About Me

GETEST: De kleurenanalyse | Bepaal je persoonlijke kleurtype

24/10/2018

De kleuren die je draagt, bepalen je uitstraling. Een kleurenanalyse vertelt je welke kleuren bij jou passen en waarom. Is dat echt zo? Wij gaan de test aan en laten een kleurenanalyse bij onszelf doen bij Maison Beauté in Landen.

MAISON BEAUTE: Beauty & fashion

‘When beauty and fashion blend together’. Zo beschrijft Maison Beauté zichzelf . Dat is ook exact wat wij aanvoelde toen wij de boetiek binnenstapte.  Maison Beauté is een gezellig mini totaalconcept van fashion, beauty en lifestyle! Wil je je zelf dus eens helemaal laten verwennen? Dan ben je bij hen aan het juiste adres. Je kan hier terecht in het schoonheidssalon voor allerlei behandelingen waaronder gelaatsverzorgingen, make-up, hairstyling en massages, telkens met sterke focus op een goede huidverzorging. Hiervoor werken ze met het bekende Spaanse merk Germaine De Capuccini. Naast een beautybehandeling kan je shoppen in de gezellige boetiek. Best of both worlds, right?!

Wat is een kleurenanalyse?

Een kleurenanalyse is een éénmalige consult van een kleurenstyliste, die precies nagaat welke kleuren het beste bij je passen door het bekijken van jouw unieke combinatie van huid, haar en ogen. Aan de hand van kleurstalen wordt er bepaald welke tinten precies jouw eigen tinten zijn.

Het leuke aan de kleurenanalyse is dat het levenslang geldig is. Je kan niet plots veranderen naar een zomertype als je een wintertype bent. Zo kan je jouw outfits voor eens en voor altijd helemaal afstemmen op jouw persoonlijke kleurenprofiel.

Geen miskopen meer! Iedereen heeft wel enkele stuks in zijn kleerkast hangen waarvan je geen idee hebt hoe ze er zijn beland. Ben je niet zeker over een aankoop? Leg dan je kleurenkaart er langs. Als deze te erg afwijkt van jouw kleuren, dan kan je best twee keer nadenken of het wel écht jouw ding is.

Een kleurenanalyse vertelt niet enkel iets over de tinten die je kan aantrekken, maar ook over de kleur van je toekomstige bril, haarkleur en het dragen van accessoires.

Hoe werkt een kleurenanlayse?

 1. Je haar en kledij afdekken: De kleuren van je huid, je haar en je ogen van nature in harmonie. Daarom moet je tijdens de kleurenanalyse volledig terug reiken naar de basis: geen foundation. Je haar wordt afgedekt met een neutrale kleur en ook de kledij moet worden afgedekt, om zo geen externe invloeden te laten meespelen.
 2. Kennismaking: Voorkeuren overlopen (vragenlijst): voor het kleurenproces te doorlopen, wordt er eerst een vragenlijst ingevuld. Dit is om de klant te leren kennen en rekening te houden met bepaalde voorkeuren. Vragen zoals ‘welke kleuren draag je nu het liefst, wordt je gemakkelijk bruin of net niet,….’ .
 3. Kleuren bepalen: Dan begint het pas écht! De effectieve analyse. Met aparte kleurstalen worden de kleuren die het best bij je staan bepaalt. Per kleurenstaal zijn er telkesn 4 opties: lente, zomer, herfst en winter. Bij elke kleurenstaal kijken ze naar onze huid, hoe onze ogen oplichten (of net niet) en onze gelaatstrekken.
 4. Type bepalen: hét moment van de onthulling: zijn we een lente-, zomer-, herfst- of wintertype.
 5. Persoonlijke kleurenkaart: je krijgt een persoonlijke kleurenkaart na de bepaling van welk type je juist bent. Wij steken deze kaart standaard in onze handtas!

Lente-, zomer-, herfst of wintertype?

Het klinkt simpel, maar er zit een hele logica achter. Je hebt 16 verschillende mogelijkheden. Bv. een zomertype kan winterse invloeden hebben. Het kan dus zijn dat je niet een ‘puur’ type bent.

Nele – diepe herfst, invloeden winterkleuren

Altijd al gedacht dat ik een herfsttype zou zijn. Ik droeg als kind steeds mengkleuren zoals kaki, bordeaux, indien ik zelf kon bepalen wat ik kocht natuurlijk. Zo weet ik nog goed dat ik als kind een outfit moest aandoen met pure kleuren. Knal rode schoenen waren toen een nachtmerrie voor mij. De pure tinten waren niets voor mij, ik voelde mij hier helemaal niet lekker in. Naar eigen aanvoelen zat ik toen dus best goed in het inschatten van mijn kleurenpallet.

Omdat ik ook invloeden heb van de diepe winterkleuren, kan ik ook zwarttinten dragen. Zwart is voor mij echt een kleur waar ik me altijd(!) goed in voel. Ik draag zwart erg vaak als basis, waar ik vervolgens mijn outfit verder op afstel.

Ben jij dit? 

 • Warme ogen: Ga eens voor de spiegel staan en ga op zoek naar de warme gloed in je ogen. Ik heb groene ogen maar als je goed kijkt, kan ik ook geelgoude vlekjes erin terugvinden.
 • Haarkleur: Meestal zijn de haren van nature donker bij herfsttypes. Dit klopt bij mij volledig. Ik ben van oorsprong donkerblond, maar laat mijn haren momenteel erg oplichten.
 • Herfsttypes zijn bezige bijen en hardwerkende dames die van aanpakken weten. Sociaal en gezellig zijn de 2 sleutelwoorden voor dit type.
 • Gele ondertoon huid: de ondertoon van de huid (best te vinden aan de binnenkant van de pols of hals) heeft eerder een gele schijn

Tips voor herfsttypes

 • Ga voor gemengelde kleuren zoals okergeel, kaaigroen, roodbruin petrolblauw,…
 • Oogschaduw suggesties: Ga voor warme tinten zoals oker, warm bruine tinten, kaki, olijfkleur,…
 • Qua haarkleur ga je best voor: goudblond, goudbruin, kopertinten, wortelrood.
 • Ga voor handtassen, schoenen,  riemen en accessoires met een warme goed. Kies dus koperen en goude accenten en accessoires in natuurlijke materialen zoals leder.
 • Ga voor foundation met een gelige ondertoon (zoals ivoor bijvoorbeeld).
 • Lippenstift: pas op met fel rode lippen. De peachtinten zijn eerder je ding.
 • Kledingstylen die het beste bij je matchen: sportief, naturel, vlot, stoer, casual, etnisch/bohémien

Benieuwd hoe deze kleuren me staan?! In onze blogpost ‘OUTFIT: herfsttype of wintertype? Dit zijn de ideale kleuren!’ laat ik zien wat ik als eerst geshopt heb met mijn kleurenkaart!

Helena – Diepe winter, invloeden diepe herfstkleuren

Jap, het omgekeerde van Nele. Best wel grappig dus! Nu begrijpen we ook helemaal waarom we beiden vaak dezelfde tinten dragen, al leggen we onze accenten verschillend. Ik had zelf gegokt op een herft- of een wintertype. Vooral door mijn  felle ogen, donker haar en mijn voorliefde voor zwart. Ik vond zelf altijd dat lichte of pastel kleuren me eerder ‘flets’ maakten. De kleuranalyse bevestigd dit nu. Handig!

Ben jij dit?

 • Koele ogen: In de ogen van een wintertype komen vaak koel en puur bruin, blauw of grijs terug. Het oogwit is net iets witter en staat in contrast met de oogkleur. Een sterke blik dus.
 • haarkleur: Meestal zijn de haren ook donker bij wintertypes. Astinten gaan ons het best, kopertinten vermijden we best (whut?! Noted)
 • Wintertypes zouden zelfzeker en soms wat strenger overkomen. Ze zijn rechtlijnig en weten wat ze willen.
 • Roze ondertoon: de ondertoon van de huid (best te vinden aan de binnenkant van de pols of hals) heeft eerder een gele tot fushia schijn

Tips voor wintertypes

 • Ga voor zuivere en primaire kleuren zoals sparrengroen, kobaltblauw, bloedrood, citroengeel,…
 • Oogschaduw suggesties: Ga voor een koele basisharmonie. Tinten zoals antraciet, grijsbruin, groen en violet.
 • Als haarkleur kies je best voor haarkleuren met een assige weerschijn. Platina blond, asblond, asbruin of zwart zijn de aangeraden kleuren.
 • Ga voor handtassen, schoenen,  riemen en accessoires met een koele kleur en stem je best op elkaar af.
 • Ga voor foundation met een gelige ondertoon. (om net de rozige huid te compenseren)
 • Lippenstift: felrood, roze en bordeaux zijn the way to go.
 • Accessoires die wintertypes helemaal af gaan zijn geometrische vormen, statement ketting, grote horloges en XL oorbellen.

Benieuwd hoe ik de uitkomst van mijn kleurenanalyse toepas?! Wij gingen meteen shoppen bij Maison Beauté mét onze kleurenkaart in de hand. Ontdek welke outfit (en welke kleuren) ik geshopt heb in onze blogpost ‘OUTFIT: herfsttype of wintertype? Dit zijn de ideale kleuren.

 

Hoe lang duurt een kleurenanalyse?

Een kleurenanalyse duurt een uur tot anderhalf uur. Het is heel interessant om jezelf te leren kennen en te weten of je in de juiste richting zit tijdens het shoppen.

Onze ervaring

We stonden eerst nogal kritisch ten opzichte van deze analyse. Nu we weten hoe dit alles in zijn werk gaat, zijn we beiden overtuigd van de kracht van een kleurenanalyse. Het is dan echt gek hoe alles op zijn plaats valt: we herkenden ons helemaal toen Bianca van Maison Beauté ons type van kledingstijl en zelfs persoonlijkheid omschreef.

Onze ervaring hierbij kunnen we dan ook als positief omschrijven. Neem toch alles met een korrel zout. Draag nog altijd weer jij je comfortabel in voelt, en laat het resultaat van de kleuren analyse je vooral leiden als hulpmiddel. Zo stappen wij graag ook eens af van ons kleurenpallet. Zo draagt Nele graag ook eens lichte pasteltinten en Helena gaat stiekem voor donkere of mengkleuren.

Zelf een kleurenanalyse laten doen?

Wij lieten onze kleurenanalyse door Bianca van Maison Beauté doen. Zij is gespecialiseerd in kleur- en stijladvies. Ze neemt je mee in een aangename totaalervaring van het analyseren van kleuren.  Zeker een aanrader! Een basis kleurenanalyse kost 140 euro.

Shoppen met onze kleurenkaart

We voegen de daad bij het woord en hielden meteen een shoppingspree bij Maison Beauté mét onze kleurenkaart in de hand. Ontdek hoe dit gelukt is in onze blogpost ‘OUTFIT: herfsttype of wintertype? Dit zijn de ideale kleuren.

OUTFIT: herfsttype of wintertype? Dit zijn de ideale kleuren!

 

In Fashion by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply