About Me

RELAX: deze 5 Netflix series moet je gezien hebben

17/03/2020

O-ow, het zijn erg bizarre en verwarrende tijden. Sociale interacties op een laag pitje zetten, geen cafébezoeken meer en minstens een meter afstand houden van elkaar. Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid en blijven binnen. Maar wat te doen tijdens de lockdown? Helena geeft daarom elke week haar must-see Netflix tips mee! Hé, alle beetjes helpen, toch?!

“Ik ben een absolute film- en serie fanaat, dat heeft er altijd al ingezeten. Een serie bingen of een film 5 x opnieuw bekijken is niets nieuws voor me. Tijdens de volgende weken geef ik jullie mijn absolute must-watch series en films heel graag mee!” – Helena

1. Black mirror

Image result for black mirror

Als er eentje gewoon niet kan ontbreken aan je ‘to-watch’ lijst in deze onwerkelijke tijden, is het zeker de serie ‘black mirror’. Deze populaire serie staat al even online, met 21 afleveringen, maar ik vond ‘m de mention toch nog even waard. Black mirror lijkt een beetje op een futuristische ‘wat als’ serie. Nieuwe technologie en andere denkwijzes in de toekomst zijn de spil van deze serie. De op zich staande afleveringen (die dus geen vervolg op elkaar hebben) lichten telkens de moderne maatschappij uit met telkens niet-geanticipeerde gevolgen door die nieuwe technologieën.

Futuristische scenarios die je doen nadenken

“Elke aflevering doet je nadenken over de toekomst, maar ook het hier en nu. Het sci-fi gehalte ligt vaak zo scary dichtbij de bijna-werkelijkheid waarin we leven. Meestal keek ik de afleveringen zelfs niet ‘s avonds, omdat de afleveringen op een bepaald level zo in je gedachten kruipen. Maar toch: eentje die je gezien moet hebben.”

2. Dead to me

De ene titel klinkt al even ‘vrolijk’ als de andere, maar laat je niet misleiden: deze Amerikaanse tragi-komedie werpt zijn vruchten af als het gaat om Netflix-bingen met een lach en een traan. De sterke donkere komedie gaat over een krachtige vriendschap die ontstaat tussen Jennifer, een taaie weduwe en Judy, een vrije geest met een schokkend geheim.

Een straffe tragi-komedie met sterke plottwists

“Hoewel dit niet mijn typische to-go-to genre is, begon ik de serie toch te kijken omwille van de actrice in de hoofdrol: Christina Applegate, een powerwomen mét talent. Niet lang na het kijken van de eerste aflevering werd ik meteen meegezogen in het verhaal. Niets is wat het lijkt en de serie blijft boeien tot de laatste aflevering.”

3. Sex education

Image result for sex education netflix

Om het even over een hele andere boeg te gooien: deze deze populaire serie heeft zijn succes te danken aan 3 top ingrediënten: humor, sex en een unieke storyline. Meet: Otis Milburn, hij is een onervaren, sociaal ongemakkelijke middelbare schoolstudent die bij zijn moeder Jean, een sekstherapeut, woont. Wanneer zijn thuissituatie op school wordt onthuld, realiseert Otis zich dat hij zijn specialistische kennis kan gebruiken om status te krijgen.

Hilariteit met een unieke storyline

“Onbetwistbaar dat deze situatie uiteraard voor hilarische momenten zorgt. Otis herken je wellicht terug van zijn rol in ‘Hugo’ of ‘The boy in the striped pyjamas’, waar hij toen al als ‘kind ster’ uitblonk. Een paar jaar later zien we hem weer blinken op het scherm, maar dit keer in zijn ‘puberteit’ rol. En hoe! De gniffel en giechel momenten tijdens deze serie zijn talrijk. Eén tip: kijk ‘m samen met vrienden of je lief. Plezier verzekerd!”

4. The good place

Image result for the good place

Wellicht heb je deze serie al voorbij zien komen tussen je ‘recommended for you’-lijst, maar om één of andere reden toch nog niet begonnen. Wel, begin er toch maar mee. Want deze amusante serie kijk je met gemak in één keer uit. The Good Place gaat over de plek waar je terecht komt na je dood. Eerst lijkt er alles op te wijzen dat je terecht komt in een hemel waar al je dromen uitkomen (aka the good place). Maar niets blijkt minder waar.

Opmerkelijke humor in een bijzondere setting

“Een serie waar ik eerst twijfelachtig tegenover stond, maar na aflevering één meteen verkocht was. De grappige types in de serie en de fascinerende ‘happy’ omgeving waar de serie zich afspeelt grijpen meteen de aandacht. Op eerste zicht lijkt de inhoud simpel en gek, maar je geraakt meteen verknocht aan het verhaal, believe me.”

5. Breaking bad

Image result for breaking bad

De titel klinkt (voor mij althans) een beetje als een foute actie film waar Silvester Stallone plotse entree zou kunnen maken. Maar niets is minder waar: deze must-see (!) crime-drama met hoog thriller gehalte heeft me van begin tot einde helemaal in de ban gehouden. Het verhaal? Een overgekwalificeerde scheikundeleraar op het middelbaar valt in een depressie als hij de diagnose van longkanker te horen krijgt. Als extra slag van de molen blijkt zijn vrouw ook nog eens zwanger te zijn. Zijn skills en het feit dat hij niets te verliezen heeft: deze 2 factoren trappen het verhaal met een sterke inslag af. Om zijn eigen behandelingen en gezin financieel te kunnen ondersteunen ziet hij maar één oplossing: zijn kennis omzetten in praktijk, met het besluit om zelf  crystal meth te maken.

Spannende serie die je in één keer uit wil kijken

“Eén van de strafste series die ik al voorbij heb zien komen op Netflix. Eerlijk waar. Een sterke verhaallijn met een knap staaltje acteerwerk van Bryan Cranston. Ook al ben je toch niet helemaal fan van crime-verhalen of drugs scenes, geef het alsjeblief toch een kans. De serie zit vol spanning, verrassende wendingen en een dosis drama. De ideale mix dus om je thuis met een dikke kom chips voor de buis te installeren.”

Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

6 Comments

 • Frederique

  Dead to Me en the Good Place vond ik geweldig. Ik ga een deze dagen aan black mirror beginnen!

  19/03/2020 at 07:18 Reply
 • Silkeblogs

  Black Mirror is voor mij een van de allerbeste series ooit. Ik vind het jammer dat ik alles al heb gezien van Black Mirror, maar Dead to Me heb ik nog niet gezien dus die ga ik eens beginnen!

  19/03/2020 at 12:48 Reply
 • Nicole Orriëns

  Ik ken ze allemaal, en inderdaad: ze zijn allemaal leuk om te kijken. Zelf kijk ik alleen ‘s avonds tv, anders word ik lamlendig ; )

  20/03/2020 at 10:12 Reply
 • hippiemeisje

  Ik ken enkel sex educatian, maar die is inderdaad zo goed!!!!

  24/03/2020 at 16:02 Reply
 • Renata

  Ken geen van al die series, maar heb dan ook geen Netflix maar playmore van Telenet 🙂

  25/03/2020 at 23:23 Reply
 • Saskia

  Breaking bad nog niet zo lang gekeken. die is uit bovenstaande dan mijn favoriet.
  Verder ben ik een groot van fan Sons Of Anarchy.
  En er staan nieuwe series online, verfilming van de boeken van Harlan Coben, die vond ik wel erg tof

  26/03/2020 at 06:58 Reply
 • Leave a Reply