About Me

GETEST: Tijdelijke fillers || wat is het en hoe werkt het? Mét voor & na!

22/05/2019

Wat zijn fillers en hoe werkt het precies? Wat is het resultaat en wat zijn de mogelijkheden? Doet het pijn of kan er iets mis gaan? Wij zochten het allemaal voor jullie uit en testen zelf de tijdelijke filler.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn stoffen (hyaluzonzuur) die geïnjecteerd worden in de huid voor herstel, vormen of verjonging van de huid. Ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij het vullen van rimpels en oneffenheden, volumeherstel van het gezicht, contour of opvullen van de lippen,…  fillers worden dus op plekken ingespoten waar meer volume nodig is. Populaire plekken zijn bv. in de lippen en jukbeenderen.

Pictures by @theinjectables

Shapen met fillers?

Veel mensen die ontevreden zijn over de vorm van hun neus of kin, denken dat ze meteen onder het mes moeten. Maar dat is gelukkig niet altijd waar. Een knobbeltje, deukje of andere kleine afwijking kan vaak verholpen worden met een filler-behandeling. Natuurlijk verandert het niet de hele vorm van je neus of kin, maar kleine aanpassingen kunnen vaak gedaan worden zonder operatie.

Hoe lang blijven fillers?

Het gaat hier om tijdelijke fillers. De filler is dus geen permanente ingreep, zoals bv. een operatie. De eerste keer dat je voor fillers kiest blijft dit zo’n 3 maanden zitten. Dit hangt soms van verschillende factoren af: de plek waar je de filler hebt zitten, het product en gewoon van persoon tot persoon. Als je een tweede keer na 2 – 3 maanden langsgaat voor diezelfde filler, kan de filler langer blijven zitten. Dan spreken we van 6 maanden tot misschien wel een jaar. Fillers moet je dus wel blijven herhalen om het gewenste resultaat te behouden.

WIJ DEDEN DE TEST: tijdelijke fillers

Fillers worden steeds meer populair en zijn niet enkel meer weggelegd voor de ‘Kardashians’ onder ons.  De filler is een ideale optie om snel een cosmetische behandeling uit te voeren, zoals dikkere lippen, een asymmetrie of bepaalde vorm in het gelaat,…etc. En dit zonder operatie of enige vorm van herstel nadien.

Wij gingen langs bij  The injectables. Ze zijn gebaseerd in Amsterdam, maar zakken regelmatig af naar meerdere plaatsen over heel België en Nederland. Je kan de data en plaatsen checken waar je terecht kan op de instagrampagina van The Injectables. Wij trokken dit keer naar Antwerpen en gingen langs bij Flawless Antwerp. Bekijk snel onze vlog hieronder!

Neusfiller | Getest door Helena

Waarom fillers?

Ik had al langer een kleine onzekerheid over de vorm van mijn neus. Maar ik vind het zeker niet zo erg dat ik hiervoor onder het mes zou willen gaan. (laat staan dit durven). Daarom ging ik op zoek naar een alternatief. Toen ik zag welke resultaten fillers kunnen geven voor de neus, is mijn nieuwsgierigheid alleen maar toegenomen. Maar ik zat nog met vragen zoals, “is het wel gezond? Wat als ik niet tevreden ben over het resultaat? Is dit wel een juiste oplossing voor mij?”.

Eerste gesprek

Bij een eerste intake-gesprek met The Injectables voelde ik me helemaal gerustgesteld.  Ik kreeg uitgebreide antwoorden op al mijn vragen. De fillers zijn veilig, en de behandeling was perfect mogelijk voor het resultaat wat ik wilde bekomen. Als je toch écht niet tevreden zou zijn met de filler, dan kan deze meteen weer ‘opgelost’ worden met een andere inspuiting.

De inspuiting van de filler

Met een filler kon ik mijn neus laten ‘opvullen‘ in de tip van mijn neus en langs de flanken, om ze rechter te maken. Ik kreeg daarom enkele prikken in de tip, onderaan en bovenaan, en kleine hoeveelheden aan de zijkanten en bovenkant van de neus. Ik geef toe: ik ben niet helemaal weg van naalden en prikken. Ik was bang dat het pijn zou doen. De dokter vertelde meteen dat het geen pijn zou doen, en dat er ook geen verdoving nodig is. Whut?! Verstand op nul dan maar, dacht ik. Maar wat bleek: de prikken deden absoluut géén pijn. Ik voelde de prikjes uiteraard, maar voor mij deden de prikken nog minder pijn dat een griepspuitje bij de dokter. Achteraf dacht ik: “Is dit het? Misschien moet de pijn achteraf nog komen?” Maar ook dat gebeurde niet. OEF!

Resultaat

Het fijne aan fillers is dat je meteen het resultaat kan zien en dus ook meteen weet of je er blij mee bent. Ik kreeg na de behandeling een spiegel en kon meteen de verandering bekijken. Wow, ik was echt verbluft van het resultaat. Met enkele prikjes lijkt mijn neus veel rechter dan voorheen. Het resultaat waar ik dus op hoopte.

Voor & na neusfiller

Traangoot fillers | Getest door Nele

Ik geef toe, ik stond hier voorheen altijd wat weigerachtig tegenover. Dit omdat ik er enerzijds helemaal niets over wist, bang was voor de mogelijk complicaties, het niet erg nodig achten en de dure kostprijs. Maar omdat ik nieuwsgierig was, wilde ik toch meer weten over fillers. Voor ik naar onze afspraak trok, heb ik heel wat opzoekwerk gedaan. Ook de dokter van The Injectables gaf ons alle informatie die we wilden weten. Dat stelde me enorm gerust.

Waarom de traangoot?

Als ik écht iets zou veranderen aan mezelf zijn het mijn wallen. Ik ben over het algemeen heel tevreden over mijn gezichtsvormen. Ik heb de kaaklijn van mijn vader, de neus en lippen van mijn mama en mijn cheekbones zijn ook voldoende prominent aanwezig. Mijn wallen heb ik denk ik wel van mijn mama geërfd (+ zijn er mede door te weinig slaap). Als ik make-up aanbreng hecht ik het meeste tijd aan het wegwerken van mijn wallen en je mag drie keer raden waarom ik een bril draag. Weg met die wallen dus!

De inspuiting van de filler

Ik liet Helena wijselijk als eerste gaan om de fillers te plaatsen, om toch eerst te kunnen observeren hoe de inspuiting juist verliep. Ik geef eerlijk toe dat ik hier eerst wat angstig voor was, want zo een naald leek me toch niet niets, dacht ik. Helena leek geen pijn te hebben (wat een goed teken was, want ze is toch net wat kleinzeriger dan ikzelf #sorryhelena #whaha), dus ik was er helemaal gerust in. Bij de plaatsing voelde ik helemaal niets: de naald is zo minuscuul dat deze heel makkelijk door je huid gaat en ik kon een klein gaatje opmerken nadien. Waar ik wel bang voor was, waren de mogelijke blauwe plekken, maar ook deze kwamen er gelukkig niet. 

Resultaat

Onmiddellijk na de plaatsing zag ik een enorm verschil, waar ik wel even stil van werd (en ja, dat is een unicum voor mij). Op de plaatsen waar mijn wallen normaal liepen, was nu de substantie hyaluronzuur ingespoten. Mijn wallen zijn dus letterlijk opgevuld. De huid rond de ogen is een erg dunne huid waardoor deze sneller invalt, maar dit is dus verleden tijd. De weken nadien merkte ik dat de fillers zich mooi hadden geplaatst en dan het resultaat er echt wel mocht zijn.

Waar ik nog voor kort veel tijd en moeite in stak in het maquilleren, is het opbrengen van make-up op de zone rondom mijn ogen momenteel een fluitje van een cent. Enkel voor het kleurverschil (de ietwat blauw-groene schijn van de wal), is niet weg door de filler, waardoor ik nog steeds concealer opbreng, maar dit in veel mindere mate dan voorheen. Bye bye vermoeide blik!

Voor & na traangoot filler

Conclusie

Fillers zijn een veilige en goede oplossing als je een kleine correctie (zoals een afwijking, deukje,..) wil aanbrengen in je gelaat, om rimpels te verminderen, voor vollere lippen of meer afgelijnde gezichtscontouren. Dit zonder onder het mes te moeten gaan. De filler geeft zo goed als meteen resultaat, waardoor je meteen het verschil kan waarnemen. Fillers moet je wel blijven onderhouden, want ze zijn niet permanent. Maar als je jezelf beter in je vel voelt door deze kleine ingreep, vinden wij het absoluut de moeite waard!

Note: wees vooral jezelf! Een filler zal je zelfvertrouwen misschien wel even een boost geven, maar het bepaalt je geluk niet. Wij vonden het alvast super boeiend dit te testen voor jullie en jullie zo meer informatie hierover te kunnen geven, maar we willen hierbij zeker benadrukken dat belangrijk is om jezelf te accepteren zoals je bent.

Meer weten? Aarzel niet en plan een vrijblijvend intake gesprek bij @Theinjectbables.

 

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

8 Comments

 • kiki hasselton

  ik durf het niet zo goed. maar de resultaten zijn echt top! Misschien maar eens toch mij er meer in gaan verdiepen

  05/06/2019 at 08:59 Reply
 • Nicole Orriëns

  Ik zie inderdaad wel wat verschil op de voor en na foto’s.

  05/06/2019 at 09:11 Reply
 • Joanne

  Dit is iets waar ik zelf totaal niets mee heb. Maar als iemand echt iets wil veranderen kan dit een prima optie zijn.

  05/06/2019 at 21:18 Reply
 • Silkeblogs

  Wauw, het resultaat is wel mooi (jullie waren al mooi voor de fillers, uiteraard). Ik zou het zelf ook nog wel laten doen, ook voor het lijntje onder mijn ogen.

  06/06/2019 at 04:54 Reply
 • Sherry

  Een zeer mooi resultaat zie ik op de foto´s. Ik moet eerlijk zeggen ik vind het nogal eng ik ga nooit aan mijn lijf zitten tot dat het niet medisch noodzakelijk is.

  07/06/2019 at 18:25 Reply
 • José

  Wauw wat een mooie resultaten hebben jullie gekregen! Dit is wel iets waar ik mij de laatste tijd ook steeds meer in interesseer, alleen lijkt het mij wel eng inderdaad net zoals jullie hadden.

  08/06/2019 at 19:31 Reply
 • hippiemeisje

  He, als je je daar goed bij voelt, moet je dat vooral doen! Dat meen ik, maar ik zou dat echt niet laten doen, denk ik. Het lijkt mij zoiets dat niet nodig is… Maar goed: zeg nooit nooit natuurlijk! 😉

  09/06/2019 at 09:20 Reply
 • ingrid

  ik zou zo bang zijn dat het mis gaat

  11/06/2019 at 13:29 Reply
 • Leave a Reply