About Me

Shoppareltjes in Mechelen, say what? | Ontdek ze hier

23/02/2017

Vorig weekend bezochten we Mechelen, een ietwat ondergewaardeerde Belgische bestemming die in onze ogen absoluut de moeite waard is. Zo werd hun burgemeester onlangs nog verkozen tot de ‘beste burgemeester ter wereld’. Niet voor niets zo blijkt. Well done Bart!

Deze stad straalt een sfeer uit die ons liet denken aan die van Antwerpen en Brugge. Mechelen heeft, net zoals Antwerpen, hippe winkels en bars & de oh zo gezellige sfeer die Brugge uitstraalt, vinden we hier ook terug. #langlevedewaterlopen

Mechelen is niet enkel cultuur, maar ook voor de shoppers onder ons (#hehe #everyone?) is deze stad een pareltje. Mijn nicht Heleen, fiere Mechelaar, liet ons kennismaken met de leukste adresjes.

We bezochten enkele hippe shops die we zeker met jullie willen delen:

UMA

Uma is een multimerken boetiek in de hipste straat van Mechelen. We vonden hier een unieke combinatie van Scandinavisch geïnspireerde en lokale merken. Hier vind je een beetje van alles: zowel kleding als tassen, juwelen en sneakers.

  • Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 82, Mechelen
  • Wanneer? Di – Zat: 10.00u-18.00u+ eventuele ‘Late Night Shopping’ op aanvraag
  • Meer info? www.uma-store.be

 

SUPERGOODS


Dit is onze absolute favoriet! Supergoods profileert zich als eco-conceptstore. Hier vind je zowel ecologische kledij en accessoires, als homeware en meubels. Ideaal dus als je nog een klein cadeautje zoekt voor je bestie.

Wat leuk is, is dat Supergoods gebruik maakt van gerecycleerde materialen, overstock, fair trade of andere duurzame grondstoffen én dit zonder geitenwollensokken te zijn. DUS, HUP, allen naar Mechelen om deze shop leeg te plunderen én dit zonder de wereld om zeep te helpen. #winwin

  • Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 116, Mechelen
  • Wanneer? Ma-za: 10u-18u
  • Meer info? www.supergoods.be.

 

LILY


De sfeer en de unieke items spreken voor zich. Qua stijl doet de shop ons denken aan Engeland. Ook Parijs vind je hier terug, wat geen verrassing is, aangezien de collecties uit Parijs en Londen afkomstig zijn. Lily’s is een shopparadijs voor girly girls #Helena.

We spotten er super leuke accessoires zoals fancy zonnebrillen (ja hoor, we zijn nu al op jacht), handtassen en jawel… schoenen, onze grootste verleiding.
Breng hun webshop zeker eens een bezoekje!

  • Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 120, Mechelen
  • Wanneer? Ma-za: 10u-18u
  • Meer info? www.shoplily.be

Om deze leuke dagtrip af te sluiten besloot Heleen ons mee te nemen naar de ‘Honoloeloe‘ op de Grote Markt van Mechelen. ‘Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe’ sprak voor zich.  #relax #warmechoco

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply