About Me

Fijnere nachtrust? 5x stijlvol je slaapkamer verduisteren 

23/11/2022

Onderschat nooit het belang van een goede nachtrust. Je staat op met een blij humeur, je kan je beter concentreren en je bent productiever. Wist je trouwens dat slechts een kleine fractie daglicht je uit je slaap kan wekken? Besteed daarom voldoende aandacht aan de verduistering in je slaapkamer. Met behulp van onderstaande tips schijnt er in de ochtend geen straaltje naar binnen in je slaapkamer, maar blijft je kamer toch donker in stijl. Vind je het net fijn om gewekt te worden door wat zonlicht? Ook hier geven we de ideale oplossing voor! 

Gecontroleerde lichtinval met tussengordijnen 

Word je in de ochtend graag langzaam gewekt door wat zonlicht? Ga dan voor inbetween gordijnen.

Het woord ‘inbetween’ mag je hier gerust letterlijk nemen, want het is de ideale tussenoplossing. Je slaapt niet in een compleet verduisterde kamer, maar geniet van wat natuurlijk licht. Bovendien kijken je nieuwsgierige buren niet naar binnen, terwijl je interieur toch een extra touch krijgt. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in meerdere kleuren, zo bepaal je zelf welke sfeer je creëert. 

Complete duisternis met overgordijnen 

‘s Ochtends is het misschien niet aangenaam, maar overdag is natuurlijk licht in je kamer essentieel. Regel je daarom graag zelf de hoeveel daglicht, maar maakt het je makkelijk wakker in de ochtend? Ga dan voor een combinatie van inbetween gordijnen en verduisterende overgordijnen. Sluit deze alvorens je gaat slapen en geniet van een perfecte nachtrust. 

Tip: als je voor complete duisternis gaat zorg dan zeker voor een gezellig lampje in je kamer (om niet meteen het ‘grote’ licht te moeten aandoen – zie bv. op deze website)

Praktische oplossing: rolgordijnen

Net als inbetween gordijnen, zijn hun rollende variant een gelijkwaardige tussenoplossing. Je kiest zelf hoeveel daglicht er in je slaapkamer schijnt door ze simpelweg aan te passen. Zo creëer je de ideale combinatie van privacy en lichtinval! Toch liever complete duisternis in de ochtend? Kies dan voor semi-transparante, maar verduisterende rolgordijnen. Ook dit type gordijn vind je in meerdere kleuren, maten en materialen om ze volledig in je interieur te laten passen. Wist je trouwens dat ze bijdragen aan een thermische én akoestische isolatie? 

Zelfklevende dichtingen, tochtrol of tapijt 

Misschien minder voor de hand liggend, maar licht kan ook onder je deur binnenvallen. Zeer vervelend wanneer je van complete duisternis houdt! Ga in dit geval voor zelfklevende dichtingen. Liever een stijlvol alternatief? Kies dan voor een tochtrol of een dik tapijt. Net als gordijnen, vormen deze een leuk accent in je interieur. Doordat ze in alle maten en vormen verkrijgbaar zijn, kies je een oplossing volledig volgens je eigen voorkeuren. 

 

In Deco, Home by
Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply