About Me

ECO: earth day vieren met Sodastream

20/04/2022
Sta jij al genoeg stil bij de zorg van onze planeet? Of wil je het in de toekomst nog meer doen? Dan is nu vrijdag, 22 april ‘Dag van de Aarde‘ een heel mooi (her)startpunt om éxtra te denken aan onze moeder natuur. Iedereen kan zijn steentje bijdragen, want elke actie ondernemen telt!

Start eenvoudig: zo help je het milieu een handje

Er zijn héél wat dingen die je kan doen om het milieu een handje te helpen. Vergeet niet: ook de kleine veranderingen maken soms een groot verschil. Zo zetten we enkele simpele tips op een rijtje, die soms tóch nog vergeten worden:
 • Neem de fiets in plaats van de auto. Het is daarnaast ook nog eens goed voor je gezondheid én de portemonnee.
 • Poets je tanden onder douche (water zuiveren kost veel energie, dus ga duurzaam om met water).
 • Doe je lampen uit overdag (of wanneer je nog perfect kan zien binnenshuis). Vaak is het ‘gezellig’, maar is het ook echt nodig?
 • Is je GSM opgeladen? Trek dan de stekker uit! Geef toe: je telefoon hangt vaak veel langer aan de lader dan nodig is.
 • Eet minder vlees. De productie van dierlijke producten zorgen voor heel veel uitstoot van broeikasgassen, deze zorgen voor opwarming van de aarde. Ook wordt veel regenwoud gekapt voor voer voor sommige dieren.
 • Vergeet je afval niet te scheiden. Recyclebare dingen, zoals plastic, glas en papier, kunnen dan ook echt worden gerecycled. Als dit niet is gescheiden, wordt er meer ‘’verbrandt’’ en is er dus ook meer CO2 uitstoot.
 • Go vintage! Het maken van kledij zorgt voor veel CO2 uitstoot. Geef je kledij een tweede leven door het te verkopen (bv. Vinted) of aan een kringloopwinkel te doneren.

Earth day met Sodastraem 

De meeste onder jullie kennen ze al. If not: hoogtijd om het merk te leren kennen: SodaStream. Een absolute meerwaarde als het gaat om een verandering te brengen in de wereld en minder plastic te gebruiken. Sodastream maakt frisdrank in plastic wegwerpflessen overbodig én zij maken van ‘earth day’ ook nog eens ‘de Maand van de Aarde’. Omdat dit topic zijn aandacht zeker verdient!

Net als vorig jaar lanceerde SodaStream wereldwijd een Earth Day-video, met deze keer opnieuw een Amerikaanse superster in de hoofdrol (net zoals vorig jaar)! Kijk snel in de video wie het bekende hoofdpersonage is. Herken je hem? 😉

WIN WIN WIN * wedstrijd gesloten*

It’s your lucky day! Want je kan niet alleen jouw steentje bijdragen voor het milieu, maar bovenop ook nog eens een SodaStream winnen (whut!?). En niet zomaar eentje, je kan het ART-bruiswatertoestel winnen! Hoe? Lees hieronder snel verder!

Zo kan je een SodaStream winnen

 1. Volg @fivemoreminutes_blog op Instagram
 2. Stuur een mail naar hello@fivemoreminutes.be met het antwoord op volgende vragen:
  • Dit jaar wil Sodastream extra aandacht geven aan het redden van een bepaald dier. Welk dier is dit? (TIP: bekijk de video voor het antwoord!)
  • Schiftingsvraag: hoeveel deelnames zullen er plaatsvinden vóór zondag 24/04/2022?
  • Wat is jouw voor- en achternaam en jouw e-mail adres waarop we je kunnen bereiken als je gewonnen hebt?

De winnaar zal persoonlijk op de hoogte gebracht worden op 25/04/2022.
* Deze wedstrijd is intussen gesloten*

Good luck!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply