About Me

MAKE-UP TREND: felgekleurde lippen & opvallende blush | the 80’s are back

20/12/2018

Of je nu gek bent van de stijl of net helemaal niet. Dit seizoen ontsnappen we er niet meer aan: the 80’s make-up look is back! De felgekleurde lippenstift en opvallende kleur voor je jukbeenderen zijn daar een essentieel onderdeel van.  Laten we de look dan toch maar nét iets subtieler houden dan back in the eighties en het wafelijzer voor je haar toch maar achterwege laten.

80’s make-up look

In de jaren 80 was de make-up heel wat anders dan nu. Waar we tot nu net voor een subtiele nude look kiezen met af en toe een smokey eye, was dat toen heel anders. Typerend voor deze stijl, net zoals de mode in die tijd, is vooral kleur. Experimenteren met verschillende kleuren oogschaduw was geen uitzondering. Vooral roos en blauw deden het enorm goed samen. De lippen werden ook opvallend aangezet, met knalrode of flashy roze tinten.  Tenslotte werden de jukbeenderen enorm geaccentueerd met felle blush. Deze werd vaak zelfs wat hoger op de wangen aangebracht, zodat de oogschaduw ging blenden

Tijdens mijn opleiding allround visagie heb ik alle stromingen van make-up looks geleerd en alle typische make-up looks mogen uittesten. Bij de les van de jaren 80 ben ik dan ook helemaal mogen losgaan tijdens deze les: ALLE kleuren waren welkom. Blush? Die bracht je aan met 3 lagen. Ik koos de meest felle oogschaduw en kon gewoon all the way gaan. Ook al moest ik even wennen aan de look, stiekem was het een zalig gevoel om mijn creativiteit gewoon de vrije loop te laten gaan!

Rimmel pakt uit met Stay Satin & Maxi blushes

Rimmel heeft het begrepen: ze brengen de 80’s look terug, maar in een iets subtielere variant met hedendaagse en meer complexe kleuren dan de machtige kleuren in the eighties. Ze laten zich inspireren op de gedurfde, opvallende stijl van dit ‘fun-loving’ decennium.

Stay Satin Liquid Lip Colour

Met de ‘Stay Satin liquid Lip Colour’ blijven je lippen de hele dag lang 80’s-proof. De structuur voelt zacht en vloeibaar aan op de lippen. Eens de lippenstift goed zit en laat drogen (in enkele seconden), voelt de lippenstift wat vaster aan, maar  gelukkig niet droog. De lippenstift is non-sticky met een zachte finish, waardoor hij lang blijft zitten.

GETEST: de lippenstift kleuren

Ik ben enorm fan van opvallende lippenstift. Ik ben vooral gek van rode lippen. Ik kon mijn hart dus helemaal opluchten!

Kleuren van rechts naar links: YUPPIE – OBSESSION – RAD – HAVE A COW

Al hou ik het graag bij de klassieke rode of rozige kleuren, was ik toch erg benieuwd naar de andere kleuren van de collectie. Van nude tinten tot zeer gewaagde tinten, zoals paars en grijs.

Kleuren van rechts naar links: TAKE A CHILL PILL – SHOULDER PADS – ATOMIC – GLAM ROCK

LEUK OM TE WETEN

  • Rijke satijnpigmenten geven de lippen een superieure kleur.
  • Dankzij de in olie oplosbare polymeren, die zorgen voor een betere hechting aan de lippen en het creëren van een ‘priming effect’ waardoor de kleur perfect houdt.
  • De formule bevat vulkanische as waardoor de kleurpigmenten al in één laagje gelijkmatig en gemakkelijk dekken.

Maxi Blushes

De wangen aanzetten met blush is tegenwoordig essentieel om een frisse make-uplook te creëren. De Maxi Blush van Rimmel London brengt twee varianten op de markt waardoor je kan kiezen tussen zacht en gedurfd. Zo kan je makkelijk van look wisselen. Ga voor glinsterende, perzikachtige finish van de #001- Third Base, of kies voor de warme kleur van de #004- Sweet Cheeks. The beauty of it is dat deze blushes speciaal ontworpen zijn zodat ze bij de meeste huidskleuren passen. Handig als je het ons vraagt!

Conclusie

Wow! De liquid lip colours doen hun voorwaarden absoluut eer aan. Yuppie is mijn lievelingskleur van de reeks, hoewel ‘Rad’ en ‘Have a cow’ (helemaal weg van de namen trouwens) ook helemaal binnen mijn stijl liggen. De lippenstiften blijven goed zitten en de rode en donkere kleuren geven een mooie egale kleur. De nude kleuren zijn iets minder dekkend. Laat de lippenstift wel even drogen voor je de deur uit gaat, want hij durft wel eens te smudgen op de tanden. De Rimmel maxi blushes geven een zachte kleur voor een natuurlijke en gezonde look.

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply