About Me

DECO: de ultieme opruimtips

30/07/2018

Je kent het wel: het heen en weer laten slingeren van allerlei leuke prullen- en hebbedingetjes. Je lippenstift die je al zo lang kwijt was, deze vervolgens terugvinden in een oude handtas, of die polaroid foto’s die je nog in een fotoalbum wil plakken. De geluksmomentjes van deze spullen plots terug te vinden wegen toch vaak niet op tegen een netjes opgeruimd en gestructureerd huishouden. We zijn toch nét iets minder lang bezig met zoeken naar onze spullen.

Daarbij: beiden houden we van een strakke stijl met af en toe erg fleurige accenten. Alles wat functioneel dient te zijn, houden we het liefst basic en strak. Hoe houden wij ons huis op orde?! Wij geven tips!


1. Weggooien = essentieel

Start met de essentie: weggooien. Als je iets niet meer nodig hebt, leg het dan niet snel op het aanrecht, of op de kast, maar maak er een gewoonte van om iets meteen weg te gooien. Ook tijdens het opruimen is weggooien fundamenteel. Denk eerst “heb ik dit wel echt nodig?” Hoe moeilijk het soms ook is, soms moet je dingen leren loslaten. Ken je dat, dat heen en weer laten slingeren van allerlei leuke prullen- en hebbedingetjes. Wij hebben het hier zelf toch best moeilijk mee, maar af en toe moet je toch de knoop doorhakken, want we willen niet eindigen zoals die massa-hamsteraars die leven op een vuilnisbelt #amerikaansereality.

Orden je huis zo, dat je snel aan de vuilbak kan. Moet je eerst 3 kasten opmaken om aan je vuilbak te geraken? Dan neemt de kans dat je iets meteen weggooit al sneller af. Plaats niet alleen een vuilbak in je keuken, maar ook in je badkamer, kantoor en kamer. Kies het juiste model in elke kamer. Er zijn heel flashy pedaalemmers of handige vuilbakjes die geen afbraak doen aan je interieur. Sommige vuilbakken zien er tegenwoordig zelfs niet meer uit als een vuilbak, maar eerder een design stuk.

Weggooi-tip: heb je moeite om afscheid te nemen van iets of iets weg te gooien? Stel jezelf dan de vraag “heb ik dit het laatste jaar gebruikt/bekeken?” Is het antwoord “Nee”, dan is de kans groot dat het makkelijk weggegooid kan worden.

Brantania – Bo Touch Bin


2. Opruimen in de keuken

Je keuken netjes houden is niet altijd even gemakkelijk. Er wordt in gekookt, gewassen en vaak ook de boodschappen bewaart. De key is om te starten met efficiënt te ordenen, liefst doen wij dit op een stijlvolle manier.

Introducing: de stapelbare voorraadbussen. Pasta’s in alle soorten, zaden, cornflakes, kan je ook in plaats van die lelijke opvallende – veel te drukke – dozen ook stockeren in minimalistische voorraadbussen. Hoe satisfying is het als je etenswaren kan bewaren in dezelfde soorten bussen. Wij houden van de variatie tussen grote en kleinere bewaardozen omdat je deze ook leuk kan stapelen en zo je keuken wat leven in kan blazen, met toch de nodige structuur. Op deze manier bespaar je bovendien ruimte, omdat je in de hoogte werkt.


Brabantia – Mint voorraadbussen

Je afval scheiden in de keuken is van groot belang. Maak bv. een schoonmaakstation onder je wasbak en gebruik verschillende prullenbakjes om te sorteren. Werk bv. met verschillende kleuren. Wat dacht je van een flashy gele of trendy rode vuilbak?

Gebruik de muren: in de keuken is niet altijd even veel plek om netjes te werken. Vergeet daarom zeker ook de muren niet juist te benutten in je keuken. Hang je pannen, kruidenrekje of potjes tegen de muur. Vul aan met inspirerende kadertjes én je creëert meteen een frisse keukensfeer!


3. Opruimen in de badkamer

Aaah, de badkamer. Voor mij (Helena) het grootste issue: want hey, al die make-up en skincare producten moeten een plaatsje krijgen waar je snel aan kan! Maar Nele geeft de ultieme oplossing: een must-have voor ons zijn dan de organizers voor onze juwelen en make-up. Je hebt ze in alle vormen en formaten, maar beiden gaan we voor het strakke ontwerp. Voor de doorschijnende plastic organizers. Deze kan je haast overal vinden, zowel online als in de winkels en bestaan in verschillende vormen.

Bol.com – make-up organiser

Nele: ‘Ik heb een verslaving aan het kopen van doorschijnende organizers. Ik koop ze in verschillende winkels als ik ze ‘toevallig’ tegenkom: van de New Look, Hema, Pull & Bear tot zelfs de Primark.’

Helena: ‘Wat ook heel handig is zijn doosjes waar je alles en nog wat in kan stockeren.  Hierdoor oogt je kast ook heel wat ordelijker. Bovendien zijn heel budgetproof. Nu nog leren om dan ook alles werkelijk meteen in die doosjes te ordenen, en we zijn er ;-)!’

Hema – 3-pak kartonnen dozen

Verzamel je make-up en skincare essentials samen in één toiletzak. Zo heb je de spullen die je elke dag nodig hebt altijd bij elkaar én zitten je meest belangrijke spullen bij elkaar. Praktisch voor on the go!

Etsy – flamingo make-up tas

Wil je jouw badkamer helemaal fancy inkleden? Waan je dan als een echte beautyblogger en ga voor goud en marmer! De ideale luxe combinatie om je badkamer in te delen als een kunstwerkje. Nu nog foundation-vrij houden.

Anthropologie – Marmere organizer

4. Opruimen in je kamer

Een voor ons erg belangrijke kamer, eentje die we dan ook constant gebruiken (oeps) en waar al snel wat hoopjes kleren kunnen ontstaan. Niets zo lastig als het zoeken naar dat ene-super-mooie-topje om het vervolgens onderaan een hoopje kleren te vinden #verkreukeld. Dit probleem kennen we allemaal wel en is oh zo frustrerend. #kapstokkentekort

Daarom maken we graag gebruik van hangers voor bijvoorbeeld accessoires,…  Deze muntkleurige accessoire hanger heeft speciale openingen en haken om riemen, dassen, kettingen en shawls te organiseren. Deze accessoire hanger bestaat bovendien uit anti-slip materiaal dus alles blijft goed op zijn plek #handig.

Brantania – Soft Touch accessoire hanger 

Heb je wel wat ruimte in je slaapkamer? Laat je meisjesdroom dan werkelijkheid worden en maak een make-up tafel om je beauty spullen te ordenen. Ideaal als je veel daglicht op je kamer hebt!

Heb jij nog leuke of handige opruimtips voor ons? Laat het ons weten!

Share:
Previous Post Next Post

Lees ook

1 Comment

  • Femke

    Ben nu wel benieuwd naar hoe jullie kast/schuif met de doorschijnende make-up organisers eruit ziet… 🙂
    Ik gebruik ze ook, maar het blijft er rommelig uitzien! 🙁

    11/08/2018 at 12:28 Reply
  • Leave a Reply