About Me

GETEST: behandeling tegen cellulitis & plaatselijk vet | Deep Slim

15/07/2019

Eén van de meest besproken beauty topics bij de start van de zomer, is toch wel de behandeling tegen cellulitis of plaatselijk vet wat we graag zien verdwijnen als sneeuw voor de zon. De waarheid is dat we ons nergens hoeven om te schamen en we mogen trots zijn op wie we zijn. Maar heel vaak hebben we allemaal wel iets waar we ons onzeker over voelen of misschien liever anders zouden zien, die andere hoogstwaarschijnlijk niet eens opmerken. Het voornaamste is: je goed in je vel voelen.

Daarom zijn er toch behandelingen tegen cellulitis of plaatselijk vet waarmee we probleemzones  – al dan niet in ons hoofd – kunnen aanpakken, zonder grote ingrepen en op een natuurlijke manier. Wij testen dit keer de  ‘Deep Slim’, een behandeling bij Ikari in Antwerpen.

Onze “probleemzones”

Al is de benaming ‘probleemzone’ relatief en niet persé nodig. We gaan toch de test aan waar de meeste vragen rond en typische probleemzones zijn:

 1. De zone van de buik, het vet dat je er het moeilijkste vanaf krijgt. Het is vet dat zich langzaam aan heeft vastgezet en ondanks de vele buikoefeningen, zich niet wilt minderen.
 2. De zone van bovenbenen.

“Ik voel me soms onzeker over mijn bovenbenen. Ik ben niet dik, maar toch krijg ik die oh-zo-vervelende putjes is mijn benen niet weg, ondanks dat ik vaak sport en gezond probeer te eten.” – Nele

GESTEST: Deel Slim behandeling

We testen de Deep Slim techniek bij Ikari. Deze techniek werkt met ultrageluidsgolven. Deze golven gaan naar de diepere structuren waar het vet en vezellaag zich bevinden en gaat deze vervolgens opwarmen tot 60° Celsius. Deze temperatuur laat je vet smelten en helpt de onderliggende vezellaag aan te spannen.

Goed om weten:

 • Er komt geen verdoving aan te pas. De behandeling is zacht. Bij behandeling van cellulitis voelde de behandeling zelfs aan als een massage, waarbij er een rolbeweging voelbaar was. Relax time dus. Bij het werken op één bepaalde zone was er wel een  warmtesensaties in de diepte voelbaar. Dit kunnen we omschrijven als een warme gloed.
 • De behandeling duurt 30 tot 40 minuten, afhankelijk van de zone.
 • Je kan meteen weer aan het werk. Het is net zoals het laten epileren van je benen.
 • Er is herhaling nodig!
  • Er wordt verbetering beloofd, zeker bij plaatselijk vet, zie je al vanaf één maand na de behandeling. De behandeling herhalen is noodzakelijk, er zijn meer behandelingen nodig bij cellulitis dan bij plaatselijk vet. Afhankelijk van de zone en het gewenst resultaat, herhaal je drie tot zes keer.

Dit is de ideale behandeling als:

 • Je hebt kleine vetophopingen op buik, heupen hebt en/of hebt last van de zogenaamde “rijbroek”. Je bent verder eerder slank.
 • Je cellulitis en/of verslapte huid hebt.
 • Je reeds sport en gezond eet, maar wat extra hulp nodig hebt.
 • Je vet in moeilijke zones (zoals boven de knie), niet weg krijgt.

Onze ervaring

De behandeling zelf is een hele aangename behandeling. Het is eigenlijk zoals je nagels laten lakken, maar dan net wat anders. Of er nu werkelijk een resultaat is? Op de voor- en na foto’s zien wij niet erg veel verschil. Wat wij wel voelen is dat de eerder vastgekoekte vetjes lossen en kleiner lijken te zijn. De cellulites die we anders opvallend voelde, is nu precies minder of zachter geworden. De vetcellen lijken dus als het waren ‘vernietigd’.

Goed om te weten: indien je afvalt blijven de vetcellen normaliter zitten in de verkleinde vorm ervan. Indien je bijkomt zwellen deze vetcellen onmiddellijk terug op. Door de deep slim behandeling zullen er vetcellen volledig vernietigd zijn, waardoor je minder snel zal bijkomen op die plaatsen.

De prijs

 • Cellulitis en huidverslapping: € 250 voor één sessie.
 • Plaatselijke vetophoping: € 350 voor één sessie

Conclusie

De Deep Slim behandeling is snel en pijnloos. De zone die we willen aanpakken worden op voorhand goed bekeken en onder de loep genomen, waar de behandeling een verschil kan betekenen. Wij zien bij onszelf niet onmiddellijk een groot verschil, maar wij hebben dan ook maar kleine probleemzones, waardoor het verschil moeilijker zichtbaar is. Bovendien hebben we slechts 2 behandelingen laten doen en er worden er minstens 3 Deep Slim behandelingen aangeraden voor een top resultaat. We leken wel te ervaren dat het vetweefsel zachter leek te zijn als ervoor.

Heb je zelf interesse of wil je meer te weten komen wat er kan voor jou? Surf dan naar de website van Ikari Institute voor meer info!

In Beauty by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply