About Me

POETS TIP: wij testen de ‘steam mop’ en dit vinden we ervan! 😱

11/05/2021

Wij kregen helemaal zin… om te poetsen! Toen we de steam-mop van Black & Decker voor het eerste in huis kregen. Wat dit toestel zag er uit als iets waar wij al een tijdje naar op zoek waren.

Toegegeven: het zag er eerst uit als een ‘puzzel’ werkje toen we alles uit de doos haalde. Want lees: we zijn helemaal geen kenner van de laatste poetssnufjes en laat staan dat we hier uitgebreid tijd voor kunnen maken. MAAR, en dan echt een grote ‘maar’: de steam-mop voor het eerst gebruiken, in elkaar zetten en erachter komen wat de bijhorende accessoires deden was, eigenlijk een fluitje van een cent. Alles wijst zichzelf enorm uit. Klik, hup en go. Really.

Wat is een steam-mop? En wat doet het nu eigenlijk?

De Steam-Mop maakt voor ons het poetsen in ons huis een stuk eenvoudiger. Niet zeulen met zware emmers en veel verschillende doeken en producten om onze ramen, vloeren, tafeltjes te reinigen. Het is voor ons dus dé ideale schoonmaakoplossing in huis. Hij is geschikt voor alle harde, gesloten vloertypes (ook hout!). Je kiest het juiste vloertype aan de hand van een draaiknop, zo komt de juiste hoeveelheid stoom vrij.

Say no tegen chemische schoonmaakproducten! Een groot voordeel van de steammop is dat deze 99.9% van alle veelvoorkomende bacteriën en stofmijten doodt. Zo, hop, door de stoom. Geweldig toch!? Geen extra product meer nodig dus. Veel beter voor onze planeet.

Supah fast. In minder dan 20 seconden is het waterreservoir opgewarmd en kan je aan de slag.

Makkelijk in gebruik: 

 • Vul het  reservoir met kraanwater, zonder andere toevoegingen. (Beter voor de planeet!)
 • Draai aan de auto select functie om het schoon te maken vloertype aan te geven.
 • Hierna zal de stoomreiniger meteen de juiste hoeveelheid stoom produceren.
 • Dankzij de 180° pivoterende voet en de kabel van 8m (!) bereik je alle oppervlakken in huis zonder enige moeite.
 • Meer weten over de veelzijdigheid van de Steam-mop? Scrol dan zeker door naar onder en bekijk onze video.

Kortom: een super handige tool voor een efficiënte, hygiënische en grondige schoonmaak!

Het grote voordeel: de veelzijdigheid van de steam-mop

Waar wij het meest van onder de indruk zijn: de veelzijdigheid. Wow, wat kan je veel met dat ding. We horen je al vragen “maar gebruik je het ook echt wel allemaal?” Ja. De meeste tools zijn bij ons in huis intussen een onmisbaar feit geworden.

 • Allereerst natuurlijk het verlengstuk om de vloer te poetsen.
 • Handig: klik de deltavoet uit de stoomvoet en maak de kleinste hoekjes eenvoudig schoon. Ook moeilijk bereikbare oppervlakken maak je zo eenvoudig schoon.
 • Maar ook de ‘handschoen’ (steaMitt) en andere accessoires zijn enorm handig om ook oppervlakken boven de grond eenvoudig schoon te maken. Denk aan badkamer- en keukenoppervlakken, tegelvoegen, spiegels, aanrecht of kleine ramen, textielen en tapijten,… Deze tool vinden wij ZO handig.
 • Eentje voor je tapijt: het extra textiel element. Zo kan je makkelijk je tapijten steamen en dus een opfrisbeurt geven.
 • 15 accessoires:
  • De microvezel stoomdoeken (in verschillende formaten) zorgen voor een grondige vuilafname en gaan lang mee (tot 100 wasbeurten).
  • 8m kabel voor meer bereik en langer schoonmaken.
  • Verschillende opzetstukken (voor kleine gootjes tot een aftrekker voor je ramen en spiegels).

Ook voor onze houten vloeren is de Steam Mop toepasbaar. Opwassen moest steeds heel snel gebeuren en heel voorzichtig (wat soms voor wat stress zorgde), maar dat is nu met de Steam Mop niet meer het geval. Je zet de stand op ‘hout’ en er wordt precies genoeg stoom voorzien om de vloer te reinigen. Let wel op: dit toestel is géén stofzuiger. Ga dus voordat je opwast (net zoals je ook normaal doet) met een swiffer of stofzuiger even rond om het meeste vuil weg te vegen.

Onze ervaring

Wij zijn dus hélemaal overtuigd van de veelzijdigheid van de Steam Mop van Black & Decker. Nooit meer sleuren met zware emmers en aftrekkers. Je tapijten? Die moet je niet meer om het jaar naar een schoonmaakdienst brengen om te laten reinigen. Hardnekkig vuil laten verdwijnen van je kasten of gootjes in de badkamer? Door het stoom komt dit veel sneller los! Nee zeggen tegen allerlei chemische producten en ja voor een beter milieu. Alleen maar positieve punten dus. Heel veel verschillende opties in één toestel. 

Tip: er zijn veel bijhorende accessoires. Orden deze netjes in een bak en vind je draai hierin. Op het begin waren we overdonderd door de veelzijdigheid van de Steam Mop en zagen we even het overzicht niet meer, maar door deze te gebruiken zie je al snel terug de bomen door het bos. Embrace de veelzijdigheid.

Zeker de aankoop waard dus!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply