About Me

RELAX: 7 x makkelijke wegkijkers op Netflix

22/03/2020

All right, de wereld staat nu toch al een dikke week binnen op zijn kop en ons ‘poets’ to do lijstje is zo goed als afgewerkt. Dat roept voor een nieuwe lijst aan potentiële Netflix favo’s! In onze vorige blogpost Deze 5 Netflix series moet je gezien hebben’, kon je al enkele top series van je lijstje schrappen.

“Soms heb ik wel eens nood aan films met een groot no-brainer gehalte. Ideaal als je even wil ‘chillaxen’ en gewoon een makkelijk wegkijk filmpje wil opzetten. Hieronder mijn tips!” – Helena

1. Here comes the boom

Dit zijn films waar ik absoluut van hou op een makkelijke zondag middag: het typische verhaal waar de ‘nobody’ met een doel of bepaald talent zich helemaal ontpopt en uitgroeit tot een echte hero, met het nodige struikelen, vallen en opstaan uiteraard. Deze komische film met Kevin James is het typische equivalent van een ‘feel good’ film.

Scott, een biologie leraar in het middelbaar, beslist om mee te dingen aan MMA-gevecht wedstijden om geld te verdienen voor zijn school, wanneer de buitenschoolse activiteiten (zoals de muziekles) afgeschaft wordt. Hilarisch om te zien hoe Kevin James deze rol neerzet en het succesverhaal grappige wendingen kent. Een vergelijkbare titel is er nog eentje die op Netflix staan: Happy Gilmore (met Adam Sandler), daar gaat het niet om vechten, maar om golfen. Klinkt misschien saai, maar dat is het allesbehalve!  en winnen (nog zo eentje: happy gilmore)

Afbeeldingsresultaat voor here comes the boom

2. Isn’t it romantic

Het gaat hier niet om een typische gezapige rom-com, zoals je wel van de titel zou verwachten. Maar wel een vertoon van romantische films in een gigantisch stereotype getrokken.

Architecte Nathalie wordt na een zware slag van de molen wakker en waant zich plots in een overdreven rom-com film van haar leven. De spontane dansnummers, de over-the-top gay best friend (wait for it, hi-la-ri-teit alom!) en melige voice-overs inclusief. Maar voor haar? Een ware nachtmerrie. En zoals je van Rebel Wilson zou verwachten: een hilarische neerzetting van haar typische droge humor met zelfspot met een laagje satirische ‘rom com’.

Afbeeldingsresultaat voor isn't it romantic

3. Set it up

Deze recente film op Netflix is een leuke treffer als je op zoek bent naar die ultimate nobrainer rom-com. Een leuk verhaal met acteurs waar je sympathie alleen maar groeit naarmate je de film kijkt. De invulling van ‘Set it up’ is simpel (en toch entertaining).

Twee overwerkte assistenten zijn hard toe aan vakantie en bekokstoven samen een plan om hun bazen de nodige afleiding te geven: ze organiseren een date voor elkaar. Tijdens het plannen en uitvoeren van hun idee beseffen de assistenten dat er ook romantiek voor hen in de lucht hangt. Lean back, relax and enjoy de ok-een-beetje-voorspelbaar-maar-toch-leuke film!

Afbeeldingsresultaat voor set it up

4. Easy A

Over een ‘makkelijke’ wegkijk film gesproken! Deze film met Emma Stone (humor heeft die meid!) heeft een ideale mix voor een komedie met ballen: grappig, sexy, drama en girl power.

Als Olive onder druk van haar beste vriendin toegeeft dat ze haar maagdelijkheid is verloren tijdens een one-night-stand (maar niet echt dus), is dat het begin van een aantal turbulente weken. Het gerucht verspreid zicht meteen binnen de hele school en staat ze bekend als de losbandige tiener die met iedereen naar bed gaat. Maar in plaats van dit te negeren of te verdoezelen, kiest ze ervoor een andere richting uit te gaan: ze speelt de rol helemaal mee en haalt alles uit de kast om haar naam hoog te houden. Eén van de absolute toppertjes op deze lijst!

Afbeeldingsresultaat voor easy a

5. Tall girl

Een typisch meisje in een typische Amerikaanse school en de bijhorden liefdes perikelen… maar dan wel vanuit een ander standpunt, letterlijk dan: Jodi is 1 meter 90 lang en daar heeft ze nogal moeite mee. Doorheen de film zie je haar groeien en haar lengte uiteindelijk omarmen. Maar het zou natuurlijk geen snuggly rom-com zijn, zonder de bijhorende typische uitwisseling student die plots opduikt en dan ook nog eens oog voor haar heeft. Een echte nobrainer, maar dan in een ander jasje.

Afbeeldingsresultaat voor tall girl

6. The kissing booth

We zetten de schattige highschool rom-coms nog even verder in het rijtje en scoren met deze – toch ietwat gezapige – wegkijkfilm.

Elle, een zestienjarig meisje, is populair en feest graag maar is nog nooit gekust. De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer ze tijdens carnaval terechtkomt bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is – de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school. Maar heeft bang dat dit ten koste van haar vriendschap met Noah gaat.

Afbeeldingsresultaat voor the kissing booth

7. Jumanji: welcome to the jungle

Aaah, Jumanji, een absolute all-time favorite uit mijn kindertijd. De originele versie dan toch alvast. Deze film is geen vervolg, maar volgt wél hetzelfde principe als oorspronkelijke film. Vier tieners komen terecht in een videogame waar ze als ‘characters’ die voorgeprogrammeerd zijn, het spel moeten zien te overleven. Dr. Smolder Bravestone, één van de avatars in het spel, gespeeld door Dwyan Johnson (The Rock), is een zaligheid om naar te kijken. Zowel met zijn grappige acteerwerk als met zijn ‘smoldering’ look. De rest van de afgestemde cast maakt een schitterend geheel om een mix aan verrassende humor te creëren, met o.a. Jack Black, waar Bethany in terecht komt, jawel een meisje. Met alle gevolgen vandien dus.

Al lijkt deze film helemaal niéts op de originele Jumanji film (en gelukkig maar), deze grappige avonturenfilm met hilarische oneliners en lachmomenten hebben me helemaal verrast! Ik zeg: opzetten die handel.

Afbeeldingsresultaat voor jumanji welcome to the jungle

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply