About Me

ONZE FAVO: reinigingsolie voor het gezicht | must-have

25/01/2018

Tijdens ons bezoek aan de Pressdays in Antwerpen (= persdagen voor oa. bloggers waar je leuke nieuwigheden kan ontdekken) kwamen we erg boeiende producten tegen. Eentje die er voor ons bovenuit stak is de DEEP CLEANING OIL van DHC

Je huid reinigen is een super belangrijk avond (én ochtend-) ritueel dat we echt niet mogen overslaan. Maar af en toe heb je van die dagen (na een helse party of lui lekkere ladies night), dat je zo snel mogelijk je bed in wil kruipen. Geen zin meer om dan nog je gezicht te reinigen met allerlei producten… *moedzinktonsindeschoenen*

Maar wij hebben vanaf nu het ideale alternatief gevonden! Geen tientallen watjes meer gebruiken, maar slechts één product. Wij mochten de DEEP CLEANSING OIL van DHC uittesten en wij zijn – zwaar overtuigd – fan!

DEEP CLEANING OIL van DHC

DHC oftwel ‘Daigaku Honyaku Center’ is een Japans merk wat zich specialiseert in huidverzorging. In het begin had DHC slechts enkele producten op de markt, maar intussen is hun assortiment sterk uitgebreid.

Good to know: deze reinigingsolie is de bestseller van DHC!

Door de geweldige werking van olijfolie in combinatie met vitamine E, zorgt de olie ervoor dat je perfect en op een eenvoudige wijze je gezicht helemaal schoon krijgt. We waren echt onder de indruk hoe makkelijk de make-up verdween. Ja, zelfs die waterproof mascara.

YES! Deze olie is geschikt voor alle huidtypes, bevat geen toegevoegde parfum, kleurstoffen en paraben.

HOW TO

 1. Druk  één of twee keer op het pompje. Twee à drie keer als je zware make-up hebt aangebracht tijdens een avondje stappen.
 2. Breng de olie droog aan op je huid (nee, vooral spoelen is dus niet nodig.) #tijdsparen
 3. Maak hierbij cirkelvormingen bewegingen over je hele gelaat. Eindig met het reinigen van je ogen. Blijf zachtjes wrijven totdat je voelt dat alle mascara resten weg zijn.
 4. Spoel af met water.

Deep Cleaning Oil – 17,90 euro voor 70ml & 33,50 euro voor 200ml

Resultaat

Onze huid is in een mum van tijd zuiver! Tel hiervoor ongeveer een 2 tot 4 minuten, afhankelijk van of je lichte, of best wel opvallende make-up hebt aangebracht.

Na het reinigen was er zo goed als geen klontertje mascara of andere make-up te vinden. (Op voorwaarde dat je wel goed je wimpers aanpakt, in cirkelvormende bewegingen!). Als je écht zeker wil zijn, kan je met een watje nog extra reinigen met een reinigende gel of micellair water en de olie als eerste stap gebruiken. Maar in principe is dit niet nodig.

Pluspunten:

 • Het gaat enorm snel: reiniging van je gezicht , lippen én ogen
 • Je kan het makkelijk gebruiken onder de douche of aan de wasbak
 • De olie droogt de huid niet uit, maar is net heel voedend
 • Je komt er best lang mee toe
 • Geen ‘olielaag’-gevoel na het aanbrengen

Zouden we het product opnieuw kopen?

Ja, ja, jaaa! We zijn onze reserves al aan het aanleggen, want wij willen stiekem niet meer zonder dit product vallen.

Het product voelt zalig zacht en mild aan bij het aanbrengen. Na het spoelen van je gezicht voelt je huid heel erg fris en gekalmeerd én zonder enige tekenen van uitdroging. En nee, er blijft ook geen ‘vettig’ laagje over. Vaak wordt er gedacht dat olie een laagje nalaat op je huid, wat dan weer zorgt voor extra puistjes en andere onzuiverheden, maar dit is echt een misvatting. Met een reinigingsolie als de deze kan je ze zeker van zijn dat je huid na het reinigen zijdezacht aanvoelt zonder dat voelbare olielaagje!

Helena’s score: 8,5/10

“Deze gezichtsreiniger is écht heel erg goed: zacht voor mijn huid en het gaat snel. Maar aangezien ik dagelijks nogal redelijk wat make-up draag, en zeker zware mascara aanbreng, zijn niet steeds alle restjes van mijn ogen verwijderd. Waardoor ik soms nog wel eens naar een watje grijp. Maar het is de perfecte eerste stap in mijn reigingingsritueel, die ik af en toe dan eens aanvul met een ander rienigingsproduct.”

Nele’s score: 9/10

“Ik heb deze reinigingsolie al heel wat mensen aanbevolen. Dit is voor mij het beste product om mijn hele gezicht te reinigen dat ik al heb gehad. Alle make-up resten zijn weg, ik blijf over met een gave huid zonder het vettig te maken. Ideaal toch! #absurdgrotefan!”

Psst: Toch je verzorgingsritueel nog uitbreiden?! Er is nu ook een DHC Soap Bar voor de ideale reiniging. Zónder trekkerig gevoel!

 

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

3 Comments

 • Malou | Blonde Blossom

  Dit klinkt geweldig! Ik gebruik altijd de Beauty Balm van Lyon’s Leaf, dat is een beetje een zelfde soort product. Ik vind dat echt heerlijk! Malou x

  25/01/2018 at 22:31 Reply
 • Kk

  Interessant!! Waar kan je deze reinigingsolie aankopen?

  31/01/2018 at 18:34 Reply
  • Nele

   Dit kan in de Ici Paris XL x

   02/02/2018 at 15:22 Reply

  Leave a Reply