About Me

GETEST: Peel-off maskers van 7th heaven

20/10/2017

Wat ben ik toch zo ontzettend verzot op maskers! De juiste maskers zijn niet alleen een weldaad voor je huid, maar ze zijn zo heerlijk ontspannend. Een stukje me-time, keer op keer.

Meer tips voor de perfecte me-time? Ik hier geef mijn tips & de must-haves >>>

Peel-off masker 7th Heaven

Wat is er nóg beter dan een goed gezichtsmasker dat je nadien moet afspoelen? Een peel-off masker! De maskers van 7th Heaven zijn best bekend. Alleen al maar omdat ze in allerlei geuren en kleuren te verkrijgen zijn, meestal bij zowat elke drogisterij (zoals Kruidvat of Di).

Ik test de Black seaweed peel-off en de cucumber peel-off van 7th Heaven.

Black seaweed Peel-off: Deep Pore Detox

7th heaven seaweed

De ‘enge’ zwarte maskers kan je tegenwoordig in alle winkelrekken vinden. Deze black seaweed-peel off is een ‘Detox’ om je poriën diep te reinigen. Als ik dit lees spoken er meteen allerlei beelden van misgelopen vlogger experimenten door mijn hoofd. Denk maar aan het blackhead killer mask dat je nadien van je hele gezicht moet afpulken, en dat vooral geen tweede keer meer zou proberen. Maar ze klinken én zien er drastischer uit dan dat ze eigenlijk zijn. Deze maskers dienen wel degelijk voor je hele gelaat. Mijn doemgedachten worden meteen getemperd als ik ‘easy peel-off‘ op de verpakking lees. (we’ll see about that)

Het masker aanbrengen

Met deze kleine geruststelling ga ik aan de slag! Zorg er vooral voor dat je de verpakking opent boven de wasbak en niet op je beste tapijtje, want het smerig goedje met ‘motorolie’ structuur ga je niet vlug weg krijgen uit je lievelingsmat. #bewarned

Het aanbrengen gaat best makkelijk, maar smeert toch wat vreemd uit door de ‘gelei’ samenstelling. Eens het product helemaal bedekt is op mijn gezicht (ogen en mond wel vermijden!) kan de ontspanning beginnen.

“het masker werkt in ieder geval zeer ontspannend! Het trekt niet of gaat niet plakken.”

 

Dingen zoals “Hoe hard zou ik hier iemand mij kunnen laten schrikken?!” gaan er dan door mijn hoofd.

GIF: de peel-off

En dan, le moment suprême, the moment we’ve all been waiting for, én het meest satisfying gedeelte van dit masker: de peel-off.

Conclusie

I. Love. It. Niet alleen voelt mijn huid zachter aan, het ziet er gewoon frisser uit. Maar the best of all is toch echt wel het ‘peel-off’ gedeelte. Die maskers afwassen is vaak toch een beetje net te veel van het goede. #ja #lui. Hier heb je het masker in no time van je gezicht. Het hele proces is gewoon een verwennerij op zich. De zachte huid nadien is de ideale bonus.

Score: 9/10

Cucumber Peel-off: gently peel

7th heaven komkommer masker mask cucumber

Na het grote succes van het black seaweed masker, kon ik niet wachten om het peel-off masker met komkommer te proberen. Het systeem is helemaal hetzelfde: aanbrengen, relaxen voor 15 tot 20 minuten en het er weer netjes af peelen.

Ik lees op de verpakking ook weer ‘gentle’, waardoor ik een zachte geur verwacht. Niets is minder waar. Bij de eerste druppel aanbrengen word ik overmand door een zeer indringende ‘alcohol’ geur. Wow, dat was even schrikken.

Het masker aanbrengen

Komkommer? Nergens te bespeuren. Gentle? Niet echt dus. Het aanbrengen gaat wel best makkelijk, als je tegen de scherpe geur kan op het begin. Met enig teleurgesteld gevoel, ontdekte ik dat het masker helemaal niet ‘groen’ werd op de huid, zoals de dame op de verpakking stond. Maar het liet eerder een groenige ‘goowy’ schijn achter.

Een maskertje aanbrengen staat voor mij altijd gelijk aan ontspanning. Pure verwennerij. Met dit masker had ik dit jammer genoeg bijna niet, tot niet. Ik kon me maar niet ontspannen met de vreemde geur. Daarnaast voelde ook echt niet prettig op de huid met zijn trekkerig gevoel.

Eindelijk, de peel-off, wat dit masker een beetje moest goed maken – (lees: verlossing van het eigenaardige goedje), ging ook nog eens een stuk moeilijker dan het zwarte masker. Nadien moest ik mijn hele gezicht wassen, wat overigens ook niet vlot ging.

Conclusie

Een lekkere verwennerij voor jezelf? Gebruik dan zeker dit masker niet. Ontspanning met dit masker was ver zoek. De geur van het masker was op het begin nogal agressief en bleef nogal eigenaardig. Zeker niet aan te raden voor een gevoelige huid dus. Het trekkerige gevoel moet je die hele 20 minuten doorstaan. De peel-off was niet eens voor de helft zo satisfying als het zwarte masker. Sterker nog: het was vloeken. Een paar uren nadien ontstond er zelfs een lichte irritatie aan mijn huid. Sorry 7th Heaven, maar deze moet ik buizen!

Score: 3/10

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

1 Comment

  • Sonja

    Ik ben ook dol op het eerste masker! Heb deze nu al 3 keer aangeschaft! De komkommer is een bummer, die was bij mij ook ‘vloeken en tieren’!

    21/10/2017 at 18:13 Reply
  • Leave a Reply