About Me

FASHIONTIP: DONC Label

05/01/2018

Statements maken met een leuk opschrift, ja, daar zijn we zot van. Misschien is je dit de laatste maanden zelfs opgevallen? Want zeg nu zelf: hoe leuk is het om een T-shirt of sweater of zelfs muts te dragen waar een quote op staat waar jij je helemaal in vindt. #wearewhatwewear 

NICE TO MEET YOU DONC LABEL!

Donc sweater – 31,99 €

Dit Belgische label is een nieuw merk dat opgestart is in 2016. Vandaar de “Est.MMXVI” op de trui. Altijd leuk als er ‘verborgen’ verwijzingen worden gemaakt naar de oorsprong, toch?!

Et alors? Donc? Yaz, Donc komt van het franse woord ‘dus’. Het is een eenvoudig, maar dan ook erg krachtig statement dat we hiermee willen maken. We zijn dan wel girlies en ja, het is soms zo dat we rond de pot draaien (eerder per uitzonder uiteraard ;-)). Maar als het er echt om gaat, dan willen we wel weten hoe het zit. We staan ons mannetje heus wel. Dan slaan we met onze vuist op tafel (zo feministisch als we zijn) en vragen we ‘Awel, hoe zit het?!’

Less is more

Soms gaan we eens graag over the top met glitter of een lange maxidress (lees: TREND: glitter oogschaduw), al vinden we dat we het ‘less is more’ gegeven zeker niet mogen vergeten. Haal die basic jeansbroek dus maar snel uit de kast!

‘Donc’ zorgt er bovendien voor dat hun ‘less is more’ sweaters, shirts en hoodies een zekere elegantie uitstralen door het gebruik van een minimalistische esthetiek. En geef toe: ze zijn hier toch wel dik in geslaagd!

HOW TO WEAR: donc sweater

Het combineren met een sweater met daarop een quote of woord is ein-de-loos, net zoals je een bepaald T-shirt op wel 20 verschillende manieren kan dragen. Je kan hier zelf in bepalen waar jouw stijl het beste bij aansluit én niet te vergeten, voor welke gelegenheid je dit item wil aantrekken (shopnamiddag, vriendinnendiner of eerder het bezoeken van een kerstmarkt of zelfs een familiefeestje)?

1. Classy vestje

Ben je eerder een classy type? Dan kan je gaan voor een los gekleed vestje op deze sweater. Te gecentreerde vestjes zijn niet ideaal bij een sweater aangezien je dan wat op elkaar wordt geduwd (mouwen te nauw) én als je je zelf niet comfortabel voelt, dan merk je dit ook in je self confidence.

Gestreept vestje – Pull&Bear

 

2. Sjaals

Geen zin om een jas, cape, sjaal aan te trekken? Ga dan gewoon een leuke sjaal. Zeker als het wat zachtere temperaturen zijn. Doe dan wel een laagje extra aan onder je sweater.

Geruite sjaal – H&M

Te koud?  Maar wil je toch als een ijsbeer een kerstmarkt rocken met je nieuwste sjaal en sweater?
TIP: Ga voor thermisch ondergoed, geen grap. Nele is hier expert in omdat ze met thermisch ondergoed meerdere nachtshiften op pukkelpop overleefd heeft. Met al uw vragen over thermisch ondergoed: 1 adres!

3. Outgoing outfit

Familiefeestje knallen met Donc of ga je voor een beschonken avond op een of andere nieuwjaarsborrel (hihi, count us in!). Kies dan voor een rok of een kleedje onder deze sweater. Stoer maar tegelijkertijd ook chique. Totally Nelly dus #sportyspice. Een ietwat feestelijker of shiny jasje ter afwerking, dat lijkt ons wel wat. Jasje, tasje, hakje!

Shiny jas – Laperla Glitter, Glitter heels – Decadence De Luxe, Kleed – H&M, Handtas – Divine

JAP, klaar voor die nieuwjaarsrecepties! Laat ze maar komen 😀

SHOP SHOP, TILL YOU DROP

Ben je gek van één van deze looks of van ze allemaal? Of wil je misschien een statement maken? Ga dan snel eens een oogje werpen op de leuke collectie van Donc.

 

PSSSSTTTT, EEN NIEUWTJE: na de winter gaan DONC zowel jeanshemdjes als sweatpants lanceren!

 

 

 

 

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

1 Comment

  • Jouvence

    Erg leuke trui!

    05/01/2018 at 21:47 Reply
  • Leave a Reply