je dan wel even bijtoppen.

“De concealer is ideaal om een schoonheidsfoutje te camoufleren. Ik gebruik eerst een foundation die ik aanbreng over mijn gezicht, zodat ik een egale tint krijg en deels al wat onzuiverheden verberg. Nadien gebruik ik de concealer om de details bij te werken en vooral om mijn wallen te verminderen. Zo krijgt de huid een ‘soft-focus’ effect.” – Helena

“Ik gebruik de All Nighter vooral om mijn wallen die wat donkerder gekleurd zijn te camoufleren. Ook als ik donkerdere vlekjes heb van puistjes of van een litteken, dan dep ik de concealer hier op.” – Nele 

De voor-en na test

all nighterKleur concealer: fair neutral

“Mijn voor en na foto laat duidelijk zien dat mijn (beetje paarse) wallen gecamoufleerd zijn. Ik breng de concealer ook graag aan rond mijn neussvleugels om ze een beetje op te lichten. Wat een resultaat!” – Helena

De tattoo test

‘Oh, een nieuwtje, ja ik heb een tattoo! Iets wat niet zo heel veel mensen weten, maar bij deze, TADAA. Ideaal om de pigmentatie van deze concealer te testen.’ – Nele

Kleur concealer: light warm

De concealer van Urban Decay is erg goed gepigmenteerd, net zoals ze beloven. Dit heb ik even getest op mijn tattoo en hij verdwijnt bijna helemaal na slecht enkele stipjes concealer. Je hoeft dus niet oneindig te deppen en veel make-up te gebruiken om een effect te krijgen.” – Nele 

De kleur van je concealer kiezen

De juiste kleur kiezen van je concealer is niet altijd makkelijk. Meestal gaat dit gepaard met experimenteren en proberen. Wil je de concealer vooral onder je ogen gebruiken? Kies dan een kleur die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je gezicht heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is.

Urban Decay, Concealer, all nighter

Good to know: tips

  • Heb je een donkerdere of lichtere huid dan de onze? NO PANIC! Deze concealer is er in 14 tinten dus voor bijna iedere huidtint, van zeer licht tot donker.
  • Door de goede dekking is het niet nodig om meerdere lagen over elkaar aan te brengen. Gebruik een klein beetje All Nighter Ccncealer na de gebruiken van je foundation en dep het zachtjes in de huid met je vinger.
  • Erg gemakkelijk in gebruik met dank aan de handige flacon die niet te groot is en perfect past in je handtas.
  • Een make-up kwast is zelfs niet nodig, je kan zomaar, hup, de concealer aanbrengen met het de applicator van de concealer.
  • Dankzij de water resistente formule blijft de concealer een hele dag zitten. Was je gezicht nadien dus zeker met een goede gezichtsreiniger om alle restjes weg te krijgen.
  • Foundation aanbrengen, aanstippen, blenden en klaar!

UD, Urban Decay, All Nighter

Heb jij al ooit producten van Urban Decay gebruikt? Laat ons zeker weten wat je ervan vindt!

Lots of love,

Helena & Nele

Psst, lees ook:

SKIN: Vitamine C doet wonderen voor je huid? | Kiehl’s

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply