About Me

MAKE-UP: Urban Decay | Born to Run palette

03/01/2019

Beautylovers weten het al langer: de palletten van Urban Decay zijn intussen legendarisch geworden in make-up land. Wij testen één van de nieuwste oogschaduw paletten van dit gehypte merk: Born to Run van Urban Decay.

Urban Decay Born To Run, iets voor jou?

Speel je graag met verschillende tinten in oogschaduw, dan is dit ‘born to run’ palet helemaal iets voor jou. Dit palet bevat zowel enkele neutrale tinten als kleuren die iets feller zijn, waardoor je echt oneindig veel verschillende looks kan creëren. Ook wat betreft de finish geeft het palet je voldoende variëteit, want er zitten zowel matte als glitterkleuren in het palet.

De kleuren

De kleuren in het Urban Decay Born To Run palet variëren van lichte beige en gouden tinten tot bruine roesttinten. Alles om een subtiele of net opvallende look te creëren. Toch liever eens wat anders? Experimenteer met de prachtig groen of blauwe glitter variaties. Eindeloze mogelijkheden!

Wist-je-dat: de kleuren zonder glitter zullen iets beter en vaster blijven zitten dan eentje met glitter. 

De pluspunten

De textuur van de oogschaduw is erg fijn en de kleuren zijn ook ontzettend goed gepigmenteerd. De oogschaduwen zijn ze niet te poederig en ze blenden makkelijk in elkaar. Omdat de kleuren zulke goede pigmentatie hebben gaan mooie ooglooks maken heel erg snel. Daarnaast is het ook een ideaal palet om mee te nemen op vakantie, want je kan er werkelijk voor elke gelegenheid een look mee maken.

HOW TO: Hoe creeër je de ideale ooglook?

“Een jaar geleden heb ik een cursus allround visagie gevolgd aan de schoonheidsschool. Hier leerde we de perfecte ‘smokey’ ooglook te maken. Ik ben fan van roest en bruin tinten, dus dit palet was een schot in de roos! Ik mocht als eerste experimenteren op Nele. Hieronder zie je het resultaat!” – Helena

  • Start met de lichtste kleur ‘breakaway’ in de binnenste ooghoeken en helemaal bovenaan je arcade boog (net onder je wenkbrauw).
  • Ik heb bij Nele de kleur ‘stranded’ als basiskleur op het bewegend ooglid gebruikt.
  • In het midden van het oog breng ik de ‘Ignite’ aan voor dat roestige effecten aan de zijkant hiervan de ‘Baja’ kleur om nog wat intenser te maken.
  • De ‘Punk’ kleur gebruik ik om de buitenste oog hoeken bij Nele te accentueren.
  • Om de ogen groter te laten lijken en voor meer ‘schaduw’-effect, ga ik nog iets donkerder in de ooghoeken met de – bijna – zwarte kleur ‘jet’.
  • Om de ooglook helemaal af te werken breng in onderaan de ogen (dus de lijn onder het oog) ook de bruine ‘punk’ kleur aan.

HOW TO VIDEO: Bekijk hier de volledige make-up look

Resultaat

 

Prijs – kwaliteit

Je kan dit prachtige palet van Urban Decay zelf in handen hebben voor 51 euro. Niet goedkoop dus voor een oogschaduw palet, maar in ruil krijg je wél topkwaliteit. Wij vinden het deze prijs AB-SO-LUUT waard. Echt waar. In het palet Born To Run zitten 21 tinten, waar je ongelooflijk veel verschillende looks mee kan creëren die ook nog eens mooi blijven zitten.

Ben jij fan van het Urban Decay Born To Run Eyeshadow Pallette?

 

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply