About Me

HAIRCARE: Wij testten de nieuwste Wella kleuring uit | Koleston Perfect Me+

21/12/2018

Veranderen van kapsel is vandaag bijna zo makkelijk als veranderen van schoenen. Met de oneindige kleuringen en behandelingen kunnen we helemaal transformeren. Maar is kleuren het wel altijd gezond?  Om de zoveel maanden laten we ons haar kleuren en we zijn erg alert voor de technieken die gebruikt worden, zodat ons haar de sterkte kan behouden. Het is nu eenmaal een feit dat je haar er niet op vooruit gaat als je je lokken een andere kleur geeft. De beste optie is dan om je haar zo optimaal mogelijk te kleuren met zo min mogelijk schade tot gevolg. Zo ontwikkelde Wella nieuwe technologieën die gezonder is voor het haar: de Koleston Perfect Me+. ‘De kleurinnovatie van de eeuw’ luidt het.

Wella kleuring bij Geoganic Hasselt

Komt deze naam je bekend voor? Dat klopt helemaal, want we gingen  hier al eerder op bezoek. Lees zeker even onze vorige blogpost ‘VLOG: kleuren met Wella color fresh create over onze ervaring bij Geoganic. Ook ditmaal werden wij met open armen ontvangen door eigenares Loredana en haar man in hun over-awesome salon te Hasselt. Hoe wij Geoganic zouden beschrijven? Uiterst hip, kwalitatief en innovatief.  Wij mochten hier de Koleston Perfect Me+ kleuring uitproberen.

TESTING: Koleston Perfect met ME+

Koleston Perfect met ME+ wordt omschreven als het eerste en enige professionele merk waar baanbrekende technologieën zijn ontwikkeld: Pure Balance TechnologyTM en ME+TM. Dit zijn 2 technologieën die bewezen levendige kleuren leveren en kleuring na kleuring minder schadelijk zijn voor het haar. Bovendien wordt het risico op het ontwikkelen van een nieuwe haarkleur allergie verminderd.

Nele’s ervaring

Wella heeft erg leuke kleuren in hun gamma. Ik ben altijd al fan geweest van pasteltinten. Zo heb ik mijn haar twee zomers geleden op de puntjes peachig geverfd. Nu tijd voor wat koelere tinten om te winter in te gaan.

Ik ging voor middelblond as blauw voor de aanzet (7/18). Op deze manier creëer ik een diepte in mijn kapsel. Ook zorgt Loredana ervoor dat er kleine partjes haar mijn oorspronkelijke kleur hebben. Op deze manier oogt mijn look natuurlijker. Op de lengtes van mijn haar ga ik voor twee verschillende tinten. Enerzijds ga ik voor zeer licht verhelderend blond goud blauw (10/38) en anderzijds ook voor zeer lichtblond cendré violet (9/96). Deze laatste heeft gezorgd voor de paarsige tint in mijn lokken. Scrol snel naar beneden om het resultaat te bekijken.

Voor en na

En of ik blij ben! De paarse tinten zijn natuurlijk wel wat wennen en vereisen een kleine aanpassing in je kledingkeuze. Ga dus niet voor een fel groene pull want dit botst erg met de koele paarse tinten.

Goed om te weten: bij kleuringen met niet natuurlijke kleuren zoals bijvoorbeeld paars en blauw zal de kleur niet zo lang blijven als bij natuurlijke haartinten.

 

 

Helena’s ervaring

Tijd voor iets anders! Dit wil zeggen, afscheid nemen van mijn ombre-look. Na mijn zoektocht naar iets nieuws, kwam ik uit op natuurlijke highlights. Omdat ik nog steeds in de bruintinten wilde blijven, maar toch wat variatie in het haar wilde brengen, koos ik voor iets lichtere kleur in het haar.

Met begeleiding van de kapster Loredana, kies ik voor een donkere basis die aansloot met de kleur die ik had met een lichtere kleur highlights (8/38). De kleurenkaart is zeer uitgebreid, dus in dat opzicht zit er geen verschil met een andere kleuring. YAY! Mijn ervaring tijdens het kleuren was erg aangenaam: normaal vind ik dat een kleuring wat trekkerig aanvoelt op de hoofdhuid, ook de geur is normaal veel sterkter. Nu had ik dit allemaal veel minder: geen trekkerig gevoel, of geen té intense geur van de kleuring. Waardoor ik ervan overtuigd ben dat dit een gezondere manier is voor het haar.

Voor en na

VOOR

NA

“Ik kies er vaak voor om toch iets anders te doen. Zo heb ik al de punten van mijn haren laten bleken, maar evengoed laat ik highlights zetten en nog een andere keer ga ik voor total brunette. Als ik kan wisselen, ben ik blij. En als dit op een gezondere manier kan, nog eens zo blij! Ik vind het resultaat echt prachtig.” – Helena

Ga jij soms wel eens voor een haarkleuring?!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply