About Me

GETEST: plantaardige kleuring voor je haar | EOS by Wella

23/07/2019

Op zoek naar een kleuring die de werking heeft van een kleurenshampoo, waar je niet allergisch op zal reageren en waarbij je geen uitgroei hebt?

We laten ons graag verrassen en inspireren door de producten van Wella. Zo werd de EOS kleuring terug onder de aandacht geplaatst, een kleurtechniek die al een poosje bestaat zelfs.De keywords bij deze kleuring zijn voor ons: natuurlijk, versterkend, krachtige kleuren en uitwasbaar. We gingen hiervoor langs bij Geoganic in Hasselt en werden vrolijk ontvangen door Loredana en Thomas.

Wat is EOS haarkleuring?

De EOS kleurig is een haarkleuring op plantaardige basis. Plantaardige basis? Voor meer dan 89% is EOS gebaseerd op plantaardige elementen afkomstig van drie planten. We laten de kracht van de natuur dus graag zijn werk doen.

Onze unieke mix van planten en directe kleurpigmenten heeft bewezen de benchmark te zijn voor professionele haarkleuring op plantenbasis.

 • Deze kleuring werkt als een kleurshampoo: je kunt je lokken er niet mee verhelderen, maar wel je eigen kleur intenser maken of tinten donkerder gaan bijwerken van de kleur is aangeraden na vier tot zes weken.
 • EOS houdt tot 15 wasbeurten. 
 • Je hebt geen duidelijke uitgroei, want de tint vervaagt bij elke wasbeurt. 
 • De EOS formule geeft meer kleurintensiteit dan 100% plantaardige kleuren (bij regelmatig gebruik op de lengtes en punten is dit zelfs nog meer)
 • Een compleet palet van ready-to-use en onderling mengbare nuance
 • Erg veel dekking (tot 50% grijsdekking), terwijl je haar nuances en reflecties toch zichtbaar blijven voor een meer natuurlijk resultaat.
  • Ze verdoezelen grijze haartjes, al is de dekking niet zo sterk als met gewone haarverf.
 • Een natuurlijke recept dus niet schadelijk voor je haar
 • Beschadigd het haar niet: bevat geen ammoniak, PPD/PTD, parabenen en perioxide.
 • Het resultaat is afhankelijk van je eigen kleurhoogte (zoals je kan zien op de onderstaande afbeelding)

 

Het kapsel van Nele: de ‘ginger’ look

Al sinds mij 15e wou ik altijd eens ‘een rosse’ zijn. Nooit eerder durfde ik dit niet, aangezien rood of oranje toch wel een intense kleur is. Momenteel voel ik mij zelfzeker genoeg om hiervoor te gaan. Bovendien verzekerde Loredana (eigenares van Geoganic te Hasselt) mij, dat ik na de EOS kleuring nog steeds makkelijk terug kan naar mijn blonde lokken. Dit omdat deze lijn van Wella een natuurlijke kleuring is, die steeds verzacht. Dus hop, op naar het leven van een echte ginger!

Ik koos voor de kleurencombinatie van curry & saffraan. Het poeder uit de doosjes lijkt net op de kruiden in je keuken en bij het opendoen hiervan kwamen heerlijke aroma’s vrij.

 

Na enkele wasbeurten (4-5) ziet mijn haar eruit zoals op de foto hierboven. Het erg felle pittige ros is er dus deels uit. Nu heeft het dan ook de kleur zoals ik deze graag had. Elke wasbeurt zal de tint dus verminderen. Deze kleuring is dus ook ideaal als je eens een kleurtje wil uitproberen.

Het kapsel van Helena: speels kastanje bruin

Toen ik voor het eerst over de EOS kleuring hoorde was ik eigenlijk meteen verkocht: plantaardig en niet schadelijk waren één van de grootste troeven die me als muziek in de oren klonken. De kleur uitkiezen was best een makkie. In samenspraak met de kapper, koos ik voor een mengeling van de chili en cacao kleur: diep bruin met warme kastanje tinten. Een absolute treffer voor brunettes!

De kleuring werkt net hetzelfde zoals een andere kleuring. Maar de EOS producten ruiken wel tien keer zoveel aangenamer dan een normale kleuring. Heerlijk!

Waw! Ik ben hélemaal verkocht aan deze kleurcombinatie! Een diepe en warme tint en dat op een natuurlijke en gezonde wijze voor mijn haar.

Ook iets voor jou?

Ook zin in een natuurlijke -tijdelijke- kleuring die je haar niet beschadigd, die je haar een intense kleur geeft en die steeds vervaagd waarna je op een natuurlijke wijze kan teruggaan naar je vorige kapsel? Dan is EOS zeker iets voor jou! Stuur ons gerust met extra vragen als je er zelf niet uitgeraakt. Healthy hair, we do care!

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply