About Me

GETEST: anti-aging met collageen | Babor skincare

07/01/2020

Welke anti-aging producten werken nu écht? Waar moet je op letten bij het aankopen van anti-aging producten? Vanaf wanneer moet je anti-aging producten gebruiken? Allemaal vragen die bij ons – en vele van onze lezers – de kop opsteken. Het antwoord is niet helemaal eenduidig. Elke huid is anders. Maar gelukkig zijn er wel vertrouwde merken en producten die lief zijn voor de huid en ook nog eens doen wat ze beloven.

Daarom testen wij de anti-aging producten van Doctor Babor. Benieuwd? Lees snel verder!

Anti-aging producten, iets voor jou?

Op je 15e heeft je huid nog geen nood aan extra voedingsstoffen, maar vanaf je 20e gaat je huid er niet meer op vooruit gaan. Vanaf je 30e kunnen de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden, maar deze hebben zijn oorsprong in je twintigerjaren. Het is dus zeker nuttig als twintiger om je huid extra te verzorgen en te starten met aangepaste skincare.

Hét toverwoord blijft natuurlijk ‘hydrateren’. Of je nu een droge of een vette huid hebt, een goed gehydrateerde huid is minder gevoelig voor rimpels. Wat onthouden we? Op tijd beginnen dus, want je hebt hier alle baat bij.

Wat is Doctor Babor?

Het professionele huidverzorging gamma DOCTOR BABOR is precisie cosmetica ‘made in Germany’. We kunnen hier spreken van high performance recepturen van geselecteerde werkstoffen die deze producten bevatten, die Dr. Michal Babor in 1956 ontwikkelde. Tonnen ervaring dus, lijkt ons.

GETEST: Doctor Babor Lifting Cellular collagen booster serum en crème

In ons gebruikelijke beauty ritueel zit – zonder fout – een serum en een dagcrème. Omdat deze producten een wereld van verschil kunnen maken voor je huid, is het goed om te weten wat je huidtype is en welke producten hiervoor geschikt zijn.

De Lifting Cellular Collagen Booster Cream van Babor zal de huid strakker maken en verstevigen. De crème zorgt voor de correctie van rimpels en verminderende weefselstevigheid. Hello jeugdig strakke teint!

Zo werkt het:

Een multi-actief hyaluronzuurcomplex en maritiem collageen (jaja, een hele mond vol!) hydrateren de huid op intensieve wijze en ondersteunen de flexibiliteit van de huid en verbetert zo voelbaar de dichtheid en stevigheid van de huid.

Gebruik:

‘s Morgens en ‘s avonds na de reiniging op gezicht, hals en decolleté aanbrengen en licht inmasseren.

 

Om de anti-aging routine compleet te maken, gebruiken we de Babor Lifting Cellular V-Shape Serum: dit serum zorgt voor een steviger, gladder, geherdefinieerd gebied van kin en hals.

Zo werkt het:

Het Lift-Up extract uit edelweissstamcellen (for the record: edelweis is een bloem bekend om zijn krachtige werking. No worries, wij moesten het ook even opzoeken) herstelt de natuurlijke spanning en stevigheid van de huid. Daardoor wordt het gebied van hals & kin geherdefinieerd, verstrakt en verstevigd en de gezichtscontouren worden opgetild. Het gezichtsovaal, de V-vorm, ziet er individueel gehermodelleerd uit.

Gebruik:

Morgens en ‘s avonds na de reiniging op gezicht, hals en decolleté aanbrengen en licht inmasseren.

 

Onze ervaring

Intussen zijn we de crèmes al enkele maanden aan het gebruiken in combinatie. Bevinding? Onze huid doet het erg goed met deze combi! Na de reiniging met de HY-ÖL (lees meer hieronder) merken we een zijde zachte huid op. De rimpeltjes zijn er natuurlijk nog, maar lijken wel een beetje te vervagen en zich strakker te trekken, maar steeds met een aangenaam gevoel. Het is geen matterende crème (mocht je dit graag willen), dus hij glimt wel (zonder de huid vet te maken), maar dat zorgt net voor die stralende teint. Nog een groot pluspunt? De crème voelt erg voedend aan maar blijft toch luchtig op de huid. Het serum voelt zelfs nog lichter aan (met een zachte gel-structuur). Kortom: onze huid is er erg blij mee!

Gift set tip

Elk jaar komt er een limited edition uit van een Doctor Babor zet. Dit jaar bevat dit pakketje 2 lifting producten: de bestsellers, de Collagen Booster Cream en het V-Shape Serum – 100% lifting. Je krijgt er ook nog een leuk transparant reistasje bij.

Deze producten kosten normaal samen veel meer (de collagen booster cream komt zelfs op 96 euries). Dit pakket is verkrijgbaar voor €99,00. Goeie deal, toch?

Reiniging van de huid

Beginnen met de perfecte (anti-aging) skincare routine, start altijd met de juiste reiniging. Want een mooie huid is een schone huid. De werkstoffen van een crème of serum kunnen niet door het ‘vuile laagje’ op je huid doordringen. Resultaat: een doffe huid die snel veroudert. Ook als je geen make-up gebruikt, is reinigen noodzakelijk. De onzuiverheden die onvermijdelijk op je huid terechtkomen moeten verwijderd worden. Bottom line: don’t wake up in your make up! 

GETEST: HY-ÖL cleansing van Babor

Ons gezicht reinigen doen wij het liefst met een olie. Zo testen wij al eerder de reiningsolie van Kiehl’s en DHC cleasing olie. Wij zijn dus absolute fan van olie als reiniging (vanwege de snelheid én de goede werking).

De HY-ÖL cleansing heeft de natuurlijke reinigingskrachten van water en olie met elkaar verbonden en een op de cosmeticamarkt unieke 2-fasen dieptereiniging ontwikkeld, dit met ingrediënten zoals pure, natuurlijke oliën van soja, sesam en aardnoot.

Hoe gebruiken? 

De 2 pompjes zijn erg handig in gebruik: eerst starten met 2 pompjes van de HY-ÖL op de droge huid aan te brengen, dan 2 pompjes Phytoactive daaroverheen verdelen. Best met vochtig gemaakte vingers masseren, totdat er een melkachtige emulsie ontstaat. Nadien alles grondig verwijderen met water.

Bekijk hier onze IGTV video waar we de HY-ÖL gebruiken.

Onze ervaring

De HY-ÖL van babor kunnen we nu ook bij ons lijstje van favoriete reinigingsproducten toevoegen. De geur is neutraal, maar aangenaam en de werking is heel effectief. Nog een grote troef? De snelheid: elke dag onze huid reinigen kan soms een hele karwei zijn. Met een olie haal je veel tijd in! Ook die hoop watjes kan je met gebruik van de olie achterwege laten. Conclusie: Clean skin en wij helemaal happy!

Gebruik jij dagelijks anti-aging producten?

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply