About Me

HOME: heerlijk frisse was met wasparfum | TIP

25/04/2022

Aaaah, genieten! Van een wasje draaien? Jazeker wel! Wij zijn al een tijdje enorme fan van wasparfums. En we blijven ontdekken! Het lift onze was net dat tikkeltje naar een hoger niveau. Waarom? Wel, lees dan maar even verder ;).

Waarom een wasparfum gebruiken?

Ondertussen is een goede wasparfum eigenlijk niet meer uit je waskamer te denken, althans dat vinden wij. Je gebruikt een wasparfum namelijk naast je gewoonlijke wasmiddel om te zorgen voor een extra lekkere geur aan je was. Je kan het zien als de ideale finishing touch voor je wasgoed. In onze vorige blogpost ‘Heerlijke wasparfums – zo gebruik je ze!‘ kan je lezen hoe je de wasparfums het best gebruikt.

Wist-je-dat: de parfum kleine micro-capsules bevat? Door de wrijving van de stof, van bijvoorbeeld je favo trui of lievelingspyjama, openen de capsules zich, waardoor je de hele dag steeds een subtiele herinnering krijgt van de heerlijke geur. Héééérlijk!

Voordelen van de wasparfum

Je hebt het misschien al wel door (of niet), maar we zijn wel best hyped door deze parfums. Het is volgens ons een kleine extra die de was doen zoveel aangenaam maakt, maar er zijn nog meer voordelen. We noteren ze eventjes allemaal op een rijtje:

  • Eigenlijk hoeven we het al niet meer te zeggen, maar doen het toch: je was zal extra lekker ruiken.
  • Bye bye muffe geur bij het openen van de wasmachine.
  • Kiezen is hier niet verliezen: je kiest je favo geur (of geuren) en je doet deze bij de was.  Helemaal afgestemd op wat jij graag hebt.
  • Switch wanneer je maar wilt. Wie zegt dat je elke wasbeurt de zelfde geur hoeft te gebruiken? Nee hoor, je kan hier heel flexibel mee omgaan.
  • Het zorgt er ook voor dat je kast lekker blijft ruiken.
  • Je lakens blijven veel langer goed ruiken (denk even terug aan de werking!). Een always hotel gevoel yihah!
  • Zorg-voor-onze-planeet: een kleine dosering zorgt voor langdurig gebruik, dus… minder afval en een mooiere wereld.

Hypno Casa: zacht & voor de gevoelige huid

Sinds kort mochten wij een nieuw merk wasparfum ontdekken, wat pas in België werd gelanceerd. Meet: Hypno Casa. Waarom zijn wij zo fan? Wel, de volledige reeks met alle geuren zijn pH-neutraal én vrij van parabenen. Het merk richt zich hierbij dus ook op iedereen die een gevoeligere huid heeft.

De geuren zijn ook erg zacht (lees: lekker subtiel en toch fris); zo zijn de geuren niet té intens. Dat is wat ze ook zo speciaal maken. Ideaal dus als je gevoelig bent aan felle geuren of gewoon houdt van een genuanceerde geur, met toch een heerlijke frisheid, die je niet beu kan worden!

TIP: er is zelfs een wasparfum die ook ideaal is voor babykleding: Talco Baby Wash, aangezien deze wasparfum dermatologisch getest is.

“Ik woon nu al enkele jaren samen met mijn vriend in ons huisje en – toegegeven – de was doen is niet helemaal mijn favoriete activiteit. Maar, ik merk wel doordat ik de wasparfums systematisch ga gebruiken, dat ik meer voldoening haal uit de was. De geur blijft langer hangen in de lakens en van die frisheid heb ik langer plezier, waardoor ik het ‘net-uit-de-was-gevoel’ niet één dag, maar meerdere dagen kan ervaren. Heerlijk toch.” – Helena

“Ik woon nog thuis bij mijn ouders en doe dus afwisselend met mijn moeder de was. Vooral het hoopje was na het sporten groeit nogal snel. Deze steek ik zelf vaak in het machine en dan gebruik ik de wasparfums als die ‘extra’ bovenop het standaard wasmiddel. Hop, drupje erbij en draaien maar. *Kleine wasjes, grote wasjes, gooi ze in het wasmachine* ;-)! Mijn moedertje stond ook aardig te kijken van de zalige geuren en vroeg zich af waarom ze dit niet eerder heeft leren kennen.”– Nele

Heb jij al ooit gebruik gemaakt van wasparfums? Of ga je ze zelf ook testen? Klik dan zeker hier voor meer info! Laat ons zeker weten hoe jij dit ervaren hebt!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply