About Me

GETEST: Powder brows | Is dit de ideale wenkbrauw techniek? (Inclusief VLOG!)

02/04/2020

De perfecte wenkbrauwen voor ons gezicht? Kan dat? Wij gingen voor een juiste mix voor onze wenkies: de keuze van een juiste brow bar én de juiste methode. Want: brow shaping is hot en happening! Er zijn verschillende manieren om je wenkbrauwen op een subtiele manier in de picture te zetten en hier niet elke dag weer werk aan te hebben. Wij testten de populaire ‘powder brows’!

Hiervoor bezochten we (nog voor de ‘lockdown’, voor alle duidelijkheid) één van dé hotspots om de wenkrauwen on fleek te krijgen: the brow factory.

Wat zijn powder brows? (aka de ‘poeder techniek’)

Een hot topic in beautyland: de powder brows. Bij deze poeder techniek worden de wenkbrauwen volledig ingeschaduwd. Met de methode van permanente make-up wordt er op een heel subtiele wijze pigment (pixels, allemaal minuscule puntjes) aangebracht met een naald waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd.

Alleen is het resultaat semi-permanent (net zoals bij microblading). Dat houdt in dat je na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van de perfecte wenkbrauwen.

VIDEO: WIJ TESTEN POWDER BROWS!

 

Microblading of powder brows?

Vaak bestaat er verwarring tussen deze twee methodes. Anderhalf jaar geleden lieten wij bij onze wenkbrauwen shapen met de microblading techniek. En met succes: onze wenkbrauwen krijgen meer kleur en vorm.

Toch is het resultaat net iets meer afgelijnd en is de techniek helemaal anders. Lees er alles over in onze blogpost over microblading. Alsook merkten we nu wel op dat onze wenkbrauwen na een jaar een opfrisbeurt konden gebruiken. De kleuren waren nogal vervaagd en we moesten veel bijtekenen om de perfecte vorm te verkrijgen.

Beiden zijn het semi permanente make-up technieken, maar wat is nu juist het verschil? 

 • Waar bij powderbrows pixels worden geplaatst, zijn dit bij microblading allemaal lijntjes (hairstrokes). Bij microblading wordt er dus gebruik gemaakt van hairstroke techniek, waar semi permanente make-up als wenkbrauwhaartjes wordt gepigmenteerd.
 • Powderbrows gaan langer mee (2 jaar) dan microneedling (max 1 jaar).
 • Powderbrows geven een natuurlijker resultaat.

Let op: kies verstandig! 

 • Bij microblading worden er echt krasjes gemaakt in de huid, die gevuld worden met pigment. Bij powderbrows zijn dit miniscule gaatjes die worden gevuld met pigment. Voor beide technieken wordt er dus wel oppervlakkig aan de huid gewerkt.
 • Bij microbladen worden er sneller fouten gemaakt. Kies dus een goede betrouwbare zaak. “Ja, en de prijs?” horen we je al denken. Deze is natuurlijk ook wat duurder als je een mooi paar wenkbrauwen wil. Kwaliteit betaal je dan ook echt wel.

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Eerst wordt er een intake gedaan waar je je wensen en verwachtingen duidelijk maakt. Wil je dikkere wenkbrauwen? Stoor je je aan de asymmetrie?
 2. Er wordt nadien met een meetinstrument afgemeten hoe de voor jouw perfecte wenkbrauw eruit ziet en dit wordt afgetekend.

3. Je komt samen tot de juiste vorm en dan wordt de kleur gekozen die het beste bij jouw past.

  • Je wenkbrauwen worden gewaxt waar nodig.
  • De juiste kleur wordt nauwkeurig bekeken aan de hand van jouw huiddtype, oorspronkelijke wenkbrauwkleur en haarkleur.

“Ik heb blijkbaar een erg warm pigment in mijn huid. Daarom werd er gekozen om met een assige tint te werken om dit te neutraliseren.” – Helena

4. Hierna start te behandeling.

  • Gemiddeld duurt deze behandeling 1,5 tot 2 uur.
  • De behandeling zelf gebeurd onder lichte en plaatselijke verdoving (d.m.v. een crème), dus de naalden doen geen pijn.

5. Na de behandeling krijg je nazorginstructies mee.

De eerste weken zullen je wenkbrauwen erg veel pigment bevatten. Dit pigment zal na een tijd met 40 procent afnemen. Na 6 weken worden je wenkbrauwen opnieuw bijgewerkt en kan je eventueel opmerkingen doorgeven. Na enkele weken heb je dus een naturelle look!

De Ombre techniek

Wij kozen voor de ombre techniek. Met deze techniek is de aanzet van de wenkbrauwen iets lichter. De uiteinde van de wenkbrauwen worden donkerder. Zo zie je een mooie overloop van kleuren in de wenkbrauwen, wat een heel mooi en natuurlijk effect geeft.

Daarnaast vroegen we ook om de onderzijde van de wenkbrauwen te accentueren met een strakkere lijn. Zo zijn onze brows helemaal on fleek.

Hoeveel kosten powder brows?

De behandeling van de powder brows is een nauwkeurig werkje, daarom hangt er ook een aardige prijs aan vast van 320 euro (bij The Brow Dactory). Dit is de volledige behandeling, inclusief bijwerking na 6 weken. Zeker de investering waard aangezien je wél lang plezier hebt van powder brows.

Hoe lang blijven de powder brows?

Als de powder brows goed gezet zijn, kunnen ze zeker zichtbaar blijven van 1 tot 1,5 jaar. De moeite, toch?

Voor & na

VOOR & NA (ZONDER MAKE-UP)

“Naast een spontaan bredere glimlach op mijn gezicht (na het zien van het resultaat), valt het onmiddellijk op dat mijn wenkbrauwen er veel gestroomlijnder uitzien. Flawless wenkies! Ik vind dat er meer kracht wordt bijgezet aan mijn gezicht en dat mijn blik helderder en frisser overkomt.” – Nele

VOOR & NA (ZONDER MAKE-UP)

“Ja hallokes, wat een verschil! Zowel de vorm als de kleur van mijn wenkbrauwen hebben een flinke oppepper gekregen. De look van mijn wenkbrauwen vind ik erg belangrijk, omdat het zoveel verschil kan maken in je gelaat. Daarom teken ik al-tijd mijn wenkbrauwen bij met een potlood of wenkbrauwgel (op de voor foto draag ik geen make-up). Maar na de powder brows acht ik dit niet altijd meer nodig. De wenkbrauwen hebben na ongeveer één week hun “true form” gekregen: een natuurlijke vollere wenkbrauw. Super tevreden dus met het resultaat!” – Helena

Conlusie van de power brows

Als je altijd al gedroomd hebt van een volle wenkbrauw look, maar niet helemaal weet waar te beginnen, zijn de powder brows een ideale start. Je wenkies krijgen een mooie vorm die bij je gelaat past, meer kleur en dit op een natuurlijke manier. De powder brow techniek zorgt voor een natuurlijk resultaat. Om een meer afgelijnde look te krijgen moet je altijd nog een beetje bijwerken met bv. een wenkbrauw potlood. (als je uitgaat bijvoorbeeld). Maar de dagelijkse ‘stress’ van wenkbrauwen tekenen neem je zeker al weg!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply