About Me

HOW TO: make-up kwasten makkelijk reinigen

14/02/2017

Ga jij aan de slag met make-up borstels om je op te maken? Dan is het van groot belang je kwasten vaak genoeg te reinigen. Doe dit zeker maandelijks, liefst vaker. Penselen zijn meestal één van de duurdere investeringen als je met make-up aan het werk gaat. Daarom moet je ze ook zo behandelen, zodat ze nog jaren kunnen meegaan. So handle with care, is de boodschap.

Methode 1: reinigen met speciale kwastenreinigers

Snelle methode: Doe wat reinigingsproduct op een tissue en draai met je kwast op de tissue. Je zal zien dat er heel wat vuil af komt. Herhaal dit tot je geen vuil meer ziet op de tissue. De M.A.C brush cleanser is hiervoor een ideaal product. Door de alcohol in het product drogen de penselen erg snel. Ideaal als je tussendoor je borstels snel wil reinigen.

Grondige methode: Wil je jouw penselen een grondigere poetsbeurt geven? Dan kan dit door een beetje kwastenreiniger in een potje met water te mengen. Je penseel even in het sopje roeren of zelfs voor enkele minuten erin laten zitten. Doordat de penselen nu nat zijn, duurt het wel langer voor ze droog zijn.

BELANGRIJK: Leg ze daarna zéker plat te drogen, zodat het water niet in de penseel zakt. Vermijd de kwasten rechtopstaand in een potje te duwen, anders vloeit het water naar de basis van de penseel, waardoor de hechting van de haartjes kunnen loskomen.


M.a.c Brush cleanser – 11 euro

 

Methode 2: reinigen met babyshampoo

Een andere manier is het wassen met shampoo en water. Het is belangrijk om een milde shampoo te gebruiken. Gebruik daarom liever babyshampoo, daarvan ben je zeker dat hij mild is.

Zo ga je tewerk:

  • Vul een kommetje met water
  • Voeg er de babyshampoo aan toe
  • dop je penselen zachtjes in het goedje
  • wrijf je penseel af op een tissue
  • Belangrijk: Ook hier is het weer van groot belang om de penselen plat of ondersteboven te leggen, zodat er geen water in vloeit.

 

Methode 3: reinigen met wasbenzine

Makkelijk, snel en zeer effectief: je kwasten reinigen met wasbenzine is een goedkoper alternatief dan een speciale brush cleanser. Je kan zo’n fles bv. vinden in de kruidvat voor max. 2 euro.  Het enige nadeel is dat wasbenzine niet té vaak gebruikt kan worden, omdat de kans bestaat dat je haartjes na een tijdje uit elkaar gaan staan.

Wasbenzine kruidvat – €1,69 

 Lees hier welke 5 basic penselen je als make-up addict zeker in huis moet halen!

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply