About Me

LOCAL TIP: Brouwerij Wilderen | dé favoriete drankjes

11/09/2017

Elke maand zetten wij onze favoriete hotspot in de kijker. Écht van bij ons. Onze ‘hometown’ Sint-Truiden heeft volgens ons heel wat te bieden. Wij nemen je graag mee op pad!

_______________

Deze maand nemen we je mee naar: Brouwerij Wilderen
Bekijk hieronder onze VLOG!

Brouwerij Wilderen

JUPZ, het moest er wel van komen, ons bezoek aan een reeds vaste waarde in Sint-Truiden en omstreken: brouwerij Wilderen. Op nog geen 5 minuten rijden van Sint-Truiden city kom je dit Wild(er)s paradijs tegen.

Brouwerij Wilderen opende officieel zijn deuren op 9 juli 2011 en yazz, Nelly was dabei. “Ik heb 5 jaar lang in de Brouwerij, onder het toeziend oog van Mike & Roniek, mogen werken én genieten. Zo heb ik veel bijgeleerd over de verschillende bieren,  destillaten en andere sterke dranken. Laat die bier-quizzen maar komen!”

Say ‘yaz’ to beer

Ze startte met twee bieren (Wilderen Goud & Triple Kanunnik), de graanjenever en de eau-de-bière. Al snel volgde de overheerlijke Wilderen kriek en een jaar later volgde ook de Cuvée Clarisse. In 2014 werd de Wild Weasel Whisky uitgebracht. 

Triple Kanunnik, Wilderen Goud, Wilderen Kriek, Cuvée Clarisse

Het is duidelijk dat Mike, Roniek en het hele team maar niet genoeg krijgen van brouwen. Zo volgde ook de (nomnomnom) Wilderen Wiggle & de Omerta Rum.

Als echte Truienaren hebben wij de drinks van Wilderen natuurlijk al eens goed onder de loep genomen #slurptslurp en hebben dus elk wel (stiekem) een lievelingsdrankje.

Onze Favo’s:

  • Wilderen Kriek: De kriek is een gekend én geliefd drankje in Sint-Truiden en omstreken. Deze moet je gewoon gedronken hebben: de lekkere zuurzoete kriek die iedereen kan bekoren. 
  • De Wiggle Red Fruits ‘Redhead Pussy’: Deze topper is heerlijk in combinatie met kruidenlimonade Almdudler of met een elderflower tonic. Dé ideale zomerse cocktail. In de koudere maanden gaan wij al sneller voor een red wiggel on the rocks.

Brouwerij uit de doeken  

Elke zaterdag, zondag en feestdagen wordt er om 15u een vaste rondleiding gegeven doorheen de Brouwerij & Alcoholstokerij anno 2011 en de oude stokerij uit 1890. Vergeet zeker niet op voorhand te reserveren want de plaatsjes zijn beperkt & de brouwerij is HOT HOT HOT.

Foodies

Fall in love met de overgeweldige Wilderse hopkaas! Al die jaren zijn we verzot op dit kaasje of zeg maar beter: huge bol kaas. Je kan er zeker met 6-8 man van eten en als je het niet op krijgt, kan/mag je het meenemen naar huis #doggybag. Leuk detail: de twee hopsoorten worden gemalen in de brouwerij zelf #eigenkweek.

Ijsjes-fan? Dan ben je aan het juister adres hier. De ijsjes hebben allemaal gekke namen zoals slappe uier (dame blanche), Wilderse viooltjes en ga zo maar door. Laat je dus verrassen. Tip: de ijsjes  zijn net zoals de bolkaas best groot én immens lekker waardoor sharing met je liefje/mama/opi/… mogelijk is.

Weet je niet wat kiezen? Ga dan voor het tapasbord. Dit is een alles-en-nog-watje. Wat hopkaas, wildere worst, mortadella worst, olijfjes, nog een zacht kaasje en zo maar voort. Smullen verzekerd.

Neem dus zeker een kijkje in hun website of ga gewoon op onderzoek uit in de brouwerij zelf. Hou dus een gezellige girls-proeverij-night #zattepattaten

Lievelingsdrankjes van de ‘Wilderse miekes’

Brouwerij wilderen zou toch niet geheel compleet zijn zonder de Wilderse miekes, die het prachtige (& zeer ruime!) terras op en af lopen met zwaarbeladen plateau’s. Daarom vonden we het toch wel belangrijk om ook hen aan het woord te laten en hen op deze manier in the picture te zetten. #alwaysawildersmieke #inhartennieren

Ontdek de favoriete drankjes van Emma Degroote, Jade Schoukens, Maxine Schoofs en Jan Smeets in onze vlog!

Trip tips

Benieuwd naar onze vorige local tip in Sint-Truiden? Check it out!

LOCAL TIP: Marie-Antoinette | Paradijs voor accessoires-lovers

 

 

 

Previous Post Next Post

Lees ook

1 Comment

  • Oui Nathalie

    OMG, ik moet naar foodies! Ik ben dol op ijs!
    Liefs, Nathalie

    13/09/2017 at 17:56 Reply
  • Leave a Reply