About Me

Make-up remover voor luie meisjes | Tips & tricks

16/02/2017

Het is laat, we zijn moe, we willen naar bed, of gewoon op de zetel neerploffen in comfi jogging en wollen sokken. Géén zin meer om al die make-up na het werk of een avondje stappen te halen. Maar toch, het is een MUST om onze huid goed te reinigen om er de dag nadien weer fris en fruitig uit te zien. Face it: het is de basis van een goede verzorging.

WIST JE DAT…

…Van de 45% van de Belgische vrouwen die regelmatig make-up gebruiken, reinigen 58% haar gezicht vaak gewoon met water. Euh, pardon?!

1. Gebruik een make-up remover onder de douche

DAT-MOET-IK-HEBBEN, was mijn eerste reactie toen ik ontdekte dat Nivea een make-up remover voor onder de douche op de markt bracht. Ik was al eerder fan van de bodylotion onder de douche, maar het kan dus nog beter! Als het makkelijker kan én tijdbesparend is, ben ik er als de kippen bij. Uittesten die handel.

GETEST

De Nivea make-up remover staat vanaf nu standaard op mijn doucherekje. Ik ben fan! De remover werkt hetzelfde als een gewone remover, alleen gebruik je je handen in de plaats van een watje.

  • Begin met je ogen: wrijf de remover uit over je vingers, en wrijf door je ogen. Nope, geen prikkende ogen! Dit doe ik twee maal, om panda-effect te vermijden.
  • En smeer dan de rest goed uit over je gezicht.

Meestal blijven er wel nog een beetje resten achter van mijn eyeliner, wat ik dan nog even weg wrijf met een watje en wat micellair water. Et voila, all clean!


€4,99 – Nivea

2. Wondermiddel: micellair water to the rescue

Toch echt wel dé uitvinding van de laatste jaren, als het om reiniging gaat. Make-up artists zijn er dol op. En wij, luie meisjes, ook. Waarom zijn wij hier zo blij mee? Here’s why! #lessthenfiveminutes #vreugdesprong

Wat is micellair water?

Micellair water dankt haar naam aan de ‘micellen’, dit zijn microscopisch kleine bundeltjes van moleculen die zich hechten aan vuil en vetten. Door toevoeging van water krijgt het reinigende eigenschappen. Ze doen dus eigenlijk hetzelfde als gewone zeep, maar krijgt een water textuur en werkt niet uitdrogend voor de huid. Jaja, wij kennen vanaf nu ook iets van moleculen! #showoff

Zo gebruik je micellair water

Met deze éne fles, kan je aan de slag om zowel je ogen, lippen als gezicht te reinigen. Dit doe je door het product op een watje aan te brengen, en daarna over je gezicht en ogen te wrijven. Smokey eyes zullen wel iéts meer product nodig hebben, maar het werkt zeker wel. Et voila, all done!
Micellar water – L’Oréal

3. Gebruik reinigingsdoekjes

Als het echt snel moet gaan, zijn er ook altijd de reinigingsdoekjes. Ze zijn alleen niet echt geschikt voor dagelijks gebruik. Ze kunnen de huid sneller uitdrogen en zijn bovendien minder geschikt voor de gevoelige huid omdat er veel roodheid kan ontstaan. Maar af en toe zijn ze zo ontzettend handig. Ik gebruik ze vaak als ik ergens op logement ben, ofwel na een feestje, wanneer de zin echt vér zoek is.

De doekjes bestaan nu ook al in micellair-vorm, dus je kan ze gebruiken voor zowel de ogen, lippen als gezicht. Wij al helemaal blij!

Tip: leg een pakje reinigingsdoekjes in je nachtkastje, zodat je ze toch snel binnen handbereik hebt, als je écht te moe bent.
€3,99 – Garnier

 

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

1 Comment

  • Apotheek toppers getest: Uriage reinigingsolie & micelair water - Five More Minutes

    […] Ik ben sowieso fan van micellair water. Het gaat enorm snel: geen geklungel meer met oogreiniger, melk én tonic: want deze is alles in […]

    20/11/2017 at 09:24 Reply
  • Leave a Reply