About Me

OUTFIT: hello sweater weather | By Maison Beauté

27/11/2018

De winterse temperaturen komen ons land binnengeslopen en we bereiden onze outfits hier graag op voor. Dit zonder ons als een ‘Michelin’ mannetje (of vrouwtje) te kleden. Stijlvol de winter in dus! Say hello to rolkraagjes, lekker warme truien en stijlvolle winterrokken.

We gingen shoppen bij Maison Beauté in landen, een schattige all-in-one shop met schoonheidsbehandelingen,  make-up, stijladvies en dus ook…fancy fashion! Lees er meer over in onze blogpost waar wij een kleurenanalyse testen: OUTFIT: herfsttype of wintertype: dit zijn de ideale kleuren!’ of bekijk ook onze vorige outfit van Maison Beauté: GETEST: de kleurenanalyse: bepaal je persoonlijke kleurtype‘.

Nele’s OOTD: Teder met een stoer ‘kant’je

Lange rok met kant

Ja, dit zie je mij niet zo snel dragen. Ik ben dan ook niet zo snel overtuigd van een plooirok en zeker niet eentje met kant. Bij aankomst in Maison Beauté zag ik deze rok hangen en ik nam ‘m meteen uit de rekken. De stof trok helemaal mijn aandacht: velvet. Ik zou en moest deze rok passen. En guess what, hij paste als gegoten. Hiervoor ben ik wel wat uit mijn comfortzone moeten komen.  Na het zoeken naar dé perfecte bloes erop, was ik er helemaal van overtuigd.

Deze rok is ook ideaal bij de iets koudere temperaturen (#dikkestof). Wordt het echt wel héél koud, ga dan voor een huidkleurige panty.

Velvet plooirok met kanten afwerking

Deze plooirok, gecombineerd met een stoere sneaker en een eenvoudige bloes, is helemaal mijn stijl. Ik probeer alsmaar vaker de zwarte broek te vervangen door een ander item en hier is het mij gelukt! Durf dus verder te kijken naar items waar je je niet op het eerste moment comfy mee voelt. Combineer dat item zoals je zelf wilt en creëer je eigen look.

Okergele rolkraag en bernadette

Dunne rolkraagjes: handig, handiger, handigst. Draag dit net zoals mij onder een Bernadette of ga voor een dikke pull of combineer misschien zelfs onder een dun jasje. Een rolkraag geeft je een bepaalde klasse. Pas wel op met donkere rolkragen als je een bleek type bent. Dit maakt dat je nogal streng kan overkomen.

 

Helena’s OOTD: Comfi sjiek met een trui

Witte trui met kant en pofmouwen

Dit seizoen gaan zowel Nele als ik voor dat edgy ‘kantje’. Ook deze witte trui is afgewerkt met een kanten borduursel. Dit maakt de trui net wat sierlijker.

De trui is niet altijd even makkelijk te combineren, zonder dat de look ‘plomp’ aanvoelt. Daarom koos ik voor deze stoffen grijze broek. De strik en de stof van de broek maakt de look meteen vrouwelijker, maar toch nog súper comfi!

De stof van deze broek gaat goed mee, waardoor ik deze erg graag draag op een drukke dag. Na het werk nog naar een receptie of blog event? Even de trui omwisselen met een feestelijk topje of blouse en klaar!

WINTER TIP: lijkt deze broek je te koud om te dragen in de winter?! Niets is minder waar! Want stiekem draag ik onder deze broek nog een dunne legging, die mijn benen in de winter lekker warm houdt.

De V-(leermuis) trui

Deze vleermuis trui met geometrisch V-motief heeft een apart, maar super schattig model! De mauwen zijn – zoals de naam al doet vermoeden – breder gemaakt, zodat je precies ‘vleugels’ aan de trui hebt. Voor die heerlijk casual look!

De pasteltinten van deze trui zijn helemaal mijn ding. Leuk om te dragen met een contrasterende (donkere) broek, zodat de vormen en kleuren nog meer tot zijn recht komen.

Welke outfit dragen jullie het liefst in de winter?!

In Fashion by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply