About Me

HOME: 4 x tips voor het kleinste kamertje in huis

14/02/2021

Poets jij ook meer in huis door de hele Corona-periode? Wij houden van een huis dat helemaal netjes is, zeker nu, ons stekje waar we meer dan vroeger vertoeven. En liefst tot het kleinste kamertje toe!

We vergeten het misschien vaak: maar wist je dat we per week 50 minuten (op jaarbasis 43 uur, in één mensenleven ongeveer 1 tot 3 jaar!) tijd doorbrengen in het kleinste kamertje in huis? Hoogtijd voor wat ‘clean’ tips dus!

Deze blogpost is gesponsord door Shopmium. Alle uitspraken en meningen die volgen zijn de onze.

TIP 1: zorg voor een aangename geur

Als je aan een fris toilet denkt, denk je meteen aan de geur. Een aangename luchtje is dus zeker welkom! Wij zijn fan van de Canard Fresh Discs, want ze reinigen en parfumeren zoals een toiletblokje, maar op nog hygiënischere wijze. Er wordt geen gebruik gemaakt van een houder, waar bacteriën zich in kunnen nestelen.

Hoe?

 • In 1 applicator (mét doseerhendels) zitten 6 schijven.
 • Het schijfje hecht zich aan de wc-rand. 1 applicator voor 8 weken gebruik.
 • In 1 toestel zitten 6 schijven.
 • Door de unieke aanbrengdop moet je noch de schijf, noch het toilet aanraken.
 • Na elke spoelbeurt laat de disc een beschermende laag na. (bye bye kalkaanslag!)

Het aanbrengen van de Canard Fresh Discs is easy peasy!

 1. Klik de discs in de applicator
 2. Plaats de applicator op de binnenzijden van het toilet
 3. Druk (1 schijfje)
 4. KLAAR!

Snel én gemakkelijk!

TIP 2: maak er een gezellige plek van

Maak ook het kleine kamertje een aangename plek! Plaats een leuk mandje voor je WC papier of tijdschriften, een kaarsje voor de gezelligheid, een wc borstel (die dicht is – tegen geurtjes) en die past in het interieur of een zeep met je lievelingsgeur! Maak van het toilet een plaats waar je graag bent. Het is niet alleen prettiger, maar het is ook veel gezonder: wist je dat ontspannen op het toilet zitten (in een goede zithouding), van belang is voor de gezondheid van je darmen?! That’s right!

TIP: let wel goed op dat de geuren die je gebruikt op je toilet matchen met elkaar. Je wil natuurlijk ook niet dat je helemaal geparfumeerd van het kleinste kamertje terugkeert ;-). Bij Canard kan je kiezen uit allerlei geuren. Kies je voor de disc met de eucalyptus? Ga dan voor een eucalyptus geurende zeep. Of eerder fan van  jasmine, citroen, marine of berry magic? Het kan allemaal!

Onze favo? Wij zijn absolute fan van de heerlijk frisse geuren van limoen, marine en eucalyptus.

TIP 3: poets regelmatig

Hoe vaak je je toilet moet poetsen, is afhankelijk van hoeveel mensen er gebruik van maken. Wanneer een huishouden dit toilet gebruikt, is het slim om het toilet minstens één keer per week grondig schoon te maken. Heb je een groot huishouden of kleine kinderen? Kies dan voor 2 maal in de week.

Eén keer per week klinkt misschien vaak, maar als je dit regelmatig doet, dan wordt het toilet ook niet echt vies. Dus dan gaat het schoonmaken op 1, 2, 3.

TIP 4: kies voor een makkelijk te reinigen toiletruimte

Te veel hoekjes, kantjes en kastjes op je toilet zorgen ervoor dat je tijdens het schoonmaken constant allerlei spulletjes moet verschuiven. Kies dus – bij de inrichting van je toilet – verstandig.

Denk aan makkelijk te reinigen oppervlakken en mandjes (voor allerlei prulletjes) die je makkelijk kan verplaatsen tijdens het poetsen.

Psst: dit-moet-je-nog-weten toilet feitjes

 1. In Singapore kun je een hoge boete van zo’n $150 (omgerekend €135) krijgen als je vergeet om het toilet door te spoelen. Woops, dat is een duur toilet bezoekje.
 2. Dacht jij dat de wc-bril vies is? Nah, je mobiele telefoon bevat 18x meer bacteriën, écht waar!
 3. We verbruiken op jaarbasis 21.000 toiletpapiervelletjes per persoon! Natuurlijk, de ene persoon verbruikt wat meer dan de ander. Omgerekend zijn dit er tussen de 55 en de 60 per dag. Best wel veel?! Probeer zuinig te zijn met het papier. Koop eventueel toiletpapier van bamboepapier.
 4. Veel mensen hebben moeite met het naar het toilet gaan bij vreemden of in een openbare plaats. Herkenbaar? Mannen komen er vaak makkelijk vanaf als het alleen om de kleine boodschap gaat natuurlijk. Voor vrouwen is dit wat lastiger. Maar liefst 6 op de 10 vrouwen gaat niet op een vreemde bril zitten.
 5. Wist je dat je met Listerine ook kunt schoonmaken? Als je geen schoonmaakmiddel meer hebt, kun je ook wat Listerine toevoegen aan je water. In een ver verleden was Listerine een schoonmaakmiddel, maar werd  in de markt gezet als product voor de mondhygiëne. 

Yay, een proper toilet!

Dus: een proper toilet, een happy home! Op shopmium loopt er een aanbieding van maar liefst -40% op de Fresh Discs. Iets wat je altijd nodig hebt, kopen aan korting? Sowieso een win!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply