About Me

INSPIRATIE | De ideale werkruimte: de must-do’s

04/01/2018

Of je nu werkt, zelfstandige bent, of gewoon de perfecte plek wil om online te shoppen: een inspirerende werkruimte in een  sfeervolle inrichting kan heel wat invloed hebben op onze productiviteit. Wij geven onze tips mee voor een gezellig bureau!

1. Inspirerende tekst of quotes

Een werkruimte waar positieve quotes of teksten ophangen, geeft meteen een huiselijk en motiverend gevoel. Kies een tekst die bij jou past, zo maak je de ruimte meteen heel persoonlijk.

2. Balans tussen wit, kleur en print

Kies voor een ‘wit‘ (of licht) bureau als basis, dit zorgt voor een productieve en open ruimte met een organisatorisch gevoel. De belangrijkste elementen zijn de muren, vloer, bureau, (lade)kasten, stoel en bureaulamp. Om de ruimte niet té klinisch of saai te laten overkomen, kies je voor contrasterende kleuren of kan je bv. met één steunkleur werken, dat meerdere keren terugkeert. (wat dacht je bv. van goud of licht roze?!)

Ga voor een gedurfde print (tropical prints zijn onze favoriet!) om de omgeving nog meer leven in te blazen.

3. Ga voor natuurlijk licht!

Eén van de belangrijkste factoren voor een goede werkplek: licht. We staan er meestal niet bij stil hoe belangrijk natuurlijk daglicht voor ons is. Licht heeft invloed op onze productiviteit, concentratie én gezondheid. Hoe fris de inrichting ook oogt, een donkere werkplek zal sneller demotiveren en het interieur minder recht aandoen.

TIP: Geen enkele technologie voor kunstlicht, hoe gesofisticeerd ook, kan tippen aan de positieve effecten van natuurlijk daglicht. Denk daarom aan de (dak)raam oplossingen van Velux. Zij zijn gespecialiseerd om licht in de ruimte maximaal te benutten. (door bv. smallere raamkaders te plaatsen)

Wist je dat: 85% van de belgen te weinig daglicht krijgt!? OMG!

4. Groen? Doen!

Fleur de ruimte op met bloemen en planten. Ze zijn niet alleen extra leuk in een frisse, witte ruimte, maar ze dragen ook nog eens bij tot de gezondheid.

Psst: ben je toch niet zo’n held om je planten te onderhouden? Dan kan je ook voor een kunstplant kiezen. Wat dacht je van een gatenplant oftewel ‘Monstera’?! Onze all-time favorite!

5. De juiste spullen & gadgets


Om je werkplaats helemaal persoonlijk en naar jouw smaak in te richten, kies je voor de juiste spullen, die één mooi geheel vormen. Wil je voor een stijlvolle look gaan, kies dan bv. voor enkele gouden accessoires. Wil je eerder een gezellige look, kies dan voor deco spullen zoals een schapenvelletje en een gevlochten mand met dekentjes.

6. Maak ruimte voor structuur

Bij een goed georganiseerd bureau, is het werk al half gedaan! Door goede structuur te vinden die voor je werkt, oogt het bureau meteen ook veel mooier dan een rommelige werkplek.

 • Ga voor elegante hangmappen of bijpassende mappen om je documenten te bewaren.
 • Gebruik voor elk topic een ander leuk notitieboekje.
 • Probeer losse papier niet te laten rondslingeren, maar geef ze een plaatsje in een ladekast of ordner.
 • Gebruik je muur als agenda: hang je planning of to-do lijstje op tegen de wand, zo bewaar je een handig overzicht.

7. Ruimtes slim benutten

Ben je eerder beperkt in ruimte, of heb je geen aparte ruimte? Werk dan in de hoogte, door rekjes en plankjes op te hangen boven het werkblad.

Wat zijn jouw tips voor de ideale werkplek?! 

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

9 Comments

 • Joanne

  Jaa, wat een mooie inspiratie zeg! Ik zou ook wel zo’n werkruimte willen hebben. Lekker clean, maar wel vol inspiratie 🙂

  04/01/2018 at 10:13 Reply
 • nicole orriens

  Voor mij is het belangrijk dat het er rustig is niet te vol. Dus flink opgeruimd ook.

  04/01/2018 at 11:23 Reply
 • julia

  prachtige ruimtes. mijn plek is helaas op een donkere zolder aangezien ik de kids de grotere kamers wilde laten gebruiken

  04/01/2018 at 11:33 Reply
 • Lisanne - You Nailed It

  Wat een mooie foto’s en inspiratie. Om van te dromen. Helaas heb ik niet echt een eigen werkplek maar wel mijn eigen plekje aan tafel.

  04/01/2018 at 11:33 Reply
 • Jamey

  Mijn werkruimte was ook zo mooi. Tot ik er in ging werken 😂 iets met ontplofte bom.

  04/01/2018 at 11:50 Reply
 • Stephanie

  Wat een handige tips en mooie foto’s! Ik hou ook erg van een opgeruimd bureau en een mooi plantje. Helaas is mijn werkplek verder niet zo pinterest-perfect 😉

  04/01/2018 at 13:09 Reply
 • MamaPlaneet

  Inspirerend! Mijn bureau komt straks in de grote slaapkamer te staan. Inspiratie is altijd meer dan welkom dus ik ga blogje opslaan en nog een aantal keer bekijken.

  04/01/2018 at 15:27 Reply
 • Me over ME

  Wat een mooie werkkamers! Als ik die van mij nou eens onderhanden ga nemen aan de hand van jullie voorbeelden, misschien zit ik er dan eens wat vaker…

  04/01/2018 at 16:37 Reply
 • Rory

  Oh, dat plaatje boven subkopje 4. Prachtig. Een daybed naast je bureau. Ge-wel-dig. Ik blijf vooralsnog gebruik maken van onze (mooie, stoere, ongelakt teakhouten) eettafel. Maar een eigen plekje lonkt. Helaas blijft al die ‘stuff’ zoals mappen, productbladen enzo een dingetje. Die berg ik altijd op in een kast omdat ik de tafel eigenlijk zo goed als leeg wil houden.

  05/01/2018 at 09:17 Reply
 • Leave a Reply