About Me

OUTFIT: herfsttype of wintertype? Dit zijn de ideale kleuren!

09/11/2018

Wij lieten onlangs een kleurenanalyse doen bij Maison Beauté te Landen. Lees alles over onze ervaring en informatie hierover in onze vorige blogpost ‘GETEST: De kleurenanalyse | Bepaal je persoonlijke kleurtype.’ Om alles kort samen te vatten: het was een fijne ervaring om onszelf wat beter te leren kennen. We wisten beiden al welke kleuren ons totaal niet stonden en welke wel, maar toch konden we hier erg uit leren. We gingen met ons persoonlijke kleurenpallet op zoek naar dé juiste outfit, volgens onze kleurenkaart. We konden onmiddellijk na de kleurenanalyse de winkel induiken! Wat een heerlijk concept: een winkel met alles in één. Make-up, fashiontips en fashion! Jap, we’re sold.

HERFSTTYPE OUTFIT

Diepe herfst, invloed diepe winterkleuren – Nele

Er zijn verschillende herfsttypes:

  • een duidelijke herfsttype,
  • een neutrale herfst (zachte en medium kleuren zijn top)
  • een diepe herfst (donkere kleuren) – YAY: this is me! 
  • een warme herfst (warme kleuren)

Omdat ik een diepe herfst ben mag ik al ook zwart dragen. Zuivere herfsttypes gaan beter naar de bruintinten. Lees alles over tips voor herfsttypes in vorige blogpostblogpost ‘GETEST: De kleurenanalyse | Bepaal je persoonlijke kleurtype.’

Warm gele pull

Gemengde kleuren zijn de kleuren waar ik als herfsttype het best bij sta. Ik ging dus voor deze super mooie okergele pull met wijde mouwen.

Ik ben helemaal fan van de wijde mouwen. Dit geeft dat de rest van de outfit niet zo opvallend moet zijn. De pull geeft je outfit een nonchalante, vlotte en toch speciale indruk.

Gele pull – 40 euro 

Losse vlotte broek

Omdat ik alle aandacht naar de okergele pull wou laten gaan, koos ik voor deze vlotzittende broek. Het leuke aan deze broek is dat je deze ook zeer ‘sjiek’ kan dragen. Ruil de vlotte trui om in een gekleed bloesje en de sneakers door een hoge hak.

Zwarte broek – 30 euro 

TIP: match je make-up.

Uit de kleuren analyse bleek dat ik het best ga voor  warm-bruine en warm-groene tinten als oogschaduw. Met het Born to Run eyeshadow pallet van Urban Decay ging dit als een fluitje van een cent. Just love this palet (#myfavourite).

WINTERTYPE OUTFIT

Diepe winter, invloed diepe herfstkleuren

Er zijn verschillende wintertypes:

  • een duidelijke wintertype
  • een koele winter (koele kleuren zijn ideaal)
  • een diepe winter (donkere en pure kleuren) – That’s me allright!
  • een heldere winter (felle kleuren)

Omdat ik een diepe winter ben kies ik best voor harde contrasten en pure invloeden. Lichte kleuren met donkere kleuren combineren is de boodschap. Lees er alles over in onze blogpost ‘GETEST: De kleurenanalyse | Bepaal je persoonlijke kleurtype.’

Trui met geometrische print 

Als wintertype kies is best voor pure en diepe kleuren. Mijn kleurenkaart toont me tinten zoals zwart, dieprood, kobaltblauw, sparrengroen, wit en citroengeel. Zo gezegd, zo gedaan! Deze trui met diepgroen en witte kleur is helemaal volgens mijn kleurenpalet, en meteen ook helemaal mijn ding!

Geometrische vormen zijn blijkbaar een typisch kenmerk voor wintertypes. Wat mooi uitkomt, want ik was voorheen al gek van deze vormen. Lucky me!

Rok – 40 euro

 Groene zwierige plooirok

Een kleur waar ik normaal gezien minder naar zou grijpen: sparrengroen. Toch kwam deze kleur uit als één van mijn kern kleuren die goed bij me past. Hup, de paskamer in. En wat bleek? De outfit was meteen ‘boenk’ erop.

Ik vind plooirokken zo ontzettend mooi: ze zijn elegant maar toch een beetje speels, zeker als je de rok combineert met sneakers.

TIP: draag je een trui op je plooirok? Prop het voorste stukje van de trui in de rok, maar laat de rest losjes over de rok hangen, voor een nonchalante look.

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply