About Me

GETEST: permanente laserontharing

23/09/2019

Om nog even te genieten van het warme weer, kiezen we graag voor luchtige zomerjurkjes of plannen we nog snel dat dagje aan zee in. Maar onze échte eerste reflex bij warm weer? Tja, rennen naar de badkamer om te ontharen. We halen (letterlijk) alles uit de kast om haar-vrij de zomer door te komen: hars, scheermesjes, epileren,…

Maar liefst zouden we zonder nadenken gewoon in dat zwembad willen plonsen, zonder eerst ‘zorgen’ te maken over beharing. Daarom testten wij laserontharing. Een behandeling waarbij het haar permanent weg zou blijven.

Waarom ontharen?

Hoewel we het stiekem een beetje onterecht vinden dat wij – vrouwen – geacht worden om geen sprietje haar meer te mogen laten staan, vinden we een haarvrije oksel of bikinilijn best wel aangenaam.

Permanent ontharen klinkt als muziek in de oren, zéker om tijd te besparen. Het is een leuke gedachte dat je bijvoorbeeld je oksels niet meer of nauwelijks nog moet scheren.

Is laser hetzelfde als IPL?

Neen, er is een groot verschil tussen laser ontharing en IPL behandeling. Vaak ontstaat hier een misvattingen rond, want de twee soorten hebben een heel andere werking én resultaat. Een behandeling met laser zorgt ervoor dat je haarzakjes kapot gaan en daardoor niet meer kunnen groeien. Een IPL behandeling doet dit niet, aangezien deze eerder werkzaam is voor couperose, huidaandoeningen enzovoort en ontharen op korte termijn.

Hoe gaat laserontharing in zijn werk?

 • Eerst krijg je door een paramedici (dit was bij ons een verpleegkundige) een bondige maar allesomvattende uitleg over wat een laserontharing juist inhoudt.
 • Dan wordt de echte behandeling gestart. Deze bestaat uit:
  • 1. contactgel aanbrengen
  • 2. laser op zone
  • 3. nabehandeling (zalfje tegen brandend gevoel).
 • Het aantal aangewezen behandelingen is tussen de 5 à 8 keer.

Onze ervaring met laserontharing

Onze eerste keer was voor ons beiden verschillend. Lees hieronder hoe wij beiden de laserontharing beleefde. We lieten de laserontharing uitvoeren door laserontharing.be bij Maison Beauté in Landen.

De eerste keer ontharing van Helena

Ik was erg benieuwd naar de eerste behandeling, want ik had voorheen nog nooit zoiets laten doen. Bij aankomst kreeg ik meteen alle uitleg over de werking ervan en wat ik zou kunnen voelen. “Het kan aanvoelen als kleine elektrische schokjes” whut?! Ik ben als de dood voor alles wat met ‘elektrisch’ geladen toestanden te maken heeft. Maar al snel werd ik gerust gesteld dat het maar heel kortstondig was.

Ik nam vol goede moed plaats in de behandel stoel. Ik moest een speciale bril opzetten ter bescherming van de ogen, tegen de laser flitsen. Eerst werd de contact gel aangebracht op de te behandelen zone. Ah, so far so good. Dan kwam de laser eraan. Het voelde inderdaad als kleine schokjes. Dat viel eerst nog best mee. Maar naarmate de behandeling langer bezig was begon het meer te branden en te prikken. Toen moest ik wel even hard tanden bijten. Ook al duurde het maar een kleine 10 minuten per arm, het deed dus wel pijn. Ook achteraf heb ik nog redelijk wat last ondervonden van branderig gevoel. Daarnaast was het een erg warme dag (lees: meer dan 30 graden), hierdoor voel je de pijn een stukje meer. Gelukkig hielp het smeren met Flamigel wel. Daarnaast had ik ook rode bultjes op de huid, maar die trokken doorheen de week helemaal weg. Na een week zag en voelde het weer volkomen normaal. Oef.

“De ontharing duurt helemaal niet lang en het resultaat is er vrij snel. Hoewel de eerste behandeling een beetje pijn deed, was het dat helemaal waard.”

De eerste keer ontharing van Nele

Je oksels voor de eerste keer ontharen is net zoals de eerste keer naar school gaan. Spannend dus. We werden vriendelijk verwelkomt door Patricia & Bianca (eigenares van Maison Beauté, het instituut waar de laserontharing doorging). We kregen eerst wat uitleg over hoe de behandeling eruit zou zien. Ik nam als eerste plaats & we begonnen eraan.

Ik ervaarde kleine schokjes aan mijn oksel, waarbij bepaalde plaatsen in mijn oksel wat gevoeliger waren, maar zonder dat er sprake was van echte pijn. Patricia gaf de uitleg dat zonder een kleine pijnprikkel je haartjes niet wegblijven, aangezien de laser tot in de haarwortel dient te gaan. Bij een IPL laser is dit niet het geval. Even tanden bijten was het dus wel, maar na 10 minuten waren mijn beide oksels behandeld.

Onmiddellijk merkte ik een verschil. Er waren enkele haartjes uit het haarzakje gesprongen & Patricia illustreerde met een pincet dat de andere haartjes heel vlot konden uitgetrokken worden.

Laserontharing v.s. IPL ontharing (en het échte verhaal!)

Ik nam de proef op de som en wilde de twee behandelingen graag vergelijken: een laserontharing vs. de IPL ontharing. Daarom kocht via social deal een actie voor IPL behandelingen in een instituut in Hasselt (achteraf gezien, met grote spijt). Ik liet een eerste IPL behandeling uitvoeren en merkte onmiddellijk het verschil met een echte laserontharing.

Bij de IPL behandeling ervaarde ik geen prikjes, het licht van de ‘laser’ van het IPL toestel verlichte de hele kamer en de haartjes stonden nadien er nog steeds. Er werd mij gezegd dat dit na 5-8 behandelingen zou verdwijnen. Ik zocht hier nadien veel informatie over op en kwam tot de constatatie dat een IPL laser vernamelijk gebruikt wordt om bepaalde huidaandoeningen te behandelen. Geen echte oplossing dus om volledig te ontharen.

Ik nam daarom contact op met het instituut, maar… geen reactie. Wat bleek: het instituut was verdwenen. Alle mogelijke communicatie was afgesloten (Facebookpagina van het net gehaald etc.) en ook aan het instituut was niemand aanwezig. M.a.w. ik (en vele anderen) werden opgelicht. Helaas kan ik dus geen verdere ervaringen geven over de IPL behandeling, maar ik kan wel meegeven dat je erg goed moet oppassen met goedkope deals, met hoogstwaarschijnlijk een tijdelijk resultaat en met de enkele rotte appels die overgaan tot oplichting.

Het resultaat na één behandeling

Hoewel wij de laserbehandeling beiden verschillend hebben ervaren, was het resultaat hetzelfde. De weken na de eerste behandeling merkten wij op dat onze okselhaartjes veel minder snel terugkwamen. Een groot deel van de haartjes leken ook verdwenen te zijn. Onze scheerbeurten zijn hierdoor sterk verminderd. We zijn dus enorm tevreden met het resultaat, al na één behandeling! Om de haartjes helemaal weg te krijgen, zullen er nog een 6-tal laserbehandelingen plaatsvinden. Meer hierover kan je binnenkort lezen in onze opvolg blogpost.

Opgelet: dit moet je weten voor een laserbehandeling

 • Zorg dat je goed op de hoogte ben wie de behandeling doet. Een goede definitieve behandeling gebeurt met een goede laser dewelke enkel door dokter en paramedici bediend mogen worden. Niet zomaar iedereen mag dit!
 • Pas goed op met goedkope deals, want dan is het vaak een IPL behandeling. (Ofwel word je opgelicht met een goedkope deal net zoals Nele #leeshierbovenmeer)
 • Het is heel belangrijk om niet in de zon te komen voor en na de behandeling.

Zelf ook een laserbehandeling inplannen?

Wij lieten de laserontharing uitvoeren door laserontharing.be bij Maison Beauté in Landen. Boek er je afspraak of vraag er gewoon meer info.

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

1 Comment

 • Ellen

  Ik ben erg benieuw naar het eindresultaat van de verschillende behandelingen. Zijn jullie er tevreden over? En blijven de haartjes ook echt weg?

  10/11/2020 at 11:55 Reply
 • Leave a Reply