About Me

LOCAL TIP: Pastabar van Tom Boonen | Roberta

23/08/2018

Regelmatig zetten wij graag onze favoriete hotspot in de kijker. Écht van bij ons. Onze ‘hometown’ Sint-Truiden heeft volgens ons heel wat te bieden. Wij nemen je graag mee op pad! Dit keer naar: Roberta pastabar in Sint-Truiden.

_______________

FOR ALL PASTA ADDICTS

Wij zijn pastalovers en lichtjes verslaafd aan lekkere pasta-gerechten. Sinds 2017 heeft Tom Boonen een pastabar geopend in het hartje van Sint-Truiden. Wij zijn al vaker lekker gaan dineren bij Roberta dus wij wisten wat voor vlees, euhm pasta, we in de kuip hadden. En nu er een nieuw menu opgesteld was, waren wij alvast aan het watertanden!

Het eerste wat opvalt bij aankomt, het interieur! Een muur beplakt vol met oud krantenpapier, een super leuk ingerichte buitentuin, een grote gezamenlijke tafel omringt met kleine tafeltjes,… Kortom: een restaurant met een interieur om ‘U’ tegen te zeggen.

DE ANTIPASTA’S

Voordat we ons verlekkerde op de vele verschillende pasta’s, gingen we ‘total löss’ met de lekkere voorgerechtjes. Waaronder: tomaat mozzarella, kaas, mortadella en prosciutto. De afkruiding was bovendien on point, iets waar we toch wel belang aan hechten. Mocht je toch nog wat exta smaak missen, met de vele flesjes en kruidenpotjes breng je je gerecht in no time op smaak!

DE PASTA 

Na het proeven van de vele voorgerechtjes, konden we niet wachten om onze tanden te zetten in de verschillende pasta’s. Roberta straalt heel wat huiselijkheid uit en dit uit zich ook in de gerechten. Eén grote kom waar iedereen uit schept! Foodsharing staat absoluut centraal in het concept. #sharingiscaring

Onze favo’s:

Spaghetti aglio, olio et peperonico: Jap, wij zijn absolute knoflook – addicts. Daarom zijn wij mega fan van deze heerlijke Italiaanse klassieker! Mag het wel wat pittiger zijn en moet je die avond je lief niet imponeren? Dan is dit een absolute aanrader!

Penne pomodoro e burrata: Mozerella-kaas: heaven on earth! Zeker als deze lichtjes gesmolten is en zo je pasta met tomatensaus, afgewerkt met basilicum, een smeuïge smaak geeft.

Tagliatelle ‘ragu’ Roberta: Een echte Meat lover? Dat is deze schotel zeker iets voor jou! Een heerlijke vleessaus waar je niet genoeg van krijgt.

De pasta’s worden gepresenteerd in een grote pan waarna je zelf de pasta kan verdelen. Heb je een grote eter in je compagnie zitten? Denk eraan iets meer te bestellen.

HET DESSERT

Dessertjes laten we nooit aan ons voorbij gaan. Zowel pasta addicts, maar toch ook wel een beetje ‘voor een toetje vinden we altijd plaats’-attitude dus. Misschien moeten we er over nadenken om onszelf te beschrijven als ‘food addicts’ in de erg ruime zin van woord. #woeps

Uiteraard kan heerlijke tiramisu niet ontbreken in een Italiaans restaurant. Het ziet er even lekker uit als het smaakt. Die kan ons wel bekoren!

“Zie je dat overheerlijk toefje sorbetijs in een half doorgesneden ananas liggen? Een smakelijk kunstwerkje toch? Deze ananas-sorbet is een van de betere sorbets die ik al geproefd heb. Eentje die ik ongetwijfeld nog eens neem bij het volgend bezoekje aan Roberta. ” – Nele

“Normaal ben ik absoluut niet voor ijs – of laat staan sorbet – met fruitsmaak. Ik grijp meestal naar de chocolade dessertjes. Maar toen ik een hap van Nele haar dessert nam – want hey, de foodsharing trend trekken we helemaal door tot het dessert, duh – moest ik snel mijn mening over fruitige desserts veranderen. Deze is echt crème de la crème!” – Helena

ROBERTA VISIT TIP

Als je een echte pasta-liefhebber bent, is Roberta the place to be. Bovendien ligt het in het hartje van Sint-Truiden en kan dit gecombineerd worden met een leuk avondje stappen. Op nog geen 50 meter hiervan je je alle remmen losgooien in het Cosmo Café op de Groenmarkt.

Benieuwd naar onze vorige local tip in Sint-Truiden? Check it out!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply