About Me

GETEST: Microblading voor dé perfecte wenkbrauwen

10/01/2019

Misschien herinner je nog de tijd dat super dunne wenkbrauwen helemaal hot waren? Gelukkig is dit tijd al even gepasseerd (al hebben we wel veel sympathie voor de nineties #mixedprints). Cara Delevingne laat ons zien hoe dé perfecte volle wenkbrauwen eruit kunnen zien en wij zijn dan ook overtuigd fan. Daarom testen wij de populaire wenkbrauw techniek: microblading.

Onze wenkbrauw techniek

Wenkbrauwen zijn dé uitblinkers van je gezicht en wij vinden het dan ook heel belangrijk om deze steeds in de picture te zetten. Ieder heeft zo zijn eigen gewoontes. Wij tekenen beiden onze wenkies dagelijks bij om wat kracht bij te zetten en de vorm optimaal te maken. Wenkbrauwpotloden zijn dus zeker een must-have in onze beautycase en we experimenteren ook geregeld met de laatste nieuwe trends wat betreft de wenkbrauwen. Zo probeerden we onlangs de Wunderbrow voor een semi-permanente look en vonden dit product meer dan geslaagd. Nu, wij hebben het beiden erg druk en de perfecte wenkies zijn niet op 1, 2, 3 getekend, dus kozen wij voor microblading!

GETEST: Microblading, hoe werkt het?

Microblading is een semi-permanente make-up techniek waarbij pigment in je huid wordt gebracht na het maken van haarfijne (pun intended) sneetjes. Door de natuurlijke vorm van de wenkbrauwhaartjes na te bootsen, oogt het resultaat veel natuurlijker dan een volledig getatoeëerde wenkbrauw.

Deze techniek is ideaal wie een harde wenkbrauw-tattoo een stap te ver vindt, maar niet elke dag met potlood of poeder aan de slag wil. Ook als je niet tevreden bent met de vorm van je wenkbrauwen of het volume, dan ben je misschien wel gebaat bij microblading.

Kortom: Microblading is hét godsgeschenk voor volle wenkbrauwen en er zijn geen risico’s aan verbonden.

Hoe start je met microblading?

Er is steeds voor het zetten van deze semi-permanente tattoo een soort van intake nodig. Hier worden je wensen besproken, qua shopping, dikte, kleur. Het is dus erg belangrijk op voorhand dit goed af te spreken! Bij Marlebeau in Sint-Truiden gaat een groot stuk van de tijd uit aan het correct afmeten, uittekenen en kiezen van kleur,… Iets wat we toch wel belangrijk vinden. We voelden ons dan ook helemaal in goede handen.

  • Marlebeau is een schoonheidsinstituut waar ze expert zijn in huidverbeteringen, (semi)-permanente make-up en figuurcorrectie en zelfs voor een ontspannende massage.

Dé perfecte wenkbrauw aftekenen voor mij om vervolgens een verfkleur te kiezenHet resultaat blijft zo een 1 tot 1,5 jaar zitten.

Hoe lang blijft microblading?

Het resultaat blijft zo een 1 tot 1,5 jaar zitten. Maar vervaagt wel over de maanden heen. Het resultaat blijft niet zo sterk als de eerste paar weken. De kleurintensiteit is na het plaatsen van deze semi-permanente tattoo erg intens. Na 1 tot 2 weken neemt de kleur af en nadien blijft nog 50% van het aangebrachte pigment over en ogen ze veel natuurlijker. Dus verschrik niet als je pas terugkeert van je specialist.

Is microblading pijnlijk?

Aangezien het een semi-permanente tattoo is is het niet helemaal pijnloos. Om mooi te zijn moet je dus wel een beetje pijn lijden. Het voelt aan als het maken van kleine krasjes in je huid, maar zeker goed te verdragen. De wenkbrauwen worden op voorhand ook verdooft met een verdovende crème.

“Het krassen voelde heel gek op de huid maar we eerwaarde het niet echt als helse pijn. Jolien van Marlebeau verdoofde ook goed onze wenkbrauwen, waardoor we er geen last van hadden.”

Microblading: voor & na – resultaat

Het resultaat is helemaal geslaagd en is zoals ik het me had voorgesteld. Ik heb als kind eens hakjes met een scheermesje in mijn wenkbrauwen gezet, omdat mij dat toen stoer leek #shameshame.  Hierdoor heb ik een lichte assymetrie mijn wenkbrauwen. Microblading dient enerzijds om mooie wenkbrauwen nog mooier te maken, maar ook om asymmetrie weg te kunnen nemen, om dunne wenkbrauwen (door langdurige epilatie) terug dikker te laten uitschijnen enzomaar voort. Microblading is voor mij ideaal, aangezien ik een heel druk leven heb en dus niet steeds te tijd heb om mijn wenkbrauwen steeds mooi bij te tekenen. Ik ben fan!” – Nele

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply