About Me

GETEST: deze zelfbruiners werken écht en zonder strepen

18/02/2020

Al vinden we dat het winter seizoen zijn absolute charmes heeft, toch is er één hekel puntje waar wij vaak mee struggelen: de tijd van de witte benen (lees: melkflessen)… of toch niet? Een goede zelfbruiner (zonder strepen) zorgt voor een natuurlijke bruine gloed. Een lifesaver als je het ons vraagt!

Wanted: Zelfbruiners die echt werken

We zijn steeds op zoek naar zelfbruiners die écht werken en een mooie kleur geven. Want zonnebanken of zonnen is uitermate slecht voor je huid. Ondertussen zijn er al wat goede alternatieven op de markt voor bruinen zonder zon. Eentje daarvan is het merk Marc Inbane. Het strakke zwarte design van het merk springt meteen in het oog. Marc Inbane pronkt met een breed zelfbruiner gamma, telkens met een gericht doel voor de huid. Maar doet het merk ook wat het belooft? Lees snel verder!

Marc Inbane zelfbruiners

Natural tanning spray – Marc Inbane

Zelfbruiners zijn op veel plaatsen te vinden, maar er is veel verschil in kwaliteit en resultaat. De ene zorgt voor een eerder oranje gloed (dit zijn vaak de té goedkope producten) en sommige geven dan weer strepen.

Deze tanning spray is de hoogvlieger van Marc Inbane die al vele jaren meegaat (dan weet je eigenlijk al dat het een kwalitatief product is en geen trend). Deze spray is heel eenvoudig aan te brengen door te sprayen en zorgt voor een gezonde, natuurlijk egaal gebruinde huid. Zonder strepen! 

Het product is verrijkt met plantaardige, voedende en authentieke ingrediënten waaronder Aloë Vera en Ginkgo. De natural tanning spray van Marc Inbane is ontwikkeld voor frequent gebruik, droogt snel, geeft geen vlekken of strepen en is helemaal veilig.

Marc Inbane zelfbruiner natural spray

REVIEW: ervaring met de tanning spray – Marc Inbane

Strepen?

De tanning spray van Marc Inbane  trekt zoals de meeste andere zelfbruiners vlotjes in en de diffuser zorgt ervoor dat de spray mooi verdeeld wordt en in niet te grote hoeveelheden op je huid wordt gespoten. Want net dit zorgt ervoor dat je lijnen en strepen gaat krijgen en dit is echt dé nachtmerrie voor zelfbruiner-gebruikers. Liefst gebruiken we hier wel de typische handschoen om de spray nog eens mooi te verdelen. Zo voorkom je het best de strepen.

Geurtje?

Is deze zelfbruiner geurloos? Nee, niet helemaal, maar de typische geur die je in vele zelfbruiners terug kan vinden is weinig aanwezig. Vooral op het begin kan je de geur even opmerken, maar al snel trekt deze weg. Voor de geur moet je het zeker niet laten vinden wij.

Hoelang blijft de kleur?

Ook de kleur van de zelfbruiner heeft een warme bruine gloed, zoals het hoort, van een oranje gloed is geen sprake, gelukkig maar!

De houdbaarheid van de kleur zelf mocht voor ons wel iets langer. De kleur hield bij ons zo’n 3 dagen. Maar let’s be honest: een spray die langer zou houden, kan ook weer gevaarlijk zijn voor je huid. Plus, je kan de bruine gloed wel onderhouden door af en toe bij te sprayen.

Ervaring Helena

“Ik heb best een bleke huid. Mijn benen zijn dus echte ‘melkflessen’ in de winter en dan is het niet altijd even handig om een feestelijk jurkje aan te trekken. Zonnebanken doe ik absoluut niet, aangezien het erg ongezond is voor de huid. Daarom grijp ik al snel naar een zelfbruiner. Intussen heb ik er ook heel wat geprobeerd, met soms de gevolgen vandien (lees: strepen, wortel kleur of vlekken). Maar gelukkig zijn er tegenwoordig goede sprays op de markt en dit is er – absoluut – één van. Ik snap helemaal dat deze spray het stokpaardje is van Marc Inbane.” – Helena

Voor en na foto

voor en na foto mark inbane zelfbruiner

Voor & na van Nele

Ervaring Nele

“De spray is heel eenvoudig in gebruik. Ik gebruikte het washandje van Marc Inbane om de spray te verdelen over mijn benen. De textuur van de spray verspreidde zich vlotjes zonder strepen te maken. Als test smeerde ik één been in met de zelfbruiner (zie pijl) en het verschil in tint tussen mijn twee benen was dan ook wel aanzienlijk. Vervolgens smeerde ik het andere been in, want één bruin been is het toch ook niet echt. #hehe” – Nele

Tinted moisturizer – Marc Inbane

Een nieuw product van Marc Inbane is ‘Le Teint’. Een getinte moisterizer met SPF en nog een heleboel andere voordelen. Het is een luxe, vochtinbrengende gekleurde dagcrème die zorgt voor een stralende huid en de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien zorgt het ingrediënt Bronzyl ervoor dat je het bruine kleurtje wat je hebt opgedaan (door de zon of door een tanning product) langer blijft. Ook zal de dagcrème de vochtbalans van je huid optimaliseren.

De crème is olievrij en geschikt voor ieder huidtype, zelfs de gevoelige huid.

Marc Inbane zelfbruiners

 

Perle de soleil: bruiningsdruppels – Marc Inbane (onze favo!)

Bruiningsdruppels waren niet helemaal nieuw voor ons, maar de druppels in dit stijlvolle jasje vonden we toch erg interessant uitzien! Op eerste zicht ziet de verpakking er uit als een luxe ‘pen’. Het is dé zelfbruining op maat voor je gezicht! Niet verwonderlijk dus dat dit product een award won. Na het testen van de pen, is ons duidelijk waarom.

Marc Inbane zelfbruiner drops

Hoe te gebruiken?

  1. Reining je gezicht
  2. Meng enkele bruiningsdruppels in een dagcrème of foundation (zoals bijvoorbeeld ‘La hydratan’ – zie ensemble set) in je handpalm.
  3. Smeer het mengsel gelijkmatig over je gezicht én je hals.
  4. Was je handen goed
  5. Het resultaat is een egale en zongebruinde gloed

Goed om te weten: bepaal zelf je kleur

Je bepaalt helemaal zelf de dosering, waardoor je je teint beter kan afstemmen op je eigen huidtype. Wij mengen steeds 2 druppeltjes door onze dagcrème voor een subtiele gebruinde teint. De drops gaan naast dat ze je een mooie gloed geven, ook hydrateren en bovendien wordt het natuurlijke melanine proces gestimuleerd.

REVIEW: ervaring met de bruiningsdruppels – Marc Inbane

Strepen? 

We kregen veel vragen van mensen op onze stories of deze drops (zoals vele andere bruiningsproducten) geen strepen geven. Dit kunnen we helemaal ontkrachten. Deze drops voor het gezicht geven géén strepen. Doordat je de drops mengt met je dagcrème en deze gelijkmatig kan verdelen over je gezicht, ontstaan er geen strepen. We brengen de dagcrème (inclusief drops) al cirkelend aan op ons gelaat.

Geurtje? 

Wij vinden dat de typische zelfbruiningsgeur bij de bruiningdruppels haast niet aanwezig is. Enkel bij het begin van het aanbrengen merk je de geur lichtjes op. Vaak is het zo dat de dag na het gebruik van een zelfbruiner dat typische geurtje merkbaar is en dat is bij deze druppels absoluut niet het geval. Wat een treffer!

Niet onbelangrijk:

De Marc Inbane werken enkel met vegan formules. De zelfbruiners zijn dus gemaakt met natuurlijke ingrediënten en is helemaal cruelty free. OEF.

Marc Inbane zelfbruiner drops

Gift set inspiratie: Ensemble set + Free clutch

Leuke giftsets zijn altijd mooi meegenomen. In deze set zit de dagcrème La hydraten samen met de award winnende perle de soleil (bruiningsdruppels) in een super leuke clutch (ter waarde van 19,95 euro). De giftset komt op € 74,90. Een ferm cadeau met een nog fermere inhoud!

Gebruik jij af en toe een zelfbruiner?

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

Leave a Reply