About Me

EYEWEAR: fashion statement? Ga voor een bril! | Ana Hickmann

07/02/2019

Een bril is al lang niet meer enkel een functioneel item om beter te zien. Al enkele jaren heeft de bril een heuse opmars gemaakt in de fashion wereld en is het een ware trend geworden. Wij kiezen dan ook graag voor een iets opvallender model van het stijlvolle merk Ana Hickmann. We zijn heel erg fan van dit merk, aangezien het de uitstraling en kwaliteit heeft van een mix van Ray Ban, Gucci en zelfs Dior brillen, met een toch vriendelijk prijskaartje.

Een bril op sterkte of niet?

Zin om karakter toe te voegen aan je look? Om dit fashion statement te maken hoef je zelfs geen optische bril te dragen. Zowel glazen op sterkte als gewone glazen kunnen in de bril naar keuze. Ook de juiste zonnebril kan je look heel wat kracht en attitude bijzetten. Kies een zonnebril naar jouw stijl en houding. Mag het flink opvallen? Kies dan voor een grote zonnebril. Draag je vaak lenzen? Kies dan liever voor eentje zonder sterkte. Wij kozen voor een optische bril én zonnebril. Die wij gingen shoppen bij Optic Markt in Sint-Truiden.

NELE’S BRIL – Subtiele geometrie

Subtiel, maar toch speciaal. Zo beschrijf ik mijn bril op sterkte.

Een zwaar montuur op je neus? Dat is zó 2017, 2016, uhm 2015. Tegenwoordig gaan we allemaal voor licht, subtiel en liefst ook nog in een hippe metaaltint zoals rosé of champagne. Ik koos voor het nieuwste subtiel model van Ana Hickmann met goude en zwarte afwerking. Wil je helemaal on trend zijn? Dan kies je voor een geometrische vorm: van rond tot vierkant of zelfs zeshoekig: het kan allemaal!

Laat het nu toeval zijn of niet, de 6-hoekige vormen laten mij niet los #FMMlogo.

“Tegenwoordig gaan we allemaal voor licht, subtiel en liefst ook nog in een hippe metaaltint zoals rosé of champagne.”

“Ik kreeg al erg veel complimentjes over mijn bril en iedereen wil hem ook eens gepast hebben. Helemaal te begrijpen dan ook: zo een geweldig exemplaar #stoefstoef. Het valt mij hierbij op dat de meerderheid van de mensen die hebben gepast, goed matchen bij dit montuur. Een montuur dat erg toegankelijk is, zo blijkt!”

Ik ben geen lenzendrager (al ga ik in de toekomst er wel eens naar kijken, omdat het toch handig kan zijn), dus met dit montuurtje zie je mij dagelijks paraderen.

HELENA’S BRIL: vlindermontuur met neusbrug

Een bril shoppen: ik vind het persoonlijk één van de moeilijkste items om te kiezen. Zoveel opties en modellen. Waar beginnen? Ik draag intussen al 18 jaar (!) een bril, dus ik ben er intussen wel al iets handiger in geworden. Weten welke modellen je staan vergemakkelijken dit proces: welke vorm staat bij de vorm van mijn gezicht, welke kleuren zie ik graag en wat kan er met mijn sterkte. Want ja, ook met dat laatste moet ik rekening houden. Met een stevige sterkte van -7,25, moet de dikke glazen die in de bril gaan komen er nu eenmaal bijnemen.

“Met een stevige sterkte van -7,25, moet je wel rekening houden met de dikke glazen die in de bril gaan komen.”

“Al een tijdje had ik mijn oog, letterlijk, op een bril met neusbrug. Very hipster, i know. Toen vond ik de bril van Ana Hickmann met elegant vlindervorm mét neusbrug, die het model toch erg stijlvol maakt. Een schot in de roos dus. De bril is goud-rosé kleurig een warme kleur die goed past bij de tint van mijn gezicht. Gelukkig had deze bril ook een dikker montuur, waardoor de glazen eerder achter de rand van de bril zitten.”

NELE’S ZONNEBRIL: Geometrisch goud

Geometrische vormen passen nu eenmaal goed bij mijn gezichtsvorm. Ik heb een harde kaaklijn, maar een zacht gezicht waardoor ik een hoekig montuur wel verdraag.

DON’T DO: heb je een erg scherp en spits gezicht, dan ga je beter niet voor een hoekig model. Dan maak je je gezicht te puntig. Ga eerder voor een zacht neutraal model.

“Ik koos gekleurde glazen met warme bruin tinten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de koelere blauwe tinten, maar in de winter draag ik liever de warme tint.

TIP: een zonnebril voor de winter? Kies voor warme tinten om toch wat kleur te brengen aan je niet-gebruinde gezicht. In de zomer kan je al eens gaan voor opvallend gekleurde glazen!

HELENA’S ZONNEBRIL: elegant zwart met goud

Net zoals de geometrische vormen terugkomen bij Nele, komt er hier weer een vlindervorm terug. Een zonnebril mag overigens groot zijn voor mij. Hoe groter, hoe liever.

TIP: wil je een echte statement maken met je zonnebril? Ga dan voor een groot model! Hoe opvallender, hoe beter.

“Ik ben hé-le-maal verliefd op deze zonnebril. Bij het minste straaltje zon – ook in de winter – gaat hij mee. Handig, want de zonnebril past bij werkelijk elke outfit. Door zijn elegante zwart met gouden afwerking hoef ik niet af te stemmen op kleur. Het liefst draag ik wel gouden juwelen en details als ik de bril draag.”

TIP: om een zonnebril te dragen hoef je niet altijd te wachten op de zon. Draag de bril als fashion item om je look nog mysterieuzer te maken.

De kleur van de glazen zijn een streling voor het oog (punt intended!): de zachte kleur zwart met een subtiel bruin verloop is erg aangenaam voor de ogen en geeft de kleuren rondom me weer in warme tinten.

Ana Hickmann? Wij zijn fan!

De Hickmann zonnebrillen zijn exclusief én toch lief voor onze portemonnee. Een montuur vind je er voor +- 200 euro. Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste Hickmann modellen? Like zeker de Facebook pagina van Go Eyewear! De brillen zijn te verkrijgen bij Optic Markt in Sint-Truiden. Meer adressen kan je vinden op de Facebook pagina van Go Eyewear.

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply