About Me

ONTDEKT: Limburgse gin & hoe combineer je hem

06/09/2017

GIN GIN GIN EVERYWHERE. De tijd dat je aan de bar zat voor een typische engelse gin, is al even voorbij. Nu vinden steeds meer Belgische gin-creaties hun weg naar de toog zoals bijvoorbeeld de gekende Forest Dry Gin, Copperhead en de Wilderen Double You Gin. Wij zijn absolute ginfans, zeker gin van Belgische bodem. We blijven ze maar al te graag ontdekken.

Wij hebben onlangs een – voor ons – nieuwe gin (uit Limburg!) mogen ‘proeven’, waar wij helemaal happy van worden. Want wij zeggen geen nee tegen een ginnetje of twee. Yazz, je hoort het goed, we hebben ons eens goed laten gaan en een leuke ‘girlsnight’ gehouden met de Belgische Gintique gin. We delen hieronder onze favoriete combinaties!

Gintique_belgisch_gin

Smaak van ‘Gintique’

Gintique is fris en scherp van smaak en kan gemixt worden met verschillende drankjes. Een aantal populaire mixdranken zijn tonic bitter lemon, sinaasappelsap of met bruiswater. Je kan natuurlijk ook je eigen mix verzinnen! Overdrijf natuurlijk niet zoals de jongeheer rechts in beeld in de video hieronder (scrol scrol!) #preistronken

Deze Gintique gin is gemaakt met heel wat ingrediënten, waaronder jeneverbessen, korianderzaad, citroen, vlierbessen, frambozen en gember. Dit zorgt voor die krachtige, frisse en scherpe smaak.

Hoe maak je de ideale gintonic? Onze creatie met Gintique!

1. Doe 4cl gin in een fancy glas, met véél ijs. Afmeten doe je makkelijk met een jigger. (ja, dat gekke zandloper-ding heeft een naam)

2. Voeg een kleine portie gember en enkele sinaasappelschillen toe om de smaak van de ingrediënten die reeds in de gin zitten, te versterken.


3. Kies voor een zachte tonic. Onze all time favoriet is de fever tree mediterranean tonic. Om het smaakpalet van de gin te accentueren gebruik je best een neutrale tonic.

TIP: Gebruik een barlepel om de tonic in te schenken. Zo gaat er minder prik verloren.


4. Werk af naar keuze: ga bv. voor een kleurrijk rietje of een extra stukje sinaasappel aan de zijkant van het glas.


5. Genieten! En je niet verslikken, right Nele?!

Gif - gintique belgische blog
Aanrader°2: rode vruchten & kaneel

Een andere aanrader – als je misschien geen gember fan zou zijn – is de gin te combineren met kaneel en rode vruchten. Kaneel is meteen een extra smaakmaker om toe te voegen aan je gintonic. Als je fan bent van kaneel is dit absoluut een aanrader bij deze zachte gin. De rode vruchten zorgen voor een iets zoetere toets. Wij zijn er weg van!

Gintique - belgie - gin - blog
Zou jij jouw gin tonic anders combineren? Heb je deze gin zelf al geproefd? Laat het ons weten!

GRAPPIG: Gin & Tonic: 2005 vs 2015

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply